Επίσκεψη του Νέου Υφυπουργού Δικαιοσύνης στα Γραφεία της Ε.Α.Ν.Δ.Α.


 

Η Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών σας ενημερώνει ότι στο πλαίσιο της επίσκεψης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Κώστας Καραγκούνης, ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της Ένωσής μας να προσέλθει στα γραφεία μας (Μαυρομιχάλη 4, 1ος όροφος) για διεξοδική, εφ’ όλης της ύλης ενημέρωση επί των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ασκούμενοι και οι νέοι δικηγόροι.

Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ε.Α.Ν.Δ.Α., αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της Ένωσης, κ. Δημήτρη Τζάνο, και τους Συμβούλους, κ.κ. Μιχάλη Καλαντζόπουλο και Γιώργο Κώτσηρα, παρουσία του Συμβούλου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Φώτη Κωτσή, έθεσε στον κ. Υφυπουργό όλα τα σχετικά ζητήματα που άπτονται της άσκησης και της δικηγορίας, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, την ανάγκη να αντιμετωπιστεί επιτέλους το πρόβλημα με το καθεστώς και τις καθυστερήσεις στις πληρωμές των ασκουμένων δικηγόρων στα δικαστήρια, να διασφαλιστεί η συνέχιση της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης του προγράμματος και η βελτίωση αυτού και να επανεξεταστεί, σε συνεννόηση με τους καθ’ ύλην αρμόδιους Υπουργούς, η επιβληθείσα αύξηση των ασφαλιστικών μας εισφορών με την ανά τριετία υποχρεωτική ανακατάταξή μας σε υψηλότερη ασφαλιστική κατηγορία, καθώς και την ανάγκη εκταμίευσης ικανών κονδυλίων του ΕΣΠΑ για την επιδότηση των νέων συναδέλφων.

Ο κ. Υφυπουργός, από την πλευρά του, δεσμεύθηκε να αναζητήσει άμεσες λύσεις και, για αυτό το σκοπό, προσκάλεσε την Ε.Α.Ν.Δ.Α. σε αναλυτικότερη ενημέρωση και συνεργασία στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εντός των επομένων ημερών.

Η Ένωσή μας ευχαριστεί τον κ. Υφυπουργό για την άμεση ανταπόκρισή του στα ζητήματα που μας απασχολούν και εύχεται καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο τόσο του ιδίου όσο και του νέου Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Αντώνη Ρουπακιώτη, με την ελπίδα ότι, παρά τη δύσκολη συγκυρία την οποία διέρχεται η χώρα μας, η πολιτική εξουσία θα αναλάβει επιτέλους τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την ουσιαστική και αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων που ταλανίζουν το δικηγορικό λειτούργημα αλλά και το σύστημα απονομής της Δικαιοσύνης συνολικά.
 

Για το Δ.Σ. της Ε.Α.Ν.Δ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ....................................... Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΑΝΟΣ ................................. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΥΡΙΤΣΗΣ

ΣυνημμένοΜέγεθος
eanda_ifipourgos_dikaiosinis.jpg27.36 KB

Τελευταία Νέα

Νομική Επικαιρότητα
17:58
25/09/20
Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Κέντρο Μελετών Ασφαλείας διεξάγει την κάτωθι έρευνα για...
Ανακοινώσεις ΕΑΝΔΑ
19:57
23/09/20
Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών               ...
Ανακοινώσεις ΕΑΝΔΑ
19:56
23/09/20
Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών               ...
Ανακοινώσεις ΕΑΝΔΑ
19:51
23/09/20
Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών               ...
Ανακοινώσεις ΕΑΝΔΑ
16:14
22/09/20
Παραθέτουμε το δελτίο τύπου που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την 1η...
Ανακοινώσεις Δικαστηρίων
16:13
22/09/20
Εκδόθηκε, κατόπιν παρέμβασης του δικηγορικού σώματος, ΚΥΑ με την οποία παρατείνεται μέχρι και 31.12...
Νομική Επικαιρότητα
12:47
11/09/20
Ερώτημα προς τον Υπουργό Εσωτερικών και τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης απέστειλε σήμερα ο...
Ανακοινώσεις ΕΑΝΔΑ
11:22
08/09/20
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΑΝΔΑ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ EBRU TIMTIK ΣΤΗΝ...
Ανακοινώσεις ΔΣΑ
16:13
21/08/20
Προς ενημέρωση των συναδέλφων που επιθυμούν να παρευρεθούν στην εκδήλωση που διοργανώνει η...