35% φορολογικός συντελεστής από το πρώτο ευρώ για ελ. επαγγελματιες ...

36 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
alnikzos
Εικόνα: alnikzos
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 23/03/2011

Εντάξει, θα περιορίσουμε λίγο τα Σαββατοκύριακα στο Μονακό και το shopping στο Μιλάνο αλλά λεφτά θα βγάζουμε ακόμη με τη σέσουλα.

esak
Εικόνα: esak
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 19/09/2007

έχετε καταλάβει αν αφορά εισοδήματα 2012 ή θα ισχύσει απο το 2013? συνδυάζεται άραγε και με τεκμήρια (δλδ 35% στο τεκμαρτό εισόδημα)?

xarouli
Εικόνα: xarouli
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 22/07/2009

Ρε παιδιά είναι τραγικό.. Πραγματικά, τι νομίζουν ότι θα εισπράξουν με τέτοια μέτρα;; Δεν καταλαβαίνουν ότι μ'αυτό τον τρόπο μας αναγκάζουν πρακτικά να φοροδιαφύγουμε; Αλλιώς πώς θα βγεις; Όταν με 10.000 ετήσιο εισόδημα πριν 2 χρόνια είχες φορολογία 0, πέρσι είχες 10% στο ποσό από 5.000 και πάνω και από φέτος (ή του χρόνου) θα έχεις 35% στο σύνολο, μιλάμε για παράνοια! Και χωρίς να υπολογίζουμε ταμεία, τέλη επιτηδεύματος, έκτακτες εισφορές, χαράτσια και δε συμμαζεύεται... 

Η δικαιολόγηση αυτού του παράλογου μέτρου είναι υποτίθεται η παραδοχή ότι "δεν μπορούμε να πιάσουμε αυτούς που φοροδιαφεύγουν"... Οπότε; Θεωρούμε ως δεδομένο ότι ΟΛΟΙ λίγο πολύ φοροδιαφεύγουν και στα ποσά που μας κάνουν την τιμή να δηλώνουν κάνουμε επιδρομή! Ε συγγνώμη αλλά αν αυτό δεν είναι ακριβώς κίνητρο για να φοροδιαφύγεις, τότε τι είναι; Για να ανταποκριθώ στο μοντέλο που έχει η κυβέρνηση για μένα θα πρέπει να κρύψω αναγκαστικά ένα μεγάλο μέρος του εισοδήματός μου, αλλιώς πώς θα ζήσω; Στο κάτω κάτω αν κάποιος βγάζει 100.000 και δηλώνει 10.000, δεν επηρεάζεται ιδιαίτερα είτε ο συντελεστής είναι 10% είτε 35% είτε 50%! Αυτά τα αυτονόητα, είναι δυνατόν να μην τα σκέφτονται; Ποιον κοροϊδεύουν;

Εν τω μεταξύ αναρωτιέμαι κατά πόσο είναι συνταγματικό να διατηρείται ένα ποσό ως αφορολόγητο για ορισμένες κατηγορίες πολιτών και για άλλες να καταργείται τελείως. Με πραγματικό ετήσιο εισόδημα 5.000 ένας μισθωτός πληρώνει 0 φόρο κι ένας ελεύθερος επαγγελματίας πληρώνει 1.750!! Για ποιο λόγο; Αυτό δεν είναι άνιση μεταχείριση; Και με τι κριτήριο; Ίσως επειδή είσαι επιτηδευματίας είσαι εξ ορισμού και φοροφυγάς.Επομένως για να πετύχουμε ισότητα θα πρέπει ο επαγγελματίας να δηλώνει 0 τελικά. Το Σύνταγμα λέει ότι συνεισφέρουμε "ανάλογα με τις δυνάμεις μας", όχι "ανάλογα με τις δυνάμεις μας και με το επάγγελμά μας"!

Αφού λοιπόν ξεκινάμε από την παραδοχή ότι σίγουρα κάτι κρύβουμε, τότε πρέπει να το κρύβουμε για να είμαστε εντάξει. Άμα είναι να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας υπάρχει κι άλλος τρόπος:  να κάνουμε μια "κοινωνική σύμβαση" που θα λέει ότι κρύβουμε όσα θέλουμε, αλλά ό,τι δηλώνουμε, ας το φορολογούν και με 100%!

"300 ευρώ έβγαλα φέτος, πάρτα αφεντικό, όλα για το χρέος! Είμαι χουβαρντάς λέμε!"

Ε ρε κάτι ωραία ισοδύναμα..

Αλήθεια, σε ποιο Ζάππειο είχαν μιλήσει γι'αυτά τα ωραία μέτρα, θυμίστε μου...

xarouli
Εικόνα: xarouli
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 22/07/2009

 Εντάξει, μόλις συνειδητοποίησα ότι αν γίνουν όλα όπως λένε, με εισόδημα 10.000 για το 2012, του χρόνου θα πρέπει να δώσει κάποιος (35% φόρο) 3.500 + (60% προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος) 2.100 = 5.600 ευρώ!

Δεν υπάρχει περίπτωση. Ελπίζω να αντιδράσει κάπως δραστικά (και αποτελεσματικά) ο Σύλλογος. Κάτι άκουσα για αποχή από δικαστήρια με φορολογικό αντικείμενο. Δεν ξέρω, πάντως κάτι πρέπει να κάνουμε, είναι καθαρή ληστεία για τους "ειλικρινείς φορολογούμενους".

νέμεσις
Εικόνα: νέμεσις
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 01/11/2007

Εάν σε αυτά προσθέσεις και τις εισφορές στα ταμεία που είναι τουλάχιστον 2.000 €, τότε θα διαπιστώσεις ότι από τις 10.000 € που έβγαλες, θα σου μείνει το αστρονομικό ποσό των 2.400 € για να ζήσεις (200 € το μήνα). Α! και επειδή είναι πολλά φρόντισε να αποταμιεύσεις κιόλας!

tolisspi
Εικόνα: tolisspi
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 23/12/2009

Δεν βλεπω ομως αντιδραση απο τους συλλογους αλλά ουτε και καποια ΓΣ....

Ilva
Εικόνα: Ilva
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 12/04/2011

Με όλα αυτά που θα ισχύσουν, ουσιαστικά για μας τους νέους δικηγόρους αυτά που παίρνουμε δεν φτάνουν για την επιβίωσή μας παρά μόνο για να πληρώσουμε την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.Εάν και αυτή τη φορά δεν αντιδράσουμε είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Δηλαδή με 8.000 ευρώ εισόδημα που θα έχω του χρόνου (κι αν) θα πληρώσω περίπου 6.400 για εφορία και ταμεία!!!!Ρε πάμε καλά;;;; 

v_katja
Εικόνα: v_katja
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 24/11/2006

Όχι, προφανώς και δεν πάμε καλά..

Και δεν ξέρω εάν ο μόνος στόχος είναι η φορολογική επιδρομή. Σίγουρα είναι η μία όψη του νομίσματος. Αλλά ρε παιδιά, ούτε μια εξαίρεση για όλους τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες (όχι μόνο δικηγόρους) που κυνηγάνε τους πελάτες με την απόχη;

Δεν μου αρέσουν οι θεωρίες συνομωσίας αλλά έχω αρχίσει να σκέφτομαι σοβαρά ότι η άλλη όψη του νομίσματος είναι η υπαλληλοποίηση..

Α, και μη δω πάλι κανένα σύλλογο να κάνει απεργία κατόπιν εορτής (ψήφισης)..........

xarouli
Εικόνα: xarouli
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 22/07/2009

 Προς το παρόν υπάρχει αυτή η απόφαση του Δ.Σ.:  http://tinyurl.com/9pnx5lz 

chris84
Εικόνα: chris84
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 22/12/2011

 ειναι προφανές ότι ο σκοπός είναι η υπαλληλοποίηση..Το ελεύθερο επάγγελμα πεθαίνει...Οι νέοι δεν μπορούν να συντηρήσουν γραφεία- διατηρούνται ή σε συνεργασίες ή τα μεγάλα κλασσικά δικηγορικά γραφεία... Όταν έχεις τόσα πάγια έξοδα + διαβίωσης και δεν υπάρχει πελατεία ενώ η φορολογία ανεβαίνει συνεχώς...η πρώτη σκέψη των περισσοτέρων τουλάχιστον νέων συναδέλφων είναι να βρουν κάποια θέση σε δικηγορική εταιρεία έστω και με γραμματειακές κυρίως αρμοδιότητες~ για να μην αναφερθώ σε πολλούς που προκειμένου να γλιτώσουν τις εισφορές προβαίνουν σε αναστολή του δικηγορικού επαγγέλματος!?!?!? πού αλλού θα μας φτάσουν δλδ???? Να δουλεύουμε 12 κ 14 ώρες σε εταιρείες για 200 ευρώ το μήνα...αυτό μόνο μπορώ να σκεφτώ...

alexiost
Εικόνα: alexiost
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 16/12/2007

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΛΙΒΕΡΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΑΠΟΤΙς ΗΓΕΣΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ. ΣΗΜΕΡΑ ΑΚΟΥΣΑ ΟΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΤΕΚΜΑΡΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ (σε περιπτωση που υπερβαινει το καθαρο κερδος), ΟΠΟΤΕ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ 3.500 ΕΥΡΩ ΦΟΡΟ ΧΑΛΑΡΑ! ΒΑΛΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ ΕΙΣΦΟΡΕΣ....... (με αυτην την αντισυνταγματικοτητα του τελους επιτηδευματος τι εχει γινει αραγε ???) = ΤΟ ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΑΣ!

panos78
Εικόνα: panos78
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 18/06/2012

Παιδες μην αγχωνεστε.

Σε 3-4 χρονακια οπως το πανε καθε Ελληνας θα χρωσταει στο κρατος 20.000 -30.000 -40.000 ευρω, ανεξαρτητως αν βγαζει ενα η κανενα ευρω το μηνα.

εγω πιστευω πως ολο το κολπο ειναι να μας τρωνε καθε χρονο τις επιστροφες φορου που ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ, και στο φιναλε να χρωσταμε στο Κρατος ισοβιως, ουτως ωστε με καθε ευκαιρια που αυτο θα μας οφειλει κανα φραγκο να συμψηφιζουμε...

και κατι αλλο:

εμεις ηδη πληρωνουμε φορο απο το 1ο ευρω... ΦΠΑ τον λενε, τον ξεχασαμε; βγαζεις 1.000 το χρονο; θα πληρωσεις 230 και ας ψοφας της πεινας. Δηλαδη στους 3 πελατες, ο ενας ειναι δωρο στο κρατος.

23% ΦΠΑ + 35% φορος , μανι μανι 68% φορος ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΥΡΩ

βαλε τελος επιτηδευματος ενα 500αρικο, βαλε ταμεια για τους παλαιοτερους στα 3.600 ευρω, βαλε κανα ενοικιο, κανα κοινοχρηστο, κανα κινητο, καμια δεη, καμια βενζινη, μαλλον θα χρειαζομαστε εσοδα 40.000 ευρω το χρονο ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΜΕΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ....

καλο;

v_katja
Εικόνα: v_katja
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 24/11/2006

@chris84 +1....

Το ότι η ατομική δικηγορία πεθαίνει είναι κάτι που άρχισα να παρατηρώ λίγο αφότου άνοιξα το δικό μου γραφείο.Ακόμη κι όταν βγαίνει το μηνιάτικο, το καταλαβαίνεις, δεν είναι για πολύ και δεν φταίει η κρίση μόνο....Οι θεσμικές αλλαγές στο επάγγελμά μας, οι εταιρίες που ξεφύτρωσαν από άλλες πόλεις ή το εξωτερικό και ζητούν συνεργάτες..των 700 (πολλά λέω;;) Ευρώ.

Παιδιά, κάτι πρέπει να γίνει...Αυτά που συμβαίνουν είναι αντισυνταγματικά (βλ αναδρομική φορολόγηση, φόρο στο φόρο, εισφορές αναιτιολόγητες και όχι μόνο...).

Ειλικρινά, έχω κουραστεί ήδη να δουλεύω με τόση ανασφάλεια (τεχνητή ή όχι) για το αν θα συνεχίσω να έχω δουλεια, και αν ναι, αν θα μπορώ να είμαι εντάξει στις υποχρεώσεις μου και να ζω σαν άνθρωπος από αυτό.

tolisspi
Εικόνα: tolisspi
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 23/12/2009

Το ΦΠΑ 23& δεν το πληρωνεις εσυ αλλά ο πελατης, εσυ απλα το καταβαλεις στην εφορια. Κατι σαν φοροεισπρακτορας.

chris84
Εικόνα: chris84
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 22/12/2011

@v_katja 

Είμαι ακριβώς στην ίδια φάση...Απογοητεύμενη από γραφείο ''συνεργατών'' που μου οφείλουν ακόμα τα λεγόμενα ''ποσοστ'α επί των υποθέσεων'', έχω 2 χρόνια περίπου που άνοιξα δικό μου γραφείο... Είναι πραγματικά τόσο ψυχοφθόρο να δουλεύεις με ευθύνη την κάθε υπόθεση και μετά να παρακαλάς για την αμοιβή διότι απλά δεν θα μπορέσεις να καλύψεις τα πάγια εξοδα...Όσο απίστευτο κι αν φανεί, το καλοκαίρι οι υποθέσεις 2 μηνών έφτασαν απλά για να μπορέσω να πληρώσω τα ΤΑΜΕΙΑ...χωρίς να κρατήσω ευρώ από αυτά. Και παρ' όλα αυτά το ότι στην πρώτη συζήτηση που θα ανοιχθεί περί κρίσης οι δικηγόροι είναι στο στόχαστρο όλου του κόσμου να τους χτυπήσουν ως φοροφυγάδες...είναι κάτι παραπάνω από εξοργιστικό...

Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει αλλά σκέφτομαι συνεχώς τι άλλο μπορώ να κάνω διότι δεν βγαίνει έτσι.....

@tolisspi

Φορολογούμαστε όμως σαν να έχουμε πάρει όλο το ποσό (+ΦΠΑ) έτσι δεν είναι?

Δεν ξέρω πραγματικά αλλά κάθε 3μηνο που φτιάχνω τα βιβλία μου με πιάνει απογοήτευση...

bob
Εικόνα: bob
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 24/09/2012

μηπως επιτελους πρεπει να γινει μια οργανωμενη συλλογικη αντιδραση;; λεω εγω τωρα.... μιλάμε για θέμα επιβίωσης.. τερμα τ αστεια.

Elena K
Εικόνα: Elena K
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 13/12/2011

 BOB άνοιξε στις αναζητήσεις το θέμα''αδιαφορία για την ανεργία των νέων συναδέλφων''.Καλά τα λές,το θέμα είναι το ΠΩΣ θα πετύχουμε τα επιδιωκώμενα....

chris84
Εικόνα: chris84
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 22/12/2011

απλ'ά  απογοήτευση...

antifa
Εικόνα: antifa
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 26/06/2008

Είναι αυτονόητο πως συμφωνώ με όσα έχετε πει και σίγουρο πως κανείς σας δεν καταστροφολογεί. 

Ένα πράγμα με νοιάζει. Το πόσο μπορούμε, τώρα, άμεσα, να δράσουμε ενάντια σε αυτά τα μέτρα.

Όποιος περιμένει από τον Συλλογο να προβάλει σθεναρή αντίσταση, να προτρέψει και να υποστηρίξει με κάθε δυνατό μέσο μια αποτελεσματική καθολική αποχή που θα γονατίσει τους τροχούς της δικαιοσύνης, μάλλον πλανάται οικτρά, και σίγουρα δεν διδάχθηκε τίποτα από την αποχή του Φεβρουαρίου όπου ο σεβαστός πρόεδρος “ξέχασε” πως η ΓΣ είχε αποφασίσει με μεγάλη πλειοψηφία να συγκληθεί και μια δεύτερη συνέλευση για να αποφασίσουμε αν θα συνεχίσουν οι κινητοποιήσεις.

Τώρα, έχει χτυπήσει η καμπάνα για τους ελεύθερους επαγγελματίες, όπως χτύπησε νωρίτερα για τους δημόσιους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους.

Συνεχίζω να πιστεύω (είμαι και εγώ αφελής) πως ο σύλλογος είμαστε εμείς, τα μέλη του.

Και δε μπορούμε να περιμένουμε από κανέναν να έρθει να μας σώσει.

Επίσης, παρόλο που τα μέτρα αυτά πλήττουν το σύνολο των συναδέλφων, δεν μπορώ να διανοηθώ ούτε έναν νέο συνάδελφο, που έχει μπροστά του μια ολόκληρη ζωή δικηγορίας, να μείνει αδρανής, παθητικός θεατής.

Ο κλάδος μας αν αντιδράσει δυναμικά μπορεί να χτυπήσει στο ψαχνό. Δεν είμαστε τίποτα συνταξιούχοι που δε μπορούμε να κάνουμε κάτι ουσιαστικό. Ήμαστε μέλη ενός μηχανισμού, που πανελλαδικά αποφέρει στο κράτος τεράστια χρηματικά οφέλη. Μια αποχή διαρκείας, φυσικά όχι μόνο σε φορολογικές υποθέσεις, μια αποχή η οποία θα μπλοκάρει αποτελεσματικά τα πάντα, θα πονέσει, και θα ασκήσει πίεση μεγάλη στο κράτος.

Δεν είμαι αιθεροβάμων. Ακόμα και αν δεν πετύχουμε] “επαναφορά στην προτέρα κατάσταση” αν καταφέρουμε να περάσουμε σημαντικές τροποποιήσεις στα μέτρα, θα είναι μια νίκη η οποία θα μας ακολουθεί για πολύ ακόμα.

Ωστόσο δεν πρέπει να ξεκινήσουμε έτσι. Πρέπει να δείξουμε πως τέτοια μέτρα, που θα καταστρέψουν το επάγγελμα και την πλειονότητα των νέων δικηγόρων, δεν είναι δυνατόν να περάσουν.

Και κάτι άλλο. Σε αυτήν την προσπάθεια δεν ήμαστε μόνοι μας. Όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες πλήττονται και όλοι πρέπει να αντιδράσουν.

Υπάρχει όμως μια σημαντική διαφορά. Εμείς, όπως προείπα, μπορούμε ταχύτατα, άμεσα και αποτελεσματικά να περάσουμε το μήνυμα της αντίστασής μας, γιατί το κράτος κάθε μέρα που ενωμένοι συνάδελφοι θα απόσχουν από τα καθήκοντα τους, θα χάνει τεράστια ποσά χρημάτων, και θα αναγκαστεί να μας “ακούσει” και να μάθει πως κάθε φορά που επιχειρεί τέτοιες αποκοτιές θα φάει τα μούτρα του.

Η εμπειρία της απεργίας του Φεβρουαρίου, δείχνει δυστυχώς πως δεν έχουμε σθεναρή απεργιακή κουλτούρα. Πως μετά από λίγο, δεν είναι λίγοι οι συνάδελφοι οι οποίοι αρχίζουν να απογοητεύονται, να ζητάνε όλο και περισσότερες άδειες να δικάσουν, και στο τέλος, προφασιζόμενοι (πραγματικές-δεν αμφιβάλω) οικονομικές αδυναμίες, αποχαιρετάν τις διεκδικήσεις τους απογοητευμένοι.

Πλέον όμως κανείς δεν έχει την πολυτέλεια να λειτουργήσει έτσι. Ας πάρει ένα κομπιουτεράκι (όλοι έχουμε από ένα), ας ανοίξει τα βιβλία του, και μέσα σε ελάχιστα λεπτά θα δει και θα καταλάβει.

Ο σύλλογος είμαστε εμείς. Η κατάσταση είναι οριακή και δε σηκώνει αδράνεια. Μπορούμε αν ενωθούμε να τους αναγκάσουμε να αποσύρουν ή έστω να τροποποιήσουν τα νέα ισοπεδωτικά μέτρα.

Κινητοποιήστε όσους γνωρίζετε, συζητήστε, προτρέψτε, συμμετάσχετε, γιατί κατόπιν εορτής θα έχουμε κηδεία διαρκείας.  

M4RIA
Εικόνα: M4RIA
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 28/01/2008

"Για εκείνους που φορολογούνταν με 38%, 40% και 45%, δηλαδή για εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ, η νέα ρύθμιση είναι ευνοϊκή, καθώς θα φορολογούνται πλέον με το νέο συντελεστή 35%."

Απόσπασμα από άρθρο στο in.gr http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231215969

Για να καταλάβουμε όλοι μας ποιους προστατεύουν και ποιους τσακίζουν...

 

tolisspi
Εικόνα: tolisspi
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 23/12/2009

Και καλα...οι εχοντες  να ριξουν χρημα στην αγορα...

 

christine_190684
Εικόνα: christine_190684
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 11/03/2008

 

εντάξει για να μη γκρινιάζουμε...

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=27686&subid=2&pubid=112930123

!!!

M4RIA
Εικόνα: M4RIA
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 28/01/2008

χα χα! ωραία! Θα καταργησουν το τελος των πεντακοσίων και θα βάλουν ενιαίο φορο 1000! Σούπερ!

tolisspi
Εικόνα: tolisspi
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 23/12/2009

Βρε, γιατι να ξεφυγουν οι ανενεργοι?????

law81
Εικόνα: law81
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 10/09/2010

Καλά, ούτε για ανέκδοτο δεν στέκει το χιλιάρικο ή το 35% από το πρώτο ευρώ.

Με <βαριά> καρδιά έχω να ενημερώσω την <Πολιτεία> ότι προέχει για μένα να μπορώ να φάω, παρά να πληρώνω τα χαράτσια!

Και ας έρθουν να μου ζητήσουν και τα ρέστα...

xarouli
Εικόνα: xarouli
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 22/07/2009

 χαχαχαχαχα! Καλό! "Αυτό σημαίνει ότι αν ο φόρος εισοδήματος που αναλογεί για τον ελεύθερο επαγγελματία είναι χαμηλότερος των 1.000 ευρώ, τότε ο φορολογούμενος θα πληρώνει συνολικό φόρο 1.000 ευρώ"

Με ενιαίο συντελεστή 35% για να προκύπτει φόρος κάτω από 1000 ευρώ, θα πρέπει να έχεις φορολογητέο εισόδημα από 2.857 και κάτω. Ωραία..

Έλα τώρα που δε μπορείς να ζήσεις με ΜΕΧΡΙ 154 ευρώ το μήνα! Άπληστε δικηγόρε! Πλουτοκράτη! Φοροφυγά!

 

Υ.Γ. Νομίζω το υπονοούμενο είναι "αν δεν μπορείς να πληρώνεις τα μαλλιά της κεφαλής σου στην εφορία άλλαξε δουλειά". Δηλαδή αυτό που λένε οι v_katja και chris84 πιο πάνω, ως δικηγόρους το νέο μοντέλο δεν αποδέχεται μικρομεσαίους, μόνο μεγαλοτεράστιους και δικηγορικές εταιρείες.. Με απώτερο σκοπό να γίνουμε όλοι υπάλληλοι.

 

xarouli
Εικόνα: xarouli
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 22/07/2009

 Να κάνω και μια ερώτηση; Αυτοί που δηλώνουν κάτω από 3000 ή ζημίες και θα έχουν ελάχιστο φόρο 1000 ευρώ, θα πληρώνουν κι άλλα 600 ως προκαταβολή για το επόμενο έτος; ΧΑΧΑΧΑΧΑ! Παιδιά, συγγνώμη, την προηγούμενη Παρασκευή ήθελα να βάλω τα κλάματα, σήμερα δε μπορώ να σταματήσω να γελάω μ'αυτά που βλέπω!

xarouli
Εικόνα: xarouli
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 22/07/2009

Κοινή συνεδρίαση Συντονιστικής Επιτροπής Δικηγορικών Συλλόγων με εκπροσώπους Επιστημονικών και Επαγγελματικών φορέων

 http://www.ethemis.gr/kini-sinedriasi-sintonistikis-epitropis-dikigorikon-sillogon-me-ekprosopous-epistimonikon-ke-epangelmatikon-foreon/

"Νέα συνάντηση, με τους ίδιους εκπροσώπους φορέων, ορίστηκε για την Τρίτη 9 Οκτωβρίου και ώρα 12:00 στα γραφεία του ΔΣΑ, οπότε και θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου."

Σίσσυ
Εικόνα: Σίσσυ
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 10/10/2012

Το 35% επί του εισοδήματος σου το αποδίδεις στο κράτος λες και δουλέψατε μαζί ένα χρόνο και δικαιούται και αυτό ποσοστό επί των κερδών!Και για ποια κέρδη μιλάμε?Τα 800 € το χρόνο για έναν νεοδιοριζόμενο?Είμαστε σοβαροί?Αλλά τι ρωτάω....Οι άνθρωποι δεν είναι απλά γελοίοι είναι ελεεινοί!Κυκλοφορούμε όλοι εμείς οι νέοι με σκυμμένα κεφάλια από την απογοήτευση και βλέπουμε τα πτυχία μας, που με τόσο κόπο και θυσίες αποκτήσαμε και μας πιάνουν τα κλάμματα...Είναι κρίμα πραγματικά...Πρέπει κάτι να κάνουμε οι νέοι τουλάχιστον!ΌΧΙ ΑΥΡΙΟ....ΧΘΕΣ!!!!!Έχουμε υποχρέωση και δικαίωμα ν'αντιδράσουμε και όχι να συμπεριφερόμαστε σαν ηττημένοι!Δεν μπορεί η φωνή νέων ανθρώπων,επιστημόνων να μην ακούγεται πουθενά!Είμαστε επιστήμονες και αξίζουμε σεβασμό και αυτό πρέπει να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε...Γιατί μπορούμε!ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!!!Ας αφήσουμε γόβες και κουστούμια στα σπίτια και ας βγούμε έξω στον δρόμο...Εκεί γίνονται οι αγώνες!Οι γιατροί έχουν οργανώσει τόσα συλλαλητήρια, είναι έξω και αγωνίζονται!!!!ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ????Είναι θέμα επιβίωσης πλέον,ας το καταλάβουμε όλοι!

Υ.Σ. Δεν θα είναι μια ζωή οι γονείς μας από πίσω νας μας πληρώνουν (και να παινεύονται ότι τα παιδιά τους έγιναν δικηγόροι, αλλά θα ντρέπονται να πουν ότι δεν έχουν να φάνε)...δεν θα μπορούν ούτε οι ίδιοι εξάλλου σε λίγο!!!!

tolisspi
Εικόνα: tolisspi
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 23/12/2009

Και αν ισχυσουν  τα τεκμηρια διαβιωσης τοτε και μονο με το "υπαρχουμε" θα φορολογηθουμε 3.000 € δηλαδη 1.050 € χωρις να εχουμε κανενα εισοδημα.

chris84
Εικόνα: chris84
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 22/12/2011

Σίσσυ

Πραγματικά έχεις απόλυτο δίκιο και δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο, αλλά ειλικρινά δεν ξέρω τι μπορούμε να κάνουμε- το λέω γιατί είμαι από αυτούς που έχω βγει πολλές φορές στο δρόμο- ούτε 1 ούτε 2...αλλά πια νομίζω ότι δεν υπάρχει ελπίδα..βουλιάζουμε συνεχώς και δεν ξέρω πού θα φτάσει άλλο.. το κακό είναι ότι είναι όντως θέμα επιβίωσης και κάτι πρέπει να γίνει αλλά έτσι όπως πηγαίνουν τα πράγματα, βλέπω συνεχώς συναδέλφους να παραιτούνται, να ψάχνουν αλλού δουλειές, να ρωτάνε για διαγραφή από το Σύλλογο προκειμένου να γλιτώσουν τα ταμεία...άθλια κατάσταση δλδ...και το ακόμα χειρότερο είναι ότι δεν τους αδικώ, αντίθετα τους καταλαβαίνω...ως πότε μπορεί να ζητάς βοήθεια από τους γονείς σου για να ζήσεις? είναι και θέμα αξιοπρέπειας...δυστυχώς η ελεύθερη δικηγορία πεθαίνει και δεν ξέρω αν υπάρχει τρόπος να σωθεί... αν εξαθλιώσεις τον κόσμο, ουσιαστικά και ψυχολογικά τότε ποιός θα μείνει να αγωνιστεί?..αυτός είναι ο στόχος..νομίζω τουλάχιστον.