Ανακοίνωση σχετικά με τη διεξαγωγή του Πανελληνίου Διαγωνισμού Υποψηφίων Δικηγόρων Α' 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΣΚΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ Α΄ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2020

 

Σας  ενημερώνουμε ότι ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός για τους ασκούμενους δικηγόρους Α΄ Περιόδου 2020 θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του  Σιβιτανιδείου Ιδρύματος, επί της οδού Θεσσαλονίκης, αριθμ. 151, Καλλιθέα

 1)ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ  ΕΞΗΝΤΑ (60) ΛΕΠΤΑ  ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑΣ, οπότε και αρχίζει η εκφώνηση από τον σχετικό πίνα των ονομάτων των υποψηφίων από τον Πρόεδρο της Επιτροπής.  Εάν κάποιος υποψήφιος δεν είναι παρών κατά την εκφώνηση των ονομάτων αποκλείεται από το διαγωνισμό.

2)ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥΣ  ΚΑΙ ΚΑΘ’ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΦΟΡΟΥΝ ΜΑΣΚΑ.

3)ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΉ ΤΟΥΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΣΚΟΥΜΕΝΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΚΑΙ ΣΤΥΛΟ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΜΠΛΕ

4)Κατά τη διάρκεια της εξέτασης δεν επιτρέπεται η χρήση κινητών τηλεφώνων (τα οποία παραδίδονται από τους υποψηφίους κατά την προσέλευσή τους στην Οργανωτική Επιτροπή) και οποιουδήποτε διορθωτικού υλικού. Επιπλέον δεν επιτρέπεται η χρήση ερμηνευτικών (σχολιασμένων) κειμένων διδακτικών συγγραμμάτων, σημειώσεις ή άλλου είδους βοηθημάτων πλην των κειμένων των νόμων.

Υποψήφιος που κάνει χρήση βοηθημάτων που δεν επιτρέπονται ή συνεννοείται εγγράφως ή προφορικώς με άλλο υποψήφιο ή άλλο πρόσωπο αποβάλλεται από το διαγωνισμό με πράξη της Οργανωτικής Επιτροπής.

5)Οι υποψήφιοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν πρόχειρο λευκή κόλα που θα φέρει την σφραγίδα του Εφετείου Αθηνών.

Οι υποψήφιοι παραμένουν στις αίθουσες από την στιγμή που θα αποσταλούν τα θέματα από την Κεντρική Επιτροπή  προς τα εξεταστικά κέντρα έως και τριάντα (30) λεπτά τουλάχιστον από την παράδοση των θεμάτων.

7)Κάθε υποψήφιος κατά τη λήξη της προκαθορισμένης για την εξέταση ώρας ή και πριν από αυτήν, παραδίδει στον Πρόεδρο ή σε μέλος της Επιτροπής το γραπτό του μαζί με το πρόχειρο, επιδεικνύοντας ταυτόχρονα την αστυνομική του ταυτότητα. Το γραπτό δεν πρέπει να φέρει στο σώμα αυτού υπογραφή ή άλλο διακριτικό γνώρισμα πλην των ατομικών στοιχείων του υποψηφίου.

8)Κατά τη διάρκεια της εξέτασης δεν επιτρέπεται στους εξεταζόμενους να βγουν από την αίθουσα εκτός από  εξαιρετικές περιπτώσεις.

9)Εφόσον υπάρχει κάποιος/α υποψήφιος που έχει οποιαδήποτε ειδική ανάγκη  στο να ανταποκριθεί σε γραπτή δοκιμασία και δεν έχει ενημερώσει την Οργανωτική Επιτροπή, παρακαλούμε να ενημερώσει άμεσα δια της γραμματέως της, προκειμένου να ορισθεί από την Οργανωτική Επιτροπή μέλος ή υπάλληλος ο οποίος θα καταγράφει ό,τι ο διαγωνιζόμενος υπαγορεύει. Για τη διαδικασία αυτή προβλέπεται (με την ανάλογη διακριτικότητα) ξεχωριστός χώρος στο εξεταστικό κέντρο. Στο γραπτό του/της υποψηφίου/ας επισυνάπτεται υπεύθυνη δήλωση του /της υπογράφοντα/ουσας για την πλήρη καταγραφή των υπαγορευμένων.

10) Ομοίως αν υπάρχει κάποιος/α υποψήφιος/α που έχει οποιαδήποτε άλλη ειδική ανάγκη, και δεν έχει ενημερώσει την Οργανωτική Επιτροπή, παρακαλούμε να την ενημερώσει έγκαιρα δια της γραμματέως της, προκειμένου να παρασχεθούν,  ει δυνατόν, όλες οι απαραίτητες διευκολύνσεις, που χρήζουν ειδικής οργάνωσης-φροντίδας.

11)Για οτιδήποτε, ενδεχομένως ανακύψει θα αναρτηθεί μεταγενέστερη ανακοίνωση. 

         Το πρόγραμμα των εξετάσεων έχει ήδη καθοριστεί στην προκήρυξη του διαγωνισμού  ΦΕΚ Αρ. Φύλλο 866 ΤΕΥΧΟΣ ΤΡΙΤΟ  11 Ιουνίου 2020, Αριθμ. Πρωτ. 21999οικ Αθήνα, 5 Ιουνίου 2020/Προκήρυξη εξετάσεων υποψηφίων δικηγόρων Α΄ Εξεταστικής περιόδου 2020.

 

 

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Α΄ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2020

Πληροφορίες τηλ. 210.640.4134

 

Τελευταία Νέα

Προκηρύξεις
11:22
30/03/23
Αγαπητοί συνάδελφοι,  παρακάτω θα βρείτε την πρόσκληση για άσκηση δικηγόρου στο Δήμο Ηρακλείου...
Εκδηλώσεις
10:09
27/03/23
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ 10ο ΕΤΗΣΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΛΟΓΩΝ (ΕΕΔ) ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ...
Προκηρύξεις
09:48
27/03/23
Η Νομική Σχολή του Institution d'Etudes Francophones (IdEF) ανακοινώνει την ανάγκη πλήρωσης...
Ανακοινώσεις ΕΑΝΔΑ
19:31
21/03/23
Αγαπητές/οι συνάδελφοι,  παρακάτω θα βρείτε την παρουσίαση του συναδέλφου, Νίκου Πιρπινάκη,...
Ανακοινώσεις ΕΑΝΔΑ
11:17
20/03/23
Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,  παρακάτω επισυνάπτεται η πρόσκληση του Δήμου Ελληνικού -...
Εκδηλώσεις
14:03
15/03/23
  Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών “Το Χρηματοοικονομικό και Θεσμικό Πλαίσιο των Αγορών...
Ανακοινώσεις ΕΑΝΔΑ
15:11
14/03/23
Ανήκετε στον ευρύτερο νομικό χώρο και εκφράζεστε μέσα από τη μουσική και το τραγούδι ή γνωρίζετε...
Ανακοινώσεις ΕΑΝΔΑ
15:09
14/03/23
Κατόπιν απόφασης της Συντονιστικής της ΟλΔΣΕ, ο Α'23 Πανελλήνιος Διαγωνισμός Υποψηφίων Δικηγόρων θα...
Ανακοινώσεις ΕΑΝΔΑ
15:06
14/03/23
Σας ενημερώνουμε ότι η εκδήλωση μας για τα ακίνητα μεταφέρεται την Δευτέρα, 20 Μαρτίου και την...
Νομική Επικαιρότητα
14:56
09/03/23
Προκήρυξη βραβείων επιστημονικών μελετών.   Το Εργαστήριο Μελέτης για Διαφάνεια, τη Διαφθορά...