Επιστολή Συμβούλων Γ. Κλεφτοδήμου, Θ. Στραβόλαιμου, Στ. Άσπρου

[center][size=13][b]Επιστολή Συμβούλων Γ. Κλεφτοδήμου, Θ. Στραβόλαιμου, Στ. Άσπρου[/b][/size][/center]

Ρόλος κάθε οργανωμένης συλλογικότητας που κινείται στον ιστορικότερο επαγγελματικό χώρο της πατρίδας μας είναι να προασπίζει με κάθε διαθέσιμο τρόπο, χρησιμοποιώντας κάθε πρόσφορο μέσο ή πόρο, τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα της επαγγελματικής ομάδας που εκπροσωπεί. Η αυτονόητη αυτή πραγματικότητα πρέπει να έχει –πόσο μάλλον-εφαρμογή όταν μιλάμε για ένα σωματείο, όπως η Ε.Α.Ν.Δ.Α.,που πολύ πρόσφατα εξέλεξε νέα διοίκηση, λαμβάνοντας σαφές μήνυμα από χιλιάδες νέες και νέους συναδέλφους να κάνει περισσότερα και ταχύτερα βήματα μπροστά. Χωρίς να ακυρώσει το έργο του παρελθόντος, αλλά και χωρίς να επαναλάβει λάθη που σίγουρα συνέβησαν ακούσια στο παρελθόν.

Μερικοί μήνες ασφαλώς δεν είναι ικανή χρονική περίοδος για να διατυπώσει κανείς συνολική κρίση για τη δραστηριότητα και τα πεπραγμένα μιας ευαίσθητης συλλογικότητας, όπως η δική μας. Είμαστε, άλλωστε, οι τελευταίοι που θα υποστηρίζαμε κάτι τέτοιο. Ταυτόχρονα, όμως, είναι καθήκον και χρέος μας, ως μέλη του Δ.Σ της Ένωσης όταν κάνουμε τους μικρούς εκείνους απολογισμούς που τόσο το καθήκον ευθύνης έναντι των συναδέλφων μας, όσο-και κυρίως- η εξαιρετικά και πρωτοφανώς δύσκολη κοινωνική και οικονομική κατάσταση επιτάσσουν, να είμαστε αντικειμενικοί, ειλικρινείς και να βλέπουμε κατάματα καθετί που συμβαίνει. Και ασφαλώς, στην απόπειρα να κάνουμε αυτό ακριβώς, ο πρώτος απολογισμός παραμένει πενιχρός.

Γιατί μόνο ως πενιχρός μπορεί να περιγραφεί ο μικρός αυτός απολογισμός, που μέχρι στιγμής αποφέρει περισσή εσωστρέφεια και ελάχιστη ζωντανή και ουσιαστική δράση για όλα εκείνα τα μικρά και μεγάλα που καθημερινώς κάνουν την επαγγελματική μας πραγματικότητα ολοένα πιο δύσκολη.

Λυπούμαστε που είμαστε υποχρεωμένοι να πούμε ότι το παρόν προεδρείο της Ένωσης έδειξε μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τα μικρά του οίκου του από ό,τι για τα μεγάλα του «δήμου» μας. Και δεν υπερβάλλουμε. Γιατί πώς αλλιώς θα μπορούσε να περιγραφεί η σπουδή που επέδειξε μέρος των συναδέλφων μας να τακτοποιηθεί μεταξύ του σε θέσεις, παντελώς να αγνοήσει τα εγκαίρως δεδηλωμένα κωλύματα τεσσάρων εκ των νεοεκλεγέντων συμβούλων -ημέρα μάλιστα γενικής απεργίας και ώρα δικαστηριακή (15:00)-, αλλά και να αποστερήσει από συνάδελφό μας τη δυνατότητα όπως υποβάλει και υποστηρίξει την υποψηφιότητά του, και αυτά κόντρα σε κάθε κανόνα δεοντολογίας, συναδελφικότητας, καλής πίστης, αλλά κυρίως απλών κανόνων της καθημερινής μας ζωής;

Πώς αλλιώς θα μπορούσε να περιγραφεί η αδράνεια στη διατύπωση συγκεκριμένων σκέψεων, θέσεων και απόψεων στον διάλογο που είναι ακόμα σε εξέλιξη για την επιτάχυνση στην απονομή της δικαιοσύνης; Πώς, τέλος, θα μπορούσε να περιγραφεί η αφασία, η οποία κυριολεκτικά μας έχει καταλάβει σχετικά με την αδυναμία μας να βάλουμε στο χαρτί όλα εκείνα -καλά ή κακά- που προκύπτουν από την εφαρμογή των δεσμεύσεων που απορρέουν από το Μνημόνιο, και που σε κάθε περίπτωση θα αλλάξουν ριζικά τους όρους με τους οποίους καλούμαστε να δώσουμε από εδώ και στο εξής την μάχη της καθημερινότητας για τα επόμενα χρόνια στον επαγγελματικό στίβο.

Δεν είμαστε στον κόσμο μας, ούτε θεωρούμε ότι ο αναμφίβολα πρωτοφανής τρόπος με τον οποίον διαμορφώθηκε το αποτέλεσμα της εκλογής του παρόντος προεδρείου είναι γεγονός το οποίο θα κάνει τη γη να σταματήσει.

Επιδιώξαμε και επιδιώκουμε πρωτίστως, την ενότητα, τη συντονισμένη δράση, τη συμπόρευση όλων των μελών του νεοεκλεγέντος Δ.Σ. στο δρόμο της προάσπισης των αρχών και αξιών της ένωσής μας, στην οδό της καθημερινής πάλης για να αλλάξει η δικηγορική πραγματικότητα του ασκούμενου και του νέου συναδέλφου. Δεν μπορούμε, ωστόσο, να παριδούμε την καταφανώς παράνομη, κακόπιστη, σε κάθε περίπτωση αντισυναδελφική ενέργεια των μελών του Δ.Σ. που συνήλθαν την 29η-6-2010, προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα το παρόν Δ.Σ., προχώρησαν στην ανάδειξη «νεου» Προεδρείου του, αντί να αναβάλουν τη συνεδρίαση ενόψει της αδυναμίας προσέλευσης των τεσσάρων συναδέλφων τους, και -σαν να μην έφτανε αυτό-, αψήφησαν πλήρως τη ρητή και κατηγορηματική δήλωση υποψηφιότητας του πρώτου εξ’ ημών, ο οποίος και εγγράφως είχε ενημερώσει το σώμα ότι αδυνατεί να παραστεί και να υποστηρίξει την υποψηφιότητά του για τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. της Ένωσης, επειδή -τί παράδοξο- παρίστατο ως συνήγορος υπεράσπισης σε ποινικό δικαστήριο συνεδριάζον με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Αυτήν την απαράδεκτη μεθόδευση, που αναμφίβολα θίγει όλους όσοι καθημερινά δοκιμαζόμαστε διακονούντες το λειτούργημά μας, προσέβαλε ο πρώτος εξ ήμών, ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, δια της από 28-7-2010 αγωγής ακύρωσης της απόφασης του Δ.Σ. της Ε.Α.Ν.Δ.Α. περί συγκρότησης αυτού σε σώμα και ανάδειξης μελών του Προεδρείου του, χρόνος συζήτησης της οποίας έχει οριστεί η σήμερον, 30η-9-2010. Κατόπιν σχετικής παράκλησης, ωστόσο, συνήνεσε ο πρώτος εξ’ ημών στην υποβολή αιτήματος αναβολής συζήτησης της υπόθεσης, για το λόγο ότι ενέσκηψε πρόβλημα υγείας στο πρόσωπο συναδέλφου εκ των συγχειριζομένων την υπόθεση για λογαριασμό του φερομένου ως «εκπροσωπούντος» το παρόν Δ.Σ., καθόσον θεωρούμε αυτονόητο και ακράδαντα πιστεύουμε ότι κανείς δεν νομιμοποιείται να μετέρχεται μικρόψυχων και αντιδεοντολογικών πρακτικών και να αντιδικεί στην πλάτη συναδέλφου, του οποίου η υγεία δοκιμάζεται.

Αισθανόμαστε, λοιπόν, υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε τα μέλη της Ε.Α.Ν.Δ.Α. για τα ανωτέρω, να καλέσουμε, όπως έχουμε επανειλημμένως πράξει και στο παρελθόν, έστω την ύστατη αυτή ώρα, τα μέλη του «νέου» Προεδρείου να αποκαταστήσουν τη νομιμότητα και να συμβάλουν στην ενότητα, αλλά κυρίως να υποβάλουμε έκκληση σε όλους τους συναδέλφους μας να τρέξουμε πιο γρήγορα, πιο αποφασιστικά, πιο αδελφωμένα το δύσκολο δρόμο που η πραγματικότητα μας επιβάλλει. Είναι καιρός, έστω και τώρα να το πράξουμε όλοι μαζί, χωρίς αντιδικία. Γιατί όλοι ξέρουμε ότι οι συνάδελφοί μας περιμένουν από εμάς να κάνουμε πολλά, μαζί όλοι.. Όχι λίγα και χώρια..

Γεώργιος Δ. Κλεφτοδήμος
Θεμιστοκλής Κ. Στραβόλαιμος
Σταύρος Ηλ. Άσπρος

Σύμβουλοι Ε.Α.Ν.Δ.Α.

Τελευταία Νέα

Προκηρύξεις
11:22
30/03/23
Αγαπητοί συνάδελφοι,  παρακάτω θα βρείτε την πρόσκληση για άσκηση δικηγόρου στο Δήμο Ηρακλείου...
Εκδηλώσεις
10:09
27/03/23
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ 10ο ΕΤΗΣΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΛΟΓΩΝ (ΕΕΔ) ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ...
Προκηρύξεις
09:48
27/03/23
Η Νομική Σχολή του Institution d'Etudes Francophones (IdEF) ανακοινώνει την ανάγκη πλήρωσης...
Ανακοινώσεις ΕΑΝΔΑ
19:31
21/03/23
Αγαπητές/οι συνάδελφοι,  παρακάτω θα βρείτε την παρουσίαση του συναδέλφου, Νίκου Πιρπινάκη,...
Ανακοινώσεις ΕΑΝΔΑ
11:17
20/03/23
Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,  παρακάτω επισυνάπτεται η πρόσκληση του Δήμου Ελληνικού -...
Εκδηλώσεις
14:03
15/03/23
  Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών “Το Χρηματοοικονομικό και Θεσμικό Πλαίσιο των Αγορών...
Ανακοινώσεις ΕΑΝΔΑ
15:11
14/03/23
Ανήκετε στον ευρύτερο νομικό χώρο και εκφράζεστε μέσα από τη μουσική και το τραγούδι ή γνωρίζετε...
Ανακοινώσεις ΕΑΝΔΑ
15:09
14/03/23
Κατόπιν απόφασης της Συντονιστικής της ΟλΔΣΕ, ο Α'23 Πανελλήνιος Διαγωνισμός Υποψηφίων Δικηγόρων θα...
Ανακοινώσεις ΕΑΝΔΑ
15:06
14/03/23
Σας ενημερώνουμε ότι η εκδήλωση μας για τα ακίνητα μεταφέρεται την Δευτέρα, 20 Μαρτίου και την...
Νομική Επικαιρότητα
14:56
09/03/23
Προκήρυξη βραβείων επιστημονικών μελετών.   Το Εργαστήριο Μελέτης για Διαφάνεια, τη Διαφθορά...