ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Η Ένωση Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων Αθήνας ενημερώνει τα μέλη της, και ιδιαίτερα τους ασκούμενους που πραγματοποιούν μέρος της άσκησης τους στα δικαστήρια των Αθηνών, για τα εξής:

 

Η ΕΑΝΔΑ από την αρχή της υπό εξέλιξη διαδικασίας έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ομαλή εκκίνηση του προγράμματος, το οποίο για πρώτη φορά εφαρμόζεται, και η ύπαρξη του οποίου οφείλεται σε πολύχρονες προσπάθειες της Ένωσής μας. Επίσης, από την εκκίνηση του προγράμματος προσπαθεί να εποπτεύσει την ομαλή λειτουργία αυτού με όλες τις δυνατές θεσμικές ενέργειες. Όπως είναι γνωστό έχει προκύψει ζήτημα σχετικό με την αποζημίωση των ασκουμένων. Η Ένωσή μας έχει πραγματοποιήσει άνω των 5 συναντήσεων τόσο με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, όσο και με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες προκειμένου να επιτύχει τη σύντομη επίλυση του θέματος, ενώ υπάρχει καθημερινή τηλεφωνική επικοινωνία με τους ως άνω προκειμένου τόσο να ενημερωθούμε όσο και να πιέσουμε θεσμικά και υπεύθυνα. Όλοι οι ανωτέρω μας διαβεβαιώνουν ρητά αφενός ότι το ποσό των χρημάτων υφίσταται δεσμευμένο σε λογαριασμό από το ΕΣΠΑ και, ως εκ τούτου, είναι πλήρως εξασφαλισμένο,  και αφετέρου ότι η καταβολή των αποζημιώσεων θα γίνει το συντομότερο δυνατό, και μάλιστα εντός του μηνός Νοεμβρίου. Η καθυστέρηση, σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, οφείλεται σε γραφειοκρατικές κινήσεις που είναι  υπό εξέλιξη και προβλέπονται σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις όπου το Δημόσιο είναι το υπεύθυνο προς πληρωμή μέρος.

Η ΕΑΝΔΑ, η οποία είναι ο επίσημος φορέας εκπροσώπησης των ασκουμένων δικηγόρων, και της οποίας ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΕΛΗΜΑ είναι η υπεύθυνη προάσπιση των συμφερόντων τους ,πράττει καθημερινά ό,τι είναι δυνατόν, υπό πολύ δύσκολες συνθήκες (κατάληψη Υπουργείου, ευρύτερη διοικητική αδράνεια λόγω της υφιστάμενης εθνικής κατάστασης), προκειμένου να υπάρξει ομαλοποίηση των συνθηκών και η καταβολή της αποζημίωσης να πραγματοποιηθεί άμεσα,

Καλούμε:

-To Υπουργείο Δικαιοσύνης και την εν γένει διοίκηση, να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες της και να ολοκληρώσει τη διαδικασία καταβολής αποζημιώσεων, προκειμένου να υπάρξει ομαλοποίηση της κατάστασης, όπως ρητά έχει δεσμευτεί

-τους αγαπητούς συναδέλφους, των οποίων την αγωνία αντιλαμβανόμαστε απόλυτα και για το λόγο αυτό πράττουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό υπεύθυνα και θεσμικά για την προάσπισή τους, να μην αφήνουν τη δημιουργία διασπαστικών φαινομένων, ούτε την αναπαραγωγή διαστρεβλωμένων πληροφοριών, διότι τόσο η διάσπαση όσο και η αναπαραγωγή πληροφοριών εντελώς αβάσιμων, μόνο εις βάρος του συνολικού εγχειρήματος μπορεί να αποβούν. Όσοι προσπαθούν μικροπολιτικά να εκμεταλλευτούν τη κατάσταση, απλώς βλέπουν το δέντρο και χάνουν το δάσος.

            ΟΛΟΙ επιθυμούμε τόσο την επίλυση των ζητημάτων που εκκρεμούν όσο και την γενικότερη επιτυχία του προγράμματος και αυτή επιδιώκουμε να διασφαλίσουμε θεσμικά και υπεύθυνα.

   

 Για το Δ.Σ. της Ε.Α.Ν.Δ.Α. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ................................................ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΛΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ............................... ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΡΟΥΝΤΑΣ

 

 

Τελευταία Νέα

Εκδηλώσεις
15:05
25/01/23
Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου και το...
Εκδηλώσεις
19:14
23/01/23
Το Αθηναϊκό Κέντρο Κατάρτισης και Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών (Α.Κ.Κ.Ε.Δ.) - "ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ" και η Ένωση...
Εκδηλώσεις
19:02
23/01/23
Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου και το...
Εκδηλώσεις
18:57
23/01/23
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά διοργανώνει ημερίδα με θέμα: ΑΤΟΜΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ...
Ανακοινώσεις ΕΑΝΔΑ
15:44
23/01/23
ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΑΝΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Τ.Ν.Π. «ΝΟΜΟΣ» Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε την...
Εκδηλώσεις
17:26
20/01/23
Παρακάτω θα βρείτε συνημμένη την πρόσκληση για την τελετή απονομής των βραβείων Δημητρίου...
Εκδηλώσεις
16:20
20/01/23
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023, η ανοιχτή εκδήλωση...
Εκδηλώσεις
15:13
17/01/23
Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου - Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου, σε συνεργασία...
Εκδηλώσεις
15:10
17/01/23
Μετά την επιτυχημένη πραγματοποίηση του Σεμιναρίου για τα Εμπορικά Σήματα στη Θεσσαλονίκη το...
Ανακοινώσεις ΕΑΝΔΑ
18:57
11/01/23
Αθήνα 11/1/2023 ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ 1/10879/10.1.2023 ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ κ....