Εφαρμογή Δικαστικών προθεσμιών για κινητά - Nobilis

Σας ενημερώνουμε για μια νέα ΔΩΡΕΑΝ εφαρμογή – εργαλείο, το Nobilis, που απευθύνεται κυρίως στους ασκούμενους και νέους δικηγόρους και βοηθά στο να απαλλαγείτε σήμερα από το κλασικό ημερολόγιο του Δικηγορικού Συλλόγου.

Το Nobilis αποτελεί μια νέα εφαρμογή-εργαλείο στην καθημερινότητα του μάχιμου Δικηγόρου που υπολογίζει αυτόματα ΟΛΕΣ τις προθεσμίες για κάθε δικαστική υπόθεση, τις αποθηκεύει στο ημερολόγιο του κινητού ή της ταμπλέτας, οπότε και υπενθυμίζει στον χρήστη κάθε ενέργεια που απαιτείται κατά το χειρισμό της υπόθεσης.

Το Nobilis χαρακτηρίζεται για την απλότητα και την ευχρηστία του. Μέσα σε 4 γρήγορα βήματα ο Δικηγόρος καταχωρεί μια δικάσιμο η οποία ανάλογα με τον κλάδο Δικαίου (Αστικό, Ποινικό, Διοικητικό), τον τύπο υπόθεσης, τον τόπο και την ημερομηνία του δικαστηρίου (λαμβάνοντας υπόψη τις τοπικές αργίες) παράγει προθεσμίες πριν, κατά την διάρκεια και μετά την δικάσιμο. Οι παραγόμενες προθεσμίες μπορούν και συγχρονίζονται με το ημερολόγιο της συσκευής, οπότε και ενημερώνεται ο χρήστης με υπενθύμιση, πριν αυτές παρέλθουν.

Αξίζει να επισημάνουμε πως η  εφαρμογή δεν έχει δικαίωμα σύνδεσης με το διαδίκτυο  οπότε όλα τα δεδομένα αποθηκεύονται τοπικά. Όλες οι λειτουργίες που απαιτούν Internet (π.χ. αποστολή λίστας των προθεσμιών σε email για εκτύπωση) γίνονται μέσω τρίτων εφαρμογών του κινητού. Επίσης το Nobilis έχει την δυνατότητα να δημιουργεί κρυπτογραφημένο αντίγραφο ασφαλείας (Βackup) το οποίο μπορεί να αποθηκευτεί, με πρωτοβουλία του χρήστη και για λόγους ασφάλειας (π.χ. απώλεια συσκευής), σε υπηρεσίες αποθήκευσης αρχείων στο σύννεφο (π.χ. Dropbox, Google Drive, OneDrive κ.ά.). Εάν ο χρήστης απωλέσει την συσκευή θα μπορεί να επαναφέρει όλες του τις προθεσμίες στην νέα συσκευή από το αντίγραφο ασφαλείας.

Το νομικό τμήμα του Nobilis βρίσκεται σε εγρήγορση και παρακολουθεί όλες τις νομοθετικές μεταβολές που αφορούν στις προθεσμίες. Ο νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας  θα ενσωματωθεί στο Nobilis στις επόμενες εβδομάδες. Όταν αλλάξει κάποια διάταξη σχετική με προθεσμίες, τότε κυκλοφορεί ενημέρωση της εφαρμογής, η οποία περιέχει τις επικαιροποιημένες προθεσμίες. Κατά την εγκατάσταση της ενημέρωσης ανανεώνονται αυτόματα και οι παλιές προθεσμίες.

Η εφαρμογή Nobilis διατίθεται μέσω του Google Play Store σε μορφή Beta, δωρεάν για δοκιμαστική χρήση έως τις 31/12/2015. Στη συνέχεια, η ετήσια συνδρομή θα ανέρχεται στο ποσό των € 21,90. Στο Apple Store θα είναι διαθέσιμο στο τέλος Δεκεμβρίου 2015. Εάν υπάρχει ζήτηση από τα μέλη της ΕΑΝΔΑ, θα επιχειρήσουμε, σε συνεννόηση με την Google Play να επιτύχουμε ακόμη καλύτερη προσφορά για αυτά ( για τα μέλη της Ένωσης - αυτοδικαίως ΟΛΟΙ οι ασκούμενοι και νέοι Δικηγόροι Αθηνών μέχρι 7 έτη δικηγορίας).

                                                                      

Την εφαρμογή μπορείτε να βρείτε και να κατεβάσετε ΔΩΡΕΑΝ εδώ:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.css.vloreminders

Η ιδέα της εφαρμογής γεννήθηκε από τον μηχανικό πληροφορικής Πάνο Καραχάλιο ο οποίος μέσα από την καθημερινή υποστήριξη που παρέχει η εταιρία του σε μικρές και μεγάλες Δικηγορικές εταιρίες είδε την ανάγκη για ένα τέτοιο εργαλείο. Η συνεργασία του με τον Πάνο Αντύπα, ιδιοκτήτη εταιρείας κατασκευής λογισμικού και με μια μεγάλη ομάδα Δικηγόρων εξειδικευμένων σε όλους τους κλάδους Δικαίου, γέννησε το Nobilis.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τον Πάνο Καραχάλιο (+30 6974 090060 – panos@nobilis.com.gr, και τον Πάνο Αντύπα (+30 6972 852852 – antypas@nobilis.com.gr).

 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ: η Εφαρμογή αυτή αποτελεί προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας των κ. Πάνου Καραχάλιου - κ. Πάνου Αντύπα, δεν συσχετίζεται με κάποιον τρόπο με την ΕΑΝΔΑ, ούτε φέρει κάποια ευθύνη η Ένωση για την χρήση της εφαρμογής αυτής.

Τελευταία Νέα

Εκδηλώσεις
15:05
25/01/23
Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου και το...
Εκδηλώσεις
19:14
23/01/23
Το Αθηναϊκό Κέντρο Κατάρτισης και Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών (Α.Κ.Κ.Ε.Δ.) - "ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ" και η Ένωση...
Εκδηλώσεις
19:02
23/01/23
Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου και το...
Εκδηλώσεις
18:57
23/01/23
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά διοργανώνει ημερίδα με θέμα: ΑΤΟΜΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ...
Ανακοινώσεις ΕΑΝΔΑ
15:44
23/01/23
ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΑΝΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Τ.Ν.Π. «ΝΟΜΟΣ» Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε την...
Εκδηλώσεις
17:26
20/01/23
Παρακάτω θα βρείτε συνημμένη την πρόσκληση για την τελετή απονομής των βραβείων Δημητρίου...
Εκδηλώσεις
16:20
20/01/23
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023, η ανοιχτή εκδήλωση...
Εκδηλώσεις
15:13
17/01/23
Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου - Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου, σε συνεργασία...
Εκδηλώσεις
15:10
17/01/23
Μετά την επιτυχημένη πραγματοποίηση του Σεμιναρίου για τα Εμπορικά Σήματα στη Θεσσαλονίκη το...
Ανακοινώσεις ΕΑΝΔΑ
18:57
11/01/23
Αθήνα 11/1/2023 ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ 1/10879/10.1.2023 ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ κ....