Συνάντηση ΕΑΝΔΑ με Υπουργό Δικαιοσύνης για Θέματα Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων

Αντιπροσωπεία της Ένωσης Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών, αποτελούμενη από τον Πρόεδρό της Γιώργο Κώτσηρα, τη Γενική Γραμματέα της Βασιλική Παπαδοπούλου, τον Ταμία της Γιώργο Σταυρίδη και το μέλος του Δ.Σ. Ηλία Σιδέρη, πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη 30 Ιουλίου 2013 συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χ. Αθανασίου και τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου κ. Ν. Κανελλόπουλο.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν διεξοδικά και αναλυτικά τα τρέχοντα καίρια ζητήματα που οι ασκούμενοι και νέοι συνάδελφοι αντιμετωπίζουν στην άσκηση του επαγγέλματος, όπως, μεταξύ άλλων, το ζήτημα του θεσμού της άσκησης στα δικαστήρια, η συνέχιση και βελτίωσή του, η ένταξη του δικηγορικού επαγγέλματος στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ και σε προγράμματα του ΟΑΕΔ, προκειμένου να μπορέσουν οι νέοι συνάδελφοι να επωφεληθούν από τα αντίστοιχα προγράμματα, η ισότιμη συμμετοχή των δικηγόρων στη νέα διαδικασία διαμεσολάβησης αναφορικά με το νόμο περί υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων, οι υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές που καλούνται να καταβάλλουν οι νέοι και οι ασκούμενοι δικηγόροι και η πρόβλεψη για υποχρεωτική αλλαγή βαθμίδας ανά τριετία, επί των οποίων η Ένωσή μας κατέθεσε στον Υπουργό Δικαιοσύνης τις Προτάσεις της σε σχετικό υπόμνημα.

Επιπλέον δε κατέθεσε και τις Προτάσεις της επί του νέου Κώδικα περί Δικηγόρων, όπως αυτές συνδιαμορφώθηκαν με τον Σύλλογο Νέων και Ασκούμενων Δικηγόρων Πειραιά, οι οποίες είχαν κατατεθεί και υποστηριχθεί στην Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων στην Κομοτηνή (7-9/12/2012) (βλ. αναλυτικά τις προτάσεις http://www.eanda.gr/anakoinoseis-eanda/protasi-eanda-kai-snadp-gia-epikeimeni-tropopoiisi-toy-kodika-peri-dikigoron).

Ο κ. Υπουργός και ο κ. Γενικός Γραμματέας εξέθεσαν στην αντιπροσωπεία της Ε.Α.Ν.Δ.Α. την πρόθεση και τη θέλησή τους να συνδράμουν στις προσπάθειες της Ένωσης, εντός της παρούσας δύσκολης συγκυρίας για όλους και ιδίως για τους νέους.

Τα αιτήματά μας δεν είναι συντεχνιακά. Τα αιτήματά μας είναι η «φωνή» αγωνίας ενός εκ των πιο δημιουργικών, καταρτισμένων, αξιοπρεπών και πολυπληθών κομματιών της ελληνικής κοινωνίας.

Η Πολιτεία και το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων της χώρας πρέπει να συνταχθεί εμπράκτως με τους νέους ανθρώπους, τους νέους επιστήμονες, τους νέους νομικούς, οι οποίοι είναι αυτοί που μαστίζονται βίαια και ΑΔΙΚΑ.

Η Ένωσή μας θα συνεχίσει να είναι παρούσα, να αναδεικνύει τα προβλήματα και να καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις και πιέσεις εκεί όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις που μας αφορούν.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Α.Ν.Δ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ .................................................... Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΩΤΣΗΡΑΣ ................................ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

 

ΣυνημμένοΜέγεθος
sinantisi_eanda_ypourgeio_dikaiosinis.JPG22.66 KB

Τελευταία Νέα

Ανακοινώσεις Δικαστηρίων
22:14
25/10/20
Κλειστό, λόγω απολύμανσης, θα παραμείνει την Δευτέρα, 26-10, το κτίριο 13, στα δικαστήρια της πρώην...
Προκηρύξεις
07:39
18/10/20
Ο συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών - Πειραιώς - Αγαίου και Δωδεκανήσου (ΝΠΔΔ)...
Ανακοινώσεις ΔΣΑ
00:06
18/10/20
Η Εξυπηρέτηση των Δικηγόρων στην εποχή του Covid-19  γίνεται: 1. Ηλεκτρονικά, μέσω του ...
Ανακοινώσεις ΕΑΝΔΑ
20:40
07/10/20
Εκδηλώσεις
12:14
30/09/20
Το Ινστιτούτο για το Δίκαιο Προστασίας της Ιδιωτικότητας, των Προσωπικών Δεδομένων και την...
Νομική Επικαιρότητα
16:58
25/09/20
Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Κέντρο Μελετών Ασφαλείας διεξάγει την κάτωθι έρευνα για...
Ανακοινώσεις ΕΑΝΔΑ
18:57
23/09/20
Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών               ...
Ανακοινώσεις ΕΑΝΔΑ
18:56
23/09/20
Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών               ...
Ανακοινώσεις ΕΑΝΔΑ
18:51
23/09/20
Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών               ...