Η Ε.Α.Ν.Δ.Α. για το "Αντικομμουνιστικό Μνημόνιο"

[i]«Και όταν τους είδαμε να φεύγουν στη σειρά, με όλη μας τη δύναμη φωνάξαμε: Παιδιά ! Δε θα πει κανένας το "όχι"; Δεν είναι δυνατό να μένετ’ ήσυχοι. Ο πόλεμος που σας τραβάνε, δύστυχοι, δικός σας πόλεμος δεν είναι, όχι».[/i] Μπέρτολτ Μπρεχτ, Τρόμος και Αθλιότητα του Τρίτου Ράιχ.Το κείμενο-εισήγηση της πολιτικής επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, γνωστό και ως ‘μνημόνιο κατά του κομμουνισμού’, συνιστά ένα κείμενο βαθιά αντιδραστικό, απόπειρα βίαιου ιστορικού αναθεωρητισμού, που δαιμονοποιεί ένα απελευθερωτικό ιδεολογικό πρόταγμα, αποσκοπεί αφενός στην απαγόρευση λειτουργίας των κομμουνιστικών κομμάτων και αφετέρου στην ποινικοποίηση ευρύτερα της πολιτικής δράσης. Αποτελεί πνευματικό και πολιτικό προϊόν των κυρίαρχων και ηγεμονικών κοινωνικο-πολιτικών δυνάμεων στην εποχή της παγκοσμιοποίησης.

Η αντιφασιστική ιδεολογία, κοινή αγωνιστική κληρονομιά φιλελεύθερων, σοσιαλιστών, κομμουνιστών, οδήγησε στη νίκη του 1945 και στην εδραίωση της Δημοκρατίας, συστατικό στοιχείο της οποίας είναι οι ατομικές ελευθερίες, τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα, η ελεύθερη διάδοση και πάλη των ιδεών, η ανεμπόδιστη λειτουργία και δράση των πολιτικών κομμάτων.

Στην εποχή όπου η μεγιστοποίηση του κέρδους ανάγεται σε θεμελιακή αρχή, ο ασίγαστος ανταγωνισμός σε παγκόσμιο πρόταγμα των κοινωνιών και των ατόμων, η Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών θεωρεί ότι πρέπει να ενισχυθεί η Δημοκρατία απέναντι στις ακραίες δυνάμεις του ολοκληρωτισμού της αγοράς, να υπάρχει απόλυτος σεβασμός στα ατομικά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα όλων, ενώνει τη φωνή της με φορείς, κόμματα, συλλογικότητες, απλούς πολίτες, διανοουμένους και καλεί την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης να καταψηφίσει το κείμενο της πολιτικής επιτροπής και τις κοινωνίες ν’ αντισταθούν και να στείλουν στα αζήτητα της ιστορίας τις μισαλλόδοξες και ολοκληρωτικές αντιλήψεις και πρακτικές.

Αθήνα, 19 Ιανουαρίου 2006,

Το Δ.Σ. της Ε.Α.Ν.Δ.Α.

Τελευταία Νέα

Ανακοινώσεις ΔΣΑ
14:02
17/05/19
Επισυνάπτονται νέες οδηγίες προς δικαστικούς αντιπροσώπους για τη διαδικασία και την...
Ανακοινώσεις ΕΑΝΔΑ
15:26
16/05/19
Η ΕΑΝΔΑ κατέθεσε σήμερα επιστολή με αίτημα τη διεύρυνση των κατηγοριών των συναδέλφων που...
Ανακοινώσεις ΔΣΑ
08:32
16/05/19
Στον κάτωθι σύνδεσμο θα βρείτε το video απο το πρώτο ενημερωτικό σεμινάριο του ΔΣΑ για τους...
Ανακοινώσεις ΔΣΑ
08:31
16/05/19
Μετά την επιστροφή των διοριστήριων που δεν παρελήφθησαν και την ανακοίνωση των κενών ανά νομό από...
Ανακοινώσεις ΕΑΝΔΑ
17:25
15/05/19
Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών          ...
Ανακοινώσεις ΕΑΝΔΑ
15:11
14/05/19
Ανακοινώσεις ΔΣΑ
09:34
14/05/19
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Για τη συμμετοχή στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό...
Ανακοινώσεις ΔΣΑ
09:18
14/05/19
Όπως είχαμε δεσμευτεί απέναντί σας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας κοινοποιήσουμε τον Πρακτικό...
Ανακοινώσεις ΕΑΝΔΑ
11:33
11/05/19
Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών          ...
Ανακοινώσεις ΔΣΑ
15:57
10/05/19
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η παραλαβή των διορισμών των...