1ο Greek Youth Justice Forum της Ε.Α.Ν.Δ.Α. και του Ε.Ο.ΝΕ.Π.Ε.

Στο  πλαίσιο της δράσης και της συνέργειας του Επιστημονικού Οργανισμού Νέων Πολιτικών Επιστημόνων (Ε.Ο.ΝΕ.Π.Ε) και της Ένωσης Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αττικής (Ε.Α.Ν.Δ.Α), ανακοινώνεται η πραγματοποίηση του “Greek Youth Justice Forum”, το οποίο θα διεξαχθεί υπό την Αιγίδα της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εντάσσεται σε ένα διαρκές Πρόγραμμα- Δράση του Ε.Ο.ΝΕ.Π.Ε με τίτλο “GRistorical Justice Program”.

Κίνητρό  μας, αποτελεί η ανάγκη διεύρυνσης του επιστημονικού διαλόγου μεταξύ της νεολαίας και της αναζήτησης διεπιστημονικών, καινοτόμων και εϕαρμόσιμων λύσεων σε εκκρεμή νομικοπολιτικά ζητήματα.

Βασικός στόχος του Προγράμματος είναι να δοθεί η ευκαιρία σε Φοιτητές και σε νέους Επιστήμονες, να μελετήσουν, να ερευνήσουν και να καταθέσουν προτάσεις σε ζητήματα Διεθνούς Δικαίου,  των οποίων η διευθέτησή εκκρεμεί, αφορούν άμεσα το Ελληνικό Κράτος και τις σχέσεις του με άλλα κράτη. Κάθε επιστήμονας, θα καταπιάνεται με συγκεκριμένες προεκτάσεις του εκάστοτε ζητήματος ενασχόλησης, υπηρετώντας με αυτό τον τρόπο το βασικό σκοπό του Προγράμματος, δηλαδή, τη  διεξοδική ανάδειξη του ζητήματος αυτού και των προτεινόμενων λύσεων.

Το “Greek Youth Justice Forum”, αποσκοπεί στο να ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά της Νέας Γενιάς Επιστημόνων, αναδεικνύοντας νέες απόψεις και επιστημονικές έρευνες και εν γένει καλλιεργώντας ένα πεδίο διαδραστικής επιστημονικής συζήτησης. Σε κάθε Forum, θα λαμβάνει χώρα συμμετοχή  Επιστημόνων, μελών της Ακαδημαϊκής Κοινότητας και Φοιτητών και από τα αντίστοιχα κράτη τα οποία αφορά το εκάστοτε ζήτημα. Σκοπός θα είναι να αναδειχθούν  το νομικό στίγμα, η επιστημονική διάσταση των ζητημάτων αυτών αλλά και η πολιτική πρακτική που υιοθετείται στο εν λόγω κράτος.

Η θεματική του  1ου Greek Youth Justice Forum, είναι οι Πολεμικές Επανορθώσεις από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Πρόκειται για ένα ζήτημα εκκρεμές για περίπου 7 δεκαετίες. Ένα ζήτημα όπου διακυβεύεται όχι μόνο ένα οικονομικό χρέος, αλλά και ένα ιστορικό χρέος.

Μπροστά σε αυτό το χρέος, ως νέοι Επιστήμονες οφείλουμε να σκεφτούμε, να ερευνήσουμε και να δράσουμε. Μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες, ιδεοληψίες και παρωπιδισμούς. Με μόνο γνώμονα και μόνο στόχο την ανάδειξη της επιστημονικότητας του θέματος μέσα από τη σύγκλιση των διαφορετικών απόψεων.

Ευχαριστούμε θερμά τους φορείς που θέτουν υπό την Αιγίδα τους το εγχείρημά μας, το οποίο για πρώτη φορά, συντέμνει την Ιστορικότητα μιας διαφοράς με τη σύγχρονη νομικοπολιτική οπτική των προτεινόμενων λύσεων.

Περισσότερες πληροφορίες στο site του προγράμματος http://gristorical.com/

Εκ της Οργανωτικής Επιτροπής,

Μαρία Μοσχοπούλου,

Επικεφαλής “Gristorical Justice Program”

Τελευταία Νέα

Ανακοινώσεις ΔΣΑ
15:35
30/03/20
Ανακοινώσεις ΕΑΝΔΑ
15:33
30/03/20
Με κοινή τους επιστολή οι Πρόεδροι των Ενώσεων Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών,...
Ανακοινώσεις ΕΑΝΔΑ
23:39
24/03/20
Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών               ...
Ανακοινώσεις ΔΣΑ
16:49
23/03/20
Ανακοινώσεις ΕΑΝΔΑ
18:15
21/03/20
Με κοινή τους επιστολή οι Πρόεδροι των Ενώσεων Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών, Θεσσαλονίκης,...
Ανακοινώσεις ΕΑΝΔΑ
16:43
20/03/20
Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών               ...
Ανακοινώσεις Δικαστηρίων
15:45
20/03/20
Όπως αναλυτικά περιγράφεται στο συνημμένο ΦΕΚ. 
Ανακοινώσεις Δικαστηρίων
15:43
20/03/20
"Σας ενημερώνουμε οτι λόγω των έκτακτων γεγονότων είναι αδύνατος ο περαιτέρω προγραμματισμός...
Ανακοινώσεις ΔΣΑ
15:41
20/03/20
Όπως είχαμε ζητήσει με την από 17.3.2020 την επιστολή του Προέδρου της Ολομέλειας των Προέδρων...
Ανακοινώσεις ΕΑΝΔΑ
15:59
17/03/20
Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών               ...