ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΣ ΕΑΝΔΑ ΤΗΣ 23/04/2020 ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΣ ΕΑΝΔΑ 23Ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών (Ε.Α.Ν.Δ.Α.), που συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης στις 23/4/2020, αποφάσισε τα εξής

 

 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ Β’ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2019 ΚΑΙ Α’ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2020:

1. Αποφασίστηκε να ζητηθεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης επίσημη ενημέρωση αναφορικά με το στάδιο της διόρθωσης των γραπτών της Β’ Εξεταστικής Περιόδου 2019 καθώς και για τους προγραμματισμούς του Υπουργείου που αφορούν την Α’ Εξεταστική Περίοδο 2020.

Η Ένωση μας επισημαίνει α) την ανάγκη άμεσης διόρθωσης των γραπτών και β) την διεξαγωγή διαγωνισμού μονάχακατόπιν υπόδειξης των ειδικών, σε ασφαλείς και ελεγχόμενους χώρους, με επαρκή κλιματισμό, αντισηπτικά κ.α.  και εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες εντός του Ιουλίου. Τασσόμαστε κατά της τυχόν επ’ αόριστον  ματαίωσης του Διαγωνισμού. 

2. Αποφασίστηκε η διεξαγωγή διαδικτυακών σεμιναρίων για τους υποψηφίους Δικηγόρους προκειμένου να μην τεθούν σε κίνδυνο. Τα σεμινάρια θα είναι σε live streaming προκειμένου να είναι διαδραστικά. 

 

 ΕΣΠΑ ΑΣΚΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

1. Αποφασίστηκε να ζητηθεί επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Υπουργείο Ανάπτυξης αναφορικά με το στάδιο του διαγωνισμού ΕΣΠΑ πρόσληψης ασκούμενων δικηγόρων σε Δικαστήρια, Εισαγγελίες και δικηγορικά γραφεία

 ΕΦΚΑ – ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

1. Αποφασίστηκε η άμεση παρέμβασή μας στους αρμόδιους φορείς για τη δυνατότητα εκ νέου επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας σε όσους συναδέλφους δεν πρόλαβαν να επιλέξουνή που επιθυμούν λόγω των έκτακτων συνθηκών να αλλάξουν ασφαλιστική κατηγορία

 

 

 ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ – ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ

1. Αποφασίστηκε να ζητηθεί επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές αναφορικά με το σχέδιο επαναλειτουργίας των Δικαστηρίων, Υποθηκοφυλακείων κ.λ.π. Τονίζουμε ότι οποιαδήποτε ενέργεια πρέπει να γίνει με υπόδειξη των ειδικών και με την λήψη τολμηρών μέτρων ασφαλείας. Οι χώροι της Δικαιοσύνης είναι χώροι συνωστισμού μεγάλου αριθμού ανθρώπων. 

Θεωρούμε απαράδεκτη την μη συμμετοχή του κλάδου μας στις συζητήσεις για την σταδιακή επαναλειτουργία της Δικαιοσύνης,καθώς και την απουσία ενημέρωσης από το Υπουργείο πριν την λήψη οποιοσδήποτε απόφασης, που αφορά τους χώρους της Δικαιοσύνης και ζητάμε έστω και τώρα το Υπουργείο να μας καλέσει να τοποθετηθούμε. 

2. Αποφασίστηκε να υπάρξει άμεση παρέμβαση στους αρμόδιους φορείς αναφορικά με την επισήμανση των κινδύνων που εγκυμονούν, καθώς και να προταθούν συγκεκριμένες προτάσεις τόσο αναφορικά με τα υγειονομικά όσο και με τα δικονομικά (π.χ. παράταση δικονομικών προθεσμιών, δικαστικού έτους κ.α.).

3. Αποφασίστηκε να υπάρξει άμεση παρέμβαση προς τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και τους αρμόδιου φορείς αναφορικά με την λήψη μέτρων για την ασφάλεια των συναδέλφων και εργαζομένων των δικηγορικών γραφείων, εταιρειών, τραπεζών, δημόσιων υπηρεσιών. Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να τεθεί σε κίνδυνο. Η εκ περιτροπής εργασία είναι απαραίτητη για όσο διάστημα εφαρμοστούν τα μέτρα. 

Για τον συνυπολογισμό του εκτάκτου βοηθήματος του ΔΣΑ με τον ΕΔΛΝΔ, θα ζητηθεί διευκρίνηση από τον ΔΣΑ, για τον τρόπο με τον οποίο, όσοι δεν κατέθεσαν αίτηση για το έκτακτο βοήθημα, αλλά είναι δικαιούχοι του Ειδικού Διανεμητικού Λογαριασμού Νέων Δικηγόρων, θα μπορέσουν να λάβουν το μέρισμα του ΕΔΛΝΔ.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Α.Ν.Δ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΒΑΡΚΙΩΤΗΣ

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΡΙΑ ΑΓΓΕΛΗ

Τελευταία Νέα

Ανακοινώσεις Δικαστηρίων
22:14
25/10/20
Κλειστό, λόγω απολύμανσης, θα παραμείνει την Δευτέρα, 26-10, το κτίριο 13, στα δικαστήρια της πρώην...
Προκηρύξεις
07:39
18/10/20
Ο συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών - Πειραιώς - Αγαίου και Δωδεκανήσου (ΝΠΔΔ)...
Ανακοινώσεις ΔΣΑ
00:06
18/10/20
Η Εξυπηρέτηση των Δικηγόρων στην εποχή του Covid-19  γίνεται: 1. Ηλεκτρονικά, μέσω του ...
Ανακοινώσεις ΕΑΝΔΑ
20:40
07/10/20
Εκδηλώσεις
12:14
30/09/20
Το Ινστιτούτο για το Δίκαιο Προστασίας της Ιδιωτικότητας, των Προσωπικών Δεδομένων και την...
Νομική Επικαιρότητα
16:58
25/09/20
Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Κέντρο Μελετών Ασφαλείας διεξάγει την κάτωθι έρευνα για...
Ανακοινώσεις ΕΑΝΔΑ
18:57
23/09/20
Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών               ...
Ανακοινώσεις ΕΑΝΔΑ
18:56
23/09/20
Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών               ...
Ανακοινώσεις ΕΑΝΔΑ
18:51
23/09/20
Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών               ...