Ακάλυπτη επιταγή από Ε.Π.Ε.

6 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
kostasc4
Εικόνα: kostasc4
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 14/11/2011

Πριν εκδωσω διαταγη πληρωμης για απαιτηση απο επιταγη, εχω λαβει εντολη απο τον πελατη μου να ψαξω αν η επε που εξεδωσε (μεσω του νομιμου διαχειριστη της) την επιταγη εχει περουσιακα στοιχεια ετσι ωστε να αξιζει τον κοπο να το κυνηγησω δικαστικα. Πως και που θα ψαξω; Ο διαχειριστης επε ευθυνεται ατομικα (με την περιουσια του) για χρεη της ετιαριας;

Yiannis
Εικόνα: Yiannis
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 30/03/2007

Για ΕΠΕ δύσκολα να βρεις περιουσία. Ψάξε ωστόσο στο Υποθηκοφυλακείο της έδρας της εταιρείας και στο Υπ.Μεταφορών για οχήματα. Κάνε έρευνα και για την προσωπική περιουσία του διαχειριστή. Μπορείς να του κάνεις αγγωγή αδικοπραξίας και για την ακάλυπτη και να ευθύνεται ατομικώς για το ποσό που θα επιδικασθεί.

panagiotisn
Εικόνα: panagiotisn
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 20/04/2010

Προσωπικη ευθυνη σε ΕΠΕ για χρεη της εταιρειας εχουν οι εταιροι και μεχρι του ποσου της συμμετοχης τους στο εταιρικο κεφαλαιο. 

kostasc4
Εικόνα: kostasc4
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 14/11/2011

 Ναι αλλα μπορω να εκδώσω διαταγη πληρωμής και κατά της εταιριας αλλα και κατα του εταίρου διαχειριστή που υπεγραψε την επιταγη, ε;

gpan
Εικόνα: gpan
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 06/10/2009

 οχι 

εκτος κι αν προβεις σε καμψη της αυτοτελειας του νομικου προσωπου της ΕΠΕ

αλλα το βρισκω απιθανο να το πετυχεις με διαταγη 

panagiotisn
Εικόνα: panagiotisn
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 20/04/2010

Διαταγη πληρωμης κατα του εταιρου διαχειριστη οχι. Το νομικο προσωπο ειναι αυτο κατα του οποιου εκδιδεις τη διαταγη. Το φυσικο προσωπο μπορει να ενεχεται για αδικοπραξια, απατη σχετικα με την ακαλυπτη.

AlexiaM
Εικόνα: AlexiaM
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 08/01/2009

συνήθης βάση για να στραφείς κατά του διαχειριστή (όχι με ΔΠ, αλλά αγωγή) είναι η αδικοπραξία-λόγω έκδοσης ακάλυπτης επιταγής (α 79 Ν.περί επιταγής)