Αγωγή κοινοχρήστων - πίνακας μηχανικού κατανομής δαπανών

2 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
Οιωνοσκόπος
Εικόνα: Οιωνοσκόπος
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 04/10/2011

 Κατά πάγια νομολογία, οι δαπάνες σε πολυκατοικία όπου έχουν συσταθεί οριζόντιες ιδιοκτησίες ρυθμίζεται με κοινή απόφαση όλων των ιδιοκτητών που λαμβάνει τη μορφή του συμβ. εγγράφου και μεταγράφεται. Συνήθως αυτό συμβαίνει ταυτόχρονα με τη σύσταση οριζοντίου και τον συνοδεύοντα κανονισμό. ΕΡΩΤΑΤΑΙ α) Οι τυχον τροποποιησεις της συστασης ή του κανονισμού, μεταγράφονται στη μερίδα των αρχικώς συμβληθέντων (πχ οικοπεδούχου) ή και των ειδικών αυτών διαδόχων; (πχ μετέπειτα αγοραστών) β) Ο πίνακας κατανομής δαπανών του μηχανικού, είναι απαραίτητο να μεταγράφεται ή αρκεί η απλή μνεία στη σύσταση κλπ; γ) Εφόσον η διαχειρίστρια εταιρία δεν εξέδιδε τα κοινόχρηστα με βάση τον πίνακα κατανομής στον οποία πράγματι η σύσταση αναφέρεται, αλλά σε άλλον, διάφορο μεταγενέστερο πίνακα έτερου μηχανικού, με βάση ποιόν πίνακα θα ζητηθούν τα κοινόχρηστα; Είναι έγκυρος ο τελευταίος πίνακας, αν ναι πότε;

pvasilakou
Εικόνα: pvasilakou
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 19/04/2010

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ.ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ 3741/29 ΣΥΣΤΗΝΕΤΑΙ ΚΑΤ'ΟΡΟΦΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛ.ΚΙΑΣ. ΔΕΣΜΕΥΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΣΑΚΙΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΠΌ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΙΔΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΥΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ. Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΥΤΟΤΕΛΩΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΤΗΡΟΥΜΕΝΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΜ/ΦΟΥ.ΡΩΤΑ ΕΝΑ ΣΥΜ/ΦΟ ΑΝ ΣΤΕΛΝΕΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΩΣ ΣΥΝ/ΝΟ ΣΤΟ ΥΠΟΘ/ΚΕΙΟ.ΕΛΕΓΞΕ ΑΝ Ο ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ  ΝΟΜΙΜΗ (ΜΕΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ) ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ. ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΒΑΣΗ. ΑΝ ΟΧΙ ΔΕΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΡΟΠ /ΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΠΙΣΤ/ΚΑ ΑΠΟ ΥΠΟΘ. ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΟΣΩΝ ΛΕΣ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ.ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

Οιωνοσκόπος
Εικόνα: Οιωνοσκόπος
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 04/10/2011

Ευχαριστώ για την απάντηση. Απ'οσο μου είπε συμβολαιογράφος, ο πίνακας δεν μεταγράφεται αυτοτελώς αλλά παραμένει στο γραφείο του, αναφέρεται βέβαια ως συνημμένο στην τροποποιητική της σύστασης.