Επίσκεψη του Νέου Υφυπουργού Δικαιοσύνης στα Γραφεία της Ε.Α.Ν.Δ.Α.


 

Η Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών σας ενημερώνει ότι στο πλαίσιο της επίσκεψης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Κώστας Καραγκούνης, ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της Ένωσής μας να προσέλθει στα γραφεία μας (Μαυρομιχάλη 4, 1ος όροφος) για διεξοδική, εφ’ όλης της ύλης ενημέρωση επί των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ασκούμενοι και οι νέοι δικηγόροι.

Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ε.Α.Ν.Δ.Α., αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της Ένωσης, κ. Δημήτρη Τζάνο, και τους Συμβούλους, κ.κ. Μιχάλη Καλαντζόπουλο και Γιώργο Κώτσηρα, παρουσία του Συμβούλου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Φώτη Κωτσή, έθεσε στον κ. Υφυπουργό όλα τα σχετικά ζητήματα που άπτονται της άσκησης και της δικηγορίας, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, την ανάγκη να αντιμετωπιστεί επιτέλους το πρόβλημα με το καθεστώς και τις καθυστερήσεις στις πληρωμές των ασκουμένων δικηγόρων στα δικαστήρια, να διασφαλιστεί η συνέχιση της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης του προγράμματος και η βελτίωση αυτού και να επανεξεταστεί, σε συνεννόηση με τους καθ’ ύλην αρμόδιους Υπουργούς, η επιβληθείσα αύξηση των ασφαλιστικών μας εισφορών με την ανά τριετία υποχρεωτική ανακατάταξή μας σε υψηλότερη ασφαλιστική κατηγορία, καθώς και την ανάγκη εκταμίευσης ικανών κονδυλίων του ΕΣΠΑ για την επιδότηση των νέων συναδέλφων.

Ο κ. Υφυπουργός, από την πλευρά του, δεσμεύθηκε να αναζητήσει άμεσες λύσεις και, για αυτό το σκοπό, προσκάλεσε την Ε.Α.Ν.Δ.Α. σε αναλυτικότερη ενημέρωση και συνεργασία στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εντός των επομένων ημερών.

Η Ένωσή μας ευχαριστεί τον κ. Υφυπουργό για την άμεση ανταπόκρισή του στα ζητήματα που μας απασχολούν και εύχεται καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο τόσο του ιδίου όσο και του νέου Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Αντώνη Ρουπακιώτη, με την ελπίδα ότι, παρά τη δύσκολη συγκυρία την οποία διέρχεται η χώρα μας, η πολιτική εξουσία θα αναλάβει επιτέλους τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την ουσιαστική και αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων που ταλανίζουν το δικηγορικό λειτούργημα αλλά και το σύστημα απονομής της Δικαιοσύνης συνολικά.
 

Για το Δ.Σ. της Ε.Α.Ν.Δ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ....................................... Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΑΝΟΣ ................................. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΥΡΙΤΣΗΣ

ΣυνημμένοΜέγεθος
eanda_ifipourgos_dikaiosinis.jpg27.36 KB

Τελευταία Νέα

Ανακοινώσεις ΔΣΑ
17:05
07/07/20
ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ Α’ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΕΤΟΥΣ2020  (...
Ανακοινώσεις ΕΑΝΔΑ
23:59
06/07/20
Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών               ...
Ανακοινώσεις ΔΣΑ
16:14
04/07/20
Ανακοινώσεις ΕΑΝΔΑ
12:17
04/07/20
Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών               ...
Ανακοινώσεις ΔΣΑ
18:28
02/07/20
Από αύριο 3.7.2020 οι δικηγόροι θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω του portal.olomeleia.gr...
Ανακοινώσεις Δικαστηρίων
00:44
01/07/20
Εκδηλώσεις
00:43
01/07/20
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Παρισιού διοργανώνει ένα ετήσιο γεγονός από 6 ως 9 Ιουλίου 2020 αφιερωμένο...
Ανακοινώσεις ΔΣΑ
00:42
01/07/20
Μετά από ενέργειες του δικηγορικού σώματος στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, με τροπολογία που ψηφίστηκε...
Ανακοινώσεις ΕΑΝΔΑ
13:45
24/06/20
Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών          ...
Ανακοινώσεις ΔΣΑ
12:43
11/06/20
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ Οι...