Αδικη και αχρεώστητη επιβολή οφειλών και προσαυξήσεων

5 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
melkal
Εικόνα: melkal
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 15/01/2010

 Συνάδελφοι, θέλω να σας ενημερώσω γι αυτό που μου έτυχε διότι μπορεί να την έχουν πατήσει κι άλλοι χωρίς να το γνωρίζουν.

ΕλαβIISα ηλεκτρ. μήνυμα από την Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων την προηγούμενη εβδομάδα να καταβάλλω τις ληξιπρόθεσμες οφειλές μου. Μετά το εγκεφαλικό και πριν την τρέλλα γιατί νόμιζα ότι δεν είχα οφειλές, έστειλα απαντητικό, μου έστειλαν τηλέφωνο επικοινωνίαςκλπ. Τη Δευτέρα λοιπόν, κα της GSIS, (πώς λέμε CSI Athens?!) με ενημέρωσε ότι΄επρόκειτο για υπόλοιπο των 15 ευρώ από το τέλος επιτηδεύματος , το οποίο είχε με προσαυξήσεις φθάσει τα 19, κάτι, κοντά 20 ευρώ (είχα πληρώσει με έκπτωση 285 ευρώ αντί για 300).  Εγώ της είπα ότι το είχα πληρώσει στα ΕΛΤΑ στις 24-10-11, εκείνη είπε ότι όμως έληγε η προθεσμία στις 30-9-11.

Οταν της είπα ότι είχε δοθεί παράταση και ήμουν εντός της παρατεταμένης προθεσμίας, απάντησε πως όχι, δεν είχε δοθεί καμμία παράταση και δεν υπήρχε εγκύκλιος ή κάτι άλλο με παράταση, ότι τα ΜΜΕ δεν πρέπει να τα ακούει κανείς, ούτε μπορεί το υπουργείο να διαψεύδει ό,τι λέγεται στα ΜΜΕ. Αυτά τα έλεγε ως απάντηση σε δικά μου επιχειρήματα αλλά δεν είχα πρόχειρη την Υπουργική, όμως θυμόμουν πολύ καλά τις απανωτές παρατάσεις.

Ειπε επίσης ότι πολλοί πήγαν στις εφορίες και κατέβαλλαν και πρόστιμο μαζί με το τέλος!

Κλείσαμε και έψαξα στο διαδίκτυο. Βρήκα, όπως το θυμόμουν, την ΠΟΛ 1224-27-10-2011 με την οποία και εισφορά αλληλεγγύης και τέλος επιτηδεύματος κ.α. παρατείνονταν έως 9-11-11. Πόσο θα ήθελα να της το τρίψω στη μούρη της καραάσχετης στελέχας της Γενικής Γραμματείας Πληρ. Συστημάτων αλλά της το είπα στο τηλέφωνο και ξύνισε πολύ όταν βρήκε τη σχετική ΠΟΛ. (Συγγνώμη για τους χαρακτηρισμούς αλλά γιατί οι υπάλληλοι του ΥπΟικ είναι βασιλικότεροι του βασιλέως?) Με παρέπεμψε στη εφορία μου, την ωραιότάτη Κ Αθηνών, όπου σήμερα που πήγα η αρμόδια υπάλληλος μου είπε πως "όχι, όφειλα τα χρήματα με τις προσαυξήσεις , δεν΄γνώριζε για παράταση και ότι είχαν έλεθει κι άλλοι και είχαν καταβάλλει για τον ίδιο λόγο". 

Κοντολογής πήγα στον Προϊστάμενο, ο οποίος μετά από αναμονή και παραπομπή στην υπάλληλο πήγε ν απουλήσει και εκδούλευση του τύπου "προσωπική χάρη" και αρνείτο να πάρει τη φωτοτυπία της ΠΟΛ που είχα μαζί μου. Εν τέλει έβγαλα άκρη ως προς το αποτέλεσμα, δηλ. διεγράφη το ...αχρεώστητο χρέος αλλά αναρωτιέμαι, πόσοι από εμάς και άλλους επιτηδευματίες έχουν πάε και πληρώσει 15άρια και εικοσάρια κερατιάτικα γιατί είναι άσχετοι σε΄ΟΛΟ το Υπουργείον και στις Εφορίες? Δεν τους χαρίζω ούτε σέντσι, αυτοί απιτούν από μεένα να γνωρίζω όλες τις δαιδαλώδεις και ατέλειωτες φορολογικές υποχρεώσεις και μου επιβάλλουν αμέσως πρόστιμο εάν δεν είμαι συνεπής και αυτοί καταχωρούν μη οφειλόμενες οφειλές και ΄καλούν τον κόσμο να τα πληρώσει με προσαύξηση (όπως μου είπε και η υπάλληλος στη ΓΓΠΣ και η υπάλληλος στην Εφορία.

Ελέγξτε μήπως έχετε πάθει το ίδιο και διαδώστε το σε κάθε ελεύθερο επαγγελματία που ξέρετε.   

melkal
Εικόνα: melkal
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 15/01/2010

 Στην οθόνη μου το κέιμενο εμφανίζεται πολύ αχνό ώστε είναι κουραστικό για να διαβαστεί. Δεν ξέρω τι έγινε , προσπάθησα να το διορθώσω αλλά δεν τα κατάφερα, αν γνωρίζει κάποιος και μπορεί, ας το κάνει
Ευχαριστώ και συγγνώμη.

alnikzos
Εικόνα: alnikzos
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 23/03/2011

Αριστερό κλικ στο κείμενο και τελείωσε το θέμα.

v_katja
Εικόνα: v_katja
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 24/11/2006

Ευχαριστούμε melkal!

M4RIA
Εικόνα: M4RIA
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 28/01/2008

Πολύ ενδιαφέρον, ευχαριστούμε για την ενημέρωση!

ΕVITAKI
Εικόνα: ΕVITAKI
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 26/12/2009

melka να είσαι καλά που μας το γνωστοποίησες!

Η παλιοεφορία(πολύ επιεικής ο χαρακτηρισμός!!!) , το μόνο που έχει κατα νου είναι πως θα μας πάρει με κάθε τροπο και το τελευταίο Ευρώ από τα πολλάααααααα που βγάζουμε.....!Αίσχος....

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους σας παιδιά ,που κατά καιρούς ενημερώνετε το site με θέματα φορολογικών μας υποχρεώσεων, καθότι οι καιροί είναι δύσκολοι και προσπαθούμε να την παλέψουμε χωρίς λογιστή.

Καλό κουράγιο σε όλους μας!