ΑΚΑΛΥΠΤΗ ΕΠΙΤΑΓΗ

2 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
MSl
Εικόνα: MSl
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 28/08/2017

Συνάδελφοι καλησπέρα. Επί έγκλησης για έκδοση ακάλυπτης επιταγής διαβάζω στο άρθρο 79 παρ. 4 του Ν. 5960/1933 ότι η εισαγωγή στο ακροατήριο γίνεται με απευθείας κλήση και άνευ προανάκρισης. Μου έφερε πελάτης έγκληση που του έκαναν για το αδίκημα αυτό, επί της οποίας διενεργείται προκαταρκτική σε περιφερειακό της Αθήνας πταισματοδικείο. Ήθελα να ρωτήσω πρώτον αν γνωρίζετε γιατί γίνεται προκαταρκτική (να σημειώσω ότι η δικογραφία διαβιβάστηκε στο πταισματοδικείο από εισαγγελία ακριτικής περιοχής, στην οποία ζούσε ο πελάτης, όταν εξέδωσε τις επιταγές) και δεύτερον όταν το αδίκημα έχει συμβεί, τι θα μπορούσαμε πολύ γενικά να ισχυριστούμε στις έγγραφες εξηγήσεις μας;

Σας ευχαριστώ πολύ αν απαντήσετε.

eirinim
Εικόνα: eirinim
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 14/11/2012

Γενικά πρέπει να δειξει οτι ήξερε οτι ειχε υπολοιπο και κατα τον χρονο εκδοσης της επιταγής αλλά και οτι θα ειχε υπολοιπο και κατα τον χρονο πληρωμης αυτής.Πολύ γενικά αυτά.

Yiannis
Εικόνα: Yiannis
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 30/03/2007

Έχω προσέξει ότι προκαταρκτική συνήθως γίνεται όταν έχουμε πολλές επιταγές και κατ' εξακολούθηση αδίκημα. Ως προς την υπεράσπιση, αυτό που λέει η Ειρήνη, μια γενική άρνηση ότι δεν είχε δόλο, ούτως ή άλλως η υπόθεση θα πάει στο ακροατήριο.