Αιτηση διορθωσης η εφεση πιο συμφερουσα;

3 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
Eφη
Εικόνα: Eφη
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 22/09/2016

καλησπερα, εχω μια απορια. Σε αποφαση γενικου εμπορικου, Μονομελους Πρωτοδικειου, εγινε λογιστικο λαθος. Συμφερει περισσοτερο να ασκησω αιτηση διορθωσεως (315 επ. κπολδ) η εφεση, και γιατι; Αν μπορει καποιος να βοηθησει, θα ημουν υποχρεη :)

feni
Εικόνα: feni
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 13/11/2014

Συνάδελφε, εάν το λάθος είναι εκ παραδρομής, δηλαδή πχ έκανε λάθος στο αριθμ. αποτέλεσμα ενώ ο τρόπος υπολογισμού του δικαστή είναι σωστός ή εάν είναι αναγραμματισμός πχ γράφει αντί για 17.100 -11.700, κοινώς εάν δεν είναι σφάλμα κρίσης που μπορεί να αποτελέσει λόγο έφεσης, τότε στην θέση σου θα έκανα αίτημα διόρθωσης απόφασης. 1 ον για να μην χαθεί ο βαθμός -ανάλογα αν θέλω να γίνει έφεση ή όχι - 2 ον γιατί είναι πολύ μεγαλύτερο το κόστος της έφεσης, παράβολα, επιδόσεις κλπ.

Αυτό μου έχει τύχει στο Μονομελές στα Εργατικα και έκανα τα εξής, ετοίμασα την αίτηση που εξηγούσα ποιό είναι το σφάλμα σε ποιές σελίδες ακριβώς της απόφασης και ποιό ειναι το ορθό και ότι πρόκειται για εκ παραδρομής αναγραφή λάθος ποσού. Κατόπιν με την αίτησή μου βρήκα τον ίδιο δικαστή που είχε βγάλει την απόφαση του εξήγησα και δέχθηκε την αίτησή μου, υπέγραψε και μετά την αίτηση με την υπογραφή του προέδρου μαζί με την απόφαση τα κατέθεσα στην γραμματεία, η οποία κάνει οίκοθεν τις κλητεύσεις και ορίζει μία δικάσιμο στην οποία γίνεται η διόρθωση της απόφασης. A ναι! στην δικάσιμο της διόρθωσης δεν παραστάθηκε κανείς δεν χρειαζόταν. 

 

julianna
Εικόνα: julianna
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 14/05/2014

Σε εργατικό, η δικαστής έκανε λάθος στο συνολικό ποσόν που μου επεδίκαζε. Ενώ δηλ. στο σκεπτικό έκανε αποδεκτό να μου καταβληθεί αναλογία επιδόματος αδείας, όταν άθροισε τα κονδύλια  εκ παραδρομής το ξέχασε με συνέπεια να βγαίνει μειωμένο το σύνολο. Πήγα στη γραμματεία του Ειρηνοδικείου τους εξήγησα και άφησα ένα γραπτό επεξηγηματικό σημείωμα στη δικαστή με ένα φωτοαντίγραφο της απόφασης. Τη μέρα που είχε έδρα το πέρασε από μόνη της και περιμένω τώρα διορθωμένη την απόφαση. 

Younglawyer
Εικόνα: Younglawyer
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 15/02/2017

Αίτηση διορθώσεως, δεν χρειαζεται να μπλέξεις με έφεση.