Αγγλική νομική ορολογία

9 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
christine_190684
Εικόνα: christine_190684
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 11/03/2008

 Συνάδελφοι καλημέρα!

Γνωρίζετε κάποιο φροντιστήριο να μου προτείνετε για νομική ορολογία στα αγγλικά?

Εχω ακούσει για το ελληνοαμερικανικό κολλέγιο στη Μασσαλιας, αλλά δεν το έχω ψάξει ιδιαίτερα...Όποιος μπορεί να βοηθήσει...!!

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

lawvasga
Εικόνα: lawvasga
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 06/08/2007

Δοκίμασε το Network www.network.gr γνωρίζω ότι κάνουν καλή δουλειά σε προγράμματα Αγγλικής νομικής ορολογίας και επίσης αν θέλεις αγόρασε το English Law Dictionary του Collins το οποίο με βοήθησε πολύ.

christine_190684
Εικόνα: christine_190684
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 11/03/2008

 Απλά ενδιαφέρομαι να δώσω στις εξετάσεις των συμβολαιογράφων και επειδή δεν έχω proficiency σκέφτομαι ότι δεδομένου του ότι οι εξετάσεις απαιτούν μετάφραση νομικού κειμένου από ελληνικά σε αγγλικά και αντιστρόφως θα μου ήταν περισσότερο χρήσιμα τα μαθήματα για νομική αγγλική ορολογία...Δεν ξέρω αν είναι σωστό αυτό που σκέφτηκα.Υπάρχει κάποιος που να έχει αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα?

psychodrama
Εικόνα: psychodrama
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 21/01/2011

 ειχα ρωτησει στο φροντιστηριο '' Παναγιωτου'' και μου ειπαν οτι συνεργαζονται με μια καθηγητρια που διδασκει αγγλικη νομικη ορολογια η οποια ομως κανει ιδιαιτερα

MariaTheo
Εικόνα: MariaTheo
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 07/02/2013

 Βασικά το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισα κι εγώ! Προσωπικά ενδιαφέρομαι να φύγω για μεταπτυχιακό στο εξωτερικό και είναι υποχρεωτικό να έχω πιστοποίηση για την αγγλική γλώσσα όσον αφορά τη νομική ορολογία. Έχω βρει ένα εκπαιδευτικό οργανισμό που κάνει μαθήματα αγγλικής ορολογίας ειδικά για νομικούς και προετοιμάζει για το ILEC (είναι το International Legal English Certificate του Cambridge). Σου παραθέτω το site τους και το τηλέφωνο:

www.cararigas.gr και 2108019427

kleio
Εικόνα: kleio
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 20/01/2008

 Είχα απευθυνθεί και εγώ στο τελευταίο, αλλά δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα.

Κατά τη γνώμη μου, πολύ καλά, από άποψη δουλειάς ειδικά για εξετάσεις, είναι τα σεμινάρια Νομικής Βιβλιοθήκης.

Παλαιότερα είχα παρακολουθήσει και τα αντίστοιχα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, τα οποία ήταν εξίσου καλά.

Τώρα τελευταία αντιλήφθηκα και αυτά http://www.legalenglish.gr/page4.aspx, για τα οποία, ωστόσο, δεν έχω προσωπική άποψη.

Είναι, πάντως, και τί ταιριάζει στον καθένα.

PanosM.
Εικόνα: PanosM.
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 16/02/2013

Παιδιά καλησπέρα, επειδή το είχα ψάξει κι εγώ πολύ, αυτό που συνάντησα σε αυτά που αναφέρει η Kleio, είναι ότι είναι κυρίως σχεδιασμένα για την ελληνική αγορά και όχι τόσο προσανατολισμένα σε διεθνές επίπεδο και με αντίστοιχες προδιαγραφές. Εγώ προσωπικά παρακολουθώ μαθήματα για το ILEC του Cambridge στο CARARIGA και αυτό που έχω εκτιμήσει είναι ότι καλύπτει μια μεγάλη γκάμα θεματικών ενοτήτων και προσεγγίζεται το θέμα με πολύ επαγγελματικό τρόπο, δηλαδή χρησιμοποιούν πολλά πρακτικά παραδείγματα και case studies και όχι απλά θεωρία και ορολογία.

Απ’ ό,τι γνωρίζω γιατί το έψαξα, το ILEC είναι διεθνώς αναγνωρισμένο πιστοποιητικό σπουδών με επίσημο τρόπο εξέτασης και πιστοποίησης όπως όλα τα πτυχία του Cambridge (Lower, Proficiency κτλ…). Δεν ξέρω αν το ίδιο ισχύει και για τους άλλους φορείς. Έχω την αίσθηση ότι δίνουν ένα απλό πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Εγώ πάντως έχω μείνει ευχαριστημένος.

mourmour
Εικόνα: mourmour
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 18/12/2011

Στην ελληνοαμερικανικη ενωση, δεν ειναι τοσο φροντιστηριακο το μαθημα, ουτε εμβανθυνει ιδιαιτερα..Σου δινουν καποια υποδειγματα και λεξολογιο,αλλα πρεπει να διαβαζεις και μονος σου...Comme ci comme ca...

 

kleio
Εικόνα: kleio
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 20/01/2008

 Παλαιότερα, που είχα παρακολουθήσει στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, όπου εν συνεχεία, απ' ό,τι πληροφορήθηκα, άλλαξε ο διδάσκων, δίνονταν κάποιες κατευθύνσεις, αρκετά κείμενα και λεξιλόγιο. Προσωπικά, έμεινα ευχαριστημένη. Στη Νομική Βιβλιοθήκη 

ήταν περισσότερο κατευθυνόμενο για εξετάσεις το μαθημα, διάρθρωμένο σε ενότητες κ.λ.π., γινόταν προσπάθεια για οργανωμένη δουλειά.

Εναπόκειται στον καθένα, αναλόγως των αναγκών του, του προγράμματος, κόστους και λοιπών παραμέτρων, να επιλέξει.

MariaTheo
Εικόνα: MariaTheo
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 07/02/2013

 Πάντως το ILEC είναι διεθνώς αναγνωρισμένο πιστοποιητικό. Γιατί και στην Αυστραλία που σκέφτομαι να πάω, το ζητάνε, ειδικά οι μεγάλες πολυεθνικές.