ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ALPHA TV

Επιστολή με την οποία διαμαρτύρεται έντονα, απέστειλε η Ε.Α.Ν.Δ.Α. προς στον Τηλεοπτικό Σταθμό ALPHA, τονίζοντας ότι το απαράδεκτο θέμα το οποίο παρουσιάστηκε στο νυχτερινό δελτίο ειδήσεων του APLHA TV στις 25/10/2019, αναφέροντας ότι «κυκλώματα» δικηγόρων εκμεταλλεύονται τους πρόσφυγες,  χρησιμοποιώντας «τερτίπια» και παίρνοντας ως αμοιβή 300 έως 1.000 ευρώ, αποτελεί τη χείριστη δυσφήμιση του λειτουργήματος το οποίο επιτελούμε έναντι των εντολέων μας.

Με την επιστολή μας καλέσαμε τον ως άνω σταθμό όπως άμεσα ανακαλέσει τη στρεβλή πραγματικότητα την οποία παρουσίασε στο συγκεκριμένο δελτίο ειδήσεων, να αναφέρει - πλην της απαραίτητης προς όλους τους συναδέλφους μας συγγνώμης – τις πραγματικές συνθήκες και το κόστος διεκπεραίωσης αίτησης ασύλου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής της Ε.Α.Ν.Δ.Α.:

 

ΕΝΩΣΗ ΑΣΚΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

Μαυρομιχάλη 4Α, 106 79, Αθήνα                                                

Αθήνα, 5/11/2019

ΠΡΟΣ: ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ALPHATV

 

Hπαρούσα επιστολή σας τονίζειότι το απαράδεκτο θέμα το οποίο παρουσιάστηκε στο νυχτερινό σας δελτίο ειδήσεων στις 25/10/2019, αναφέροντας ότι «κυκλώματα» δικηγόρων εκμεταλλεύονται τους πρόσφυγες,  χρησιμοποιώντας «τερτίπια» και παίρνοντας ως αμοιβή 300 έως 1.000 ευρώ,αποτελεί τη χείριστη δυσφήμιση του λειτουργήματος το οποίο επιτελούμε έναντι των εντολέων μας.

Το δελτίο ειδήσεών σας όμως λησμόνησε να αναφέρει ότι το «κύκλωμα» πρέπει να παραστεί τουλάχιστον δύο φορές στην Υπηρεσία Ασύλου (σε καταστάσεις που σίγουρα δεν τιμούν το ελληνικό κράτος), τουλάχιστον μία φορά στο Δικαστήριο και τουλάχιστον σε  μία συνάντηση με τον εντολέα μας.

Προφανώς η λογική τιμή για εσάς είναι ο Δικηγόρος να μην πληρωθεί για την παροχή των υπηρεσιών του και ότι οτιδήποτε άλλο θεωρείται «κύκλωμα».

Είναι δε  η νομική σας κατάρτιση, που δικαιολογεί το να γνωρίζετε την έννοια του αγνώστου διαμονής και αν αυτό είναι το ορθό σε κάθε περίπτωση προς υπεράσπιση του εντολέα και του κράτους δικαίου, καλύτερα από τον κάθε συνάδελφο.

Κατόπιν των ανωτέρω και επιφυλασσόμενοι κάθε νομίμου δικαιώματός μας,

Σας καλούμε, όπως άμεσα ανακαλέσετε τη στρεβλή πραγματικότητα την οποία παρουσιάσατε στο συγκεκριμένο δελτίο ειδήσεων και

αναφέρετε - πλην της απαραίτητης προς όλους τους συναδέλφους μας συγγνώμης – τις πραγματικές συνθήκες και το κόστος διεκπεραίωσης αίτησης ασύλου.

Εάν το επιθυμείτε δε, μπορείτε να κάνετε και μία συγκριτική μελέτη με την αμοιβή των λοιπών συναδέλφων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την οποία θα διαπιστώσετε εύκολα ότι οι αμοιβές των Ελλήνων Δικηγόρων δεν ανέρχονται ούτε στο μισό συγκριτικά με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο για την αίτηση ασύλου. 

 

Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας, καθώς από το ως άνω δελτίο ειδήσεών σας έχει πληγεί ανεπανόρθωτα η υπόληψή μας, όπως και η εικόνα του Δικηγορικού Λειτουργήματος, το οποίο αποτελεί θεμέλιο του Κράτους Δικαίου (Αρ. 1 παρ. 1 Ν.4194/2013).

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Α.Ν.Δ.Α.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΒΑΡΚΙΩΤΗΣ

 

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΡΙΑ ΑΓΓΕΛΗ

ΣυνημμένοΜέγεθος
ALPHA ΤV - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΑΝΔΑ.doc23.55 KB

Τελευταία Νέα

Ανακοινώσεις Δικαστηρίων
22:14
25/10/20
Κλειστό, λόγω απολύμανσης, θα παραμείνει την Δευτέρα, 26-10, το κτίριο 13, στα δικαστήρια της πρώην...
Προκηρύξεις
07:39
18/10/20
Ο συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών - Πειραιώς - Αγαίου και Δωδεκανήσου (ΝΠΔΔ)...
Ανακοινώσεις ΔΣΑ
00:06
18/10/20
Η Εξυπηρέτηση των Δικηγόρων στην εποχή του Covid-19  γίνεται: 1. Ηλεκτρονικά, μέσω του ...
Ανακοινώσεις ΕΑΝΔΑ
20:40
07/10/20
Εκδηλώσεις
12:14
30/09/20
Το Ινστιτούτο για το Δίκαιο Προστασίας της Ιδιωτικότητας, των Προσωπικών Δεδομένων και την...
Νομική Επικαιρότητα
16:58
25/09/20
Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Κέντρο Μελετών Ασφαλείας διεξάγει την κάτωθι έρευνα για...
Ανακοινώσεις ΕΑΝΔΑ
18:57
23/09/20
Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών               ...
Ανακοινώσεις ΕΑΝΔΑ
18:56
23/09/20
Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών               ...
Ανακοινώσεις ΕΑΝΔΑ
18:51
23/09/20
Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών               ...