Συνάντηση της Ε.Α.Ν.Δ.Α. με την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης

Επίσημη συνάντηση πραγματοποίησε την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2011 αντιπροσωπεία της Ένωσης Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Συγκεκριμένα, η Ε.Α.Ν.Δ.Α. όπως αυτή εκπροσωπήθηκε στις συναντήσεις με τον  Υπουργό Μ. Παπαιωάννου και τον Γεν. Γραμματέα Ν. Κανελλόπουλο, δια του Προέδρου της Μιχάλη Καλαντζόπουλου, Αντιπροέδρου Γιώργου Κώτσηρα, Ταμία Δημήτρη Τζάνου και του μέλους του Δ.Σ. Αλέξανδρου Βαρνάβα, εξέθεσε τα ζητήματα που οι ασκούμενοι και νέοι συνάδελφοι αντιμετωπίζουν στην άσκηση του επαγγέλματός, ενώ υπήρξε διεξοδική συζήτηση για ζητήματα διευκόλυνσης της επαγγελματικής καθημερινότητας, όπως το υπό εξέλιξη πρόγραμμα περί ηλεκτρονικής δικαιοσύνης e-justice. Επίσης, τέθηκε ως προτεραιότητα η επίλυση της κατάστασης που επικρατεί στο κτίριο 2 της Ευελπίδων, όπου δυστυχώς είναι υπό διαπραγμάτευση η επαγγελματική αξιοπρέπεια των συναδέλφων, και υπήρξε ενημέρωση σχετικά με τα άμεσα σχέδια του Υπουργείου σε σχέση με την βελτίωση των συνθηκών. Επίσης, συζητήθηκαν ζητήματα εφαρμογής της νέας ρύθμισης σχετικά με την άσκηση των ασκουμένων δικηγόρων στις δικαστικές αρχές της χώρας, της οποίας η εφαρμογή εκκινεί την 16η Σεπτεμβρίου 2011 για πρώτη φορά στη χώρα μας.

Η Ένωσή μας εκφράζει την ικανοποίησή της για την πρόσκληση εκ μέρους των αρχών του Υπουργείου στη ευρύτερη διαβούλευση για τα ζητήματα που αφορούν καθημερινά τον ασκούμενο και νέο δικηγόρο και ευελπιστεί στη γόνιμη συνέχιση της. Η επίλυση των καθημερινών προβλημάτων που πλήττουν την ίδια την επιστημονική φύση του επαγγέλματός μας και την αξιοπρέπεια όλων μας πρέπει να αποτελούν την πρωταρχική προτεραιότητα όλων των εμπλεκομένων. Η Ένωση δια της θεσμικής της στόχευσης θα είναι παρούσα σε όλα τα επίπεδα για την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση των νέων συναδέλφων που πρώτοι πλήττονται εντός των συνθηκών κρίσης που η χώρα βιώνει.

Για το Δ.Σ. της Ε.Α.Ν.Δ.Α.

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ............................................................ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΛΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ............................. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΡΟΥΝΤΑΣ

Τελευταία Νέα

Προκηρύξεις
08:39
18/10/20
Ο συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών - Πειραιώς - Αγαίου και Δωδεκανήσου (ΝΠΔΔ)...
Ανακοινώσεις ΔΣΑ
01:06
18/10/20
Η Εξυπηρέτηση των Δικηγόρων στην εποχή του Covid-19  γίνεται: 1. Ηλεκτρονικά, μέσω του ...
Ανακοινώσεις ΕΑΝΔΑ
21:40
07/10/20
Εκδηλώσεις
13:14
30/09/20
Το Ινστιτούτο για το Δίκαιο Προστασίας της Ιδιωτικότητας, των Προσωπικών Δεδομένων και την...
Νομική Επικαιρότητα
17:58
25/09/20
Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Κέντρο Μελετών Ασφαλείας διεξάγει την κάτωθι έρευνα για...
Ανακοινώσεις ΕΑΝΔΑ
19:57
23/09/20
Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών               ...
Ανακοινώσεις ΕΑΝΔΑ
19:56
23/09/20
Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών               ...
Ανακοινώσεις ΕΑΝΔΑ
19:51
23/09/20
Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών               ...
Ανακοινώσεις ΕΑΝΔΑ
16:14
22/09/20
Παραθέτουμε το δελτίο τύπου που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την 1η...