Ομιλία της Προέδρου της ΕΑΝΔΑ στο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων

H Πρόεδρος της ΕΑΝΔΑ Κυριακή Σταμαδιάνου εκπροσώπησε σήμερα την Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών, με ομιλία της κατά την έναρξη των εργασιών του Πανελλήνιου Συνεδρίου Νέων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή των Ελλήνων και στο οποίο συμμετέχει με μέλη της η ΕΑΝΔΑ ως θεσμικός φορέας των Νέων και Ασκουμένων Δικηγόρων Αθηνών.

 

Η ομιλία της Προέδρου της ΕΑΝΔΑ κατά την έναρξη των εργασιών:

Σε μία εποχή που η οικονομική κρίση μαστίζει τη χώρα μας και κυρίως τη νέα γενιά, σε μία εποχή που νέοι επιστήμονες εγκαταλείπουν την Ελλάδα προς ανεύρεση εργασίας στο εξωτερικό, σε μία εποχή που οι νέοι, απογοητευμένοι από την κατάσταση που επικρατεί και γεμάτοι δυσπιστία, αποκηρύσσουν τις κοινές δράσεις , πρωτοβουλίες σαν τη σημερινή αναζωπυρώνουν την ελπίδα μας για την πνευματική και οικονομική ανάτασή μας, γι αυτό και αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών η πρόσκλησή και η συμμετοχή της στο συνέδριο αυτό.


Όπως όλοι γνωρίζουμε, η Ελλάδα είναι η γενέτειρα της δημοκρατίας και του διαλόγου, μολαταύτα στις ημέρες μας , παρατηρείται έντονα το φαινόμενο της δυσλειτουργίας των θεσμών.Η ψήφιση σωρείας νομοθετημάτων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες συνθήκες που δημιουργήθηκαν στη χώρα λόγω της οικονομικής κρίσης, η διαφθορά στη Δημόσια Διοίκηση, η ανυπαρξία σταθερού φορολογικού συστήματος και άρα η αδυναμία προσέλκυσης ξένων επενδύσεων στη χώρα μας, η μη αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και η εμμονή σε ένα στείρο εκπαιδευτικό σύστημα, το οποίο δε συμβάλλει στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του μαθητή, αλλά χρησιμεύει ως αποκλειστικό μέσο για τη μετάβαση του από τη δευτεροβάθμια στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, είναι φρονώ τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας και που καλούμαστε εμείς οι νέοι να επιλύσουμε .


Υπάρχει, λοιπόν, κρίση οικονομική, κρίση θεσμών και κρίση αξιών. Υπάρχει,όμως, φρονώ και μία μεγάλη πρόκληση για τη γενιά μας. Να επιβιώσουμε υπό αυτές τις συνθήκες και να προσπαθήσουμε με το ήθος και την επιστημονική μας καταρτισή να ανατρέψουμε τα δεδομένα, αποδεικνύοντας ότι η νέα γενιά αυτού του τόπου, δεν είναι οκνηρή και αμέτοχη, όπως έσπευσαν πολλοί να την χαρακτηρίσουν. Άλλωστε, για να χρησιμοποιήσω τα λόγια του Ευρυπίδη:''Πάντοτε οι πολύ δύσκολες καταστάσεις φέρνουν και τις μεγάλες αλλαγές''.


Προσδοκώ ότι στο τέλος αυτού του συνεδρίου και μέσω των απόψεων όλων των καταρτισμένων επιστημόνων που συμμετέχουν σε αυτό, θα καταλήξουμε σε ένα κοινό ψήφισμα, με συγκεκριμένες προτάσεις και με απώτερο στόχο την προαγωγή των θεσμών και της δημοκρατίας.

 

Τελευταία Νέα

Εκδηλώσεις
23:27
24/11/20
Η Ευρωπαϊκή Ένωση Νέων Νομικών Ελλάδος (ELSA Greece) διοργανώνει για φέτος το πρώτο της εθνικό...
Ανακοινώσεις ΕΑΝΔΑ
17:55
23/11/20
Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών               ...
Προκηρύξεις
12:16
20/11/20
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ (ONLINE) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Στο πλαίσιο του Κέντρου Επιμόρφωσης και Διά Βίου...
Ανακοινώσεις Δικαστηρίων
14:07
19/11/20
Οι επιτυχόντες του διαγωνισμού υποψηφίων δικηγόρων εξεταστικής περιόδου A 2020 ...
Ανακοινώσεις Δικαστηρίων
10:28
19/11/20
Στην παρούσα θα βρείτε συνημμένα τα αποτελέσματα των επιτυχόντων του διαγωνισμού δικηγόρων για την...
Ανακοινώσεις Δικαστηρίων
19:11
09/11/20
Επισυναπτόμενο είναι το ΦΕΚ στο οποίου δημοσιεύεται η ΚΥΑ που αφορά τα μέτρα προστασίας της...
Ανακοινώσεις ΕΑΝΔΑ
09:05
09/11/20
Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών               ...
Προκηρύξεις
16:42
06/11/20
Έχουμε τη χαρά να σας ενημερώσουμε ότι το Δημόσιο Γαλλικό Πανεπιστήμιο Paris 13 – ...
Προκηρύξεις
13:00
06/11/20
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ (ONLINE) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «Οικονομικό έγκλημα και διαφθορά: Το νέο θεσμικό...
Ανακοινώσεις ΕΑΝΔΑ
12:56
06/11/20
Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών               ...