Αδράνεια επιχείησης- εισφορές σε ΤΕΒΕ

6 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
chara
Εικόνα: chara
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 09/09/2008

Καλησπέρα συνάδελφοι!
Εχει μήπως κανείς ασχοληθεί με συντάξεις;
Εχει προκύψει το εξής θέμα: Η πελάτης έθεσε την επιχείρησή της σε αδράνεια το 1996 και 5 χρόνια μετά προέβη σε διακοπή εργασιών στη ΔΟΥ, γνωρίζοντας ότι δεν οφείλει εισφορές στο (πρώην) ΤΕΒΕ για το χρονικό διάστημα της αδράνειας. Μάλιστα δεν είχε παραλάβει ποτέ κανένα σχετικό ειδοποιητήριο...Σήμερα της είπανε ότι όφειλε να είχε πληρώσει εισφορές κατά την αδράνεια (σύμφωνα με Π.Δ. του 2005) - που είναι πολλές χιλιάδες ευρώ - και ότι τα χρωστάει....!

Γνωρίζει κανείς μήπως τι τελικά ισχύει; Εχει κανείς αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο; Οι προσφυγές του διοικητικού δικαίου θα μου χρησίμευαν να τις ξεσκονίσω;

Yiannis
Εικόνα: Yiannis
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 30/03/2007

Είχα αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο. Τυπικά το ΤΕΒΕ παίρνει ως ημερομηνία διαγραφής από τα μητρώα την ημερομηνία διακοπής εργασιών από την Εφορία. Θα πρέπει να κάνεις αίτηση και να ζητάς αναδρομική διαγραφή από τα μητρώα και σε περίπτωση απόρριψης ένσταση με σκοπό να αποδείξεις ότι η πελάτης σου πράγματι δεν είχε καμία επαγγελματική δραστηριότητα. Θα σε βοηθήσει σχετικά και η απόφαση 1768/2005 του Δ.Πρ.Θεσσαλονίκης.

gpan
Εικόνα: gpan
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 06/10/2009

Και αν απορριφθει η ενσταση? μετα?

Yiannis
Εικόνα: Yiannis
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 30/03/2007

Προσφυγή στο Διοικητικό Πρωτοδικείο μετά..

chara
Εικόνα: chara
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 09/09/2008

Σευχαριστώ για τη βοήθεια!
Επειδή η θεωρία απέχει μίλια από την πράξη........την αίτηση αυτή τη συντάσουμε εμείς ή υπάρχει κάποια φόρμα που την έχει έτοιμη το ΤΕΒΕ και τη συμπληρώνουμε; Επίσης έχεις κάποιο υπόδειγμα ένστασης / ξέρεις που μπορώ να βρω;

Τελικά στη δική σου την περίπτωση τι είχε γίνει;Είχε λυθεί το θέμα εξαρχής ή όχι;

Yiannis
Εικόνα: Yiannis
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 30/03/2007

Η αίτηση διαγραφής που κάνει ο ασφαλισμένος είναι εδώ:
http://www.oaee.gr/entypa.asp?catentypa_id=68&cat_id=0&banner_pgc=4

Στην δική μου περίπτωση δέχθηκαν εν τέλει την αναδρομική διαγραφή ύστερα από ένσταση που υπέβαλα κατά της πρώτης απόφασης που έλαβε ως βάση την ημερομηνία της ΔΟΥ για την διακοπή εργασιών. Είχα βεβαια ως πρόσθετα στοιχεία υπέρ μου το γεγονός ότι η πελάτισσα μου αφενός είχε πτωχεύσει και αφετέρου η εταιρεία στην οποία συμμετείχε είχε λυθεί με καταγγελία. Και τα δυο αυτά γεγονότα συνέβησαν πολύ πριν την τυπικη διακοπή από την εφορία.
Αν θες πες μου mail να σου στείλω την ένσταση που είχα υποβάλει.

chara
Εικόνα: chara
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 09/09/2008

Σευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση!
Αν θέλεις στείλε μου με pm την ένσταση που υπέβαλλες!Θα με βοηθουσε πολύ!
Στη δική μου περίπτωση η πελάτης έχει ως αποδεικτικά στοιχεία τα εκκαθαριστικά της εφορίας (όπου δεν δηλώνεται κανένα εισόδημα) και μια βεβαίωση ότι από το 1999 και μετά το κτίριο είναι ακατάλληλο λόγω σεισμού!
Δεν μπορώ να βρώ κάπου στο νόμο να αναγράφεται τι γίνεται με τις εισφορές σε περίπτωση αδράνειας.