ΑΙΤΗΜΑ ΑΓΩΓΗΣ 677 ΚΠΟΛΔ

5 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
georgialex
Εικόνα: georgialex
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 20/04/2010

Καλησπέρα σας.Έχω πελαγώσει και θα ήθελα να με διαφωτίσετε για ένα "αφελές" θέμα.Σε αγωγή με την ειδικη διαδικασία διαφορών από αμοιβές κατά αρχιτέκτονα που δεν εκπλήρωσε και δεν επέστρεψε αμοιβή που είχε ήδη λάβει (κατ'αρχάς καλά το πάω με 677;),ποιό αίτημα είναι πλήρες;θέλω να πω,τί πρέπει να περιλαμβάνει το αιτητικό ακριβώς ωστε να ειναι πληρες;δεν βάζω τοκισμένο το ποσο,σωστά;μήπως το βαζω ομως στις προτάσεις;αμοιβη δεν θα πάρω (αδελφος ο εναγων),οποτε τι ζηταω,μονο δικαστικη δαπανη;Κάτι που μου διαφεύγει ισως;Επισης,πολύ σημαντικό για μενα,τί ένσημα βάζω και ποιας αξιας;Γενικά πώς ξέρω τι να επικολλώ;Ακόμη σε τι διαφερει ουσιωδως το δικογραφο απο τις προτασεις;τα ιδια περιπου δε γραφουμε;Σημειωτεον αφορα δικαστηρι Θεσσαλονίκης.Συγγνωμη που σας ταραξα με αφελη και αστεια για εσας ερωτηματα αλλα ειναι η πρωτη μου και δεν εχω καμια βοηθεια...Ευχαριστω.

gpot
Εικόνα: gpot
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 03/10/2010

Ποση ηταν η αμοιβη?

georgialex
Εικόνα: georgialex
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 20/04/2010

6500 ευρω

gpot
Εικόνα: gpot
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 03/10/2010

Λογω ποσου νομιζω οτι θα παει στην συνηθη αρμοδιοτητα Ειρηνιδικειου και οχι στην εξαιρετικη του μονομελους,οποτε κολλας μια παρασταση ειρηνοδικειου στην αγωγη σου και μεγαροσημα αντιστοιχα στα αντιγραφα σου και μια παρασταση χωρις το μεγαροσημο θα την επισυναψεις στον φακελο σου για το πινακιο.

Θα κινηθεις με αδικαιολογητο πλουτισμο οποτε θα διαμορφωσεις αναλογως το αιτημα σου,θααξιωσεις το οφειλομενο ποσο νομιμοτοκα απο την επιδοση της αγωγης μεχρι την πληρη εξοφληση.

Επειδη προκειται για συγγενη σου α' βαθμου δεν χρειαζεται να κοψεις διπλοτυπο παραστασης απλα συμπληρωνεις μια υπευθηνη δηλωση που δηλωνεις λογω συγγενειας δεν υποχρεουσαι ...

Yiannis
Εικόνα: Yiannis
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 30/03/2007

Μην αγχώνεσαι για τα ένσημα. Εδώ δικηγόροι δεκαετιών δεν ξέρουν ποτέ τι επικολλάται σε κάθε δικόγραφο. Κατά τα λοιπά, θα πρέπει να ζητήσεις το ποσό με το νόμιμο τόκο, όπως λεει ο gpot. Στις προτάσεις σου αναφέρεις τα έγγραφα που προσκομίζεις και επικαλείσαι και τυχόν νομικά επιχειρήματα, νομολογία κλπ.

SEAS
Εικόνα: SEAS
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 12/01/2010

στις προτασεις βαζουμε μεγαροσημο?