Αλλαγές στο ασφαλιστικό

Χωρίς απαντήσεις
John Keating
Εικόνα: John Keating
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 22/09/2015

Καλησπέρα σε όλους! Πέρασα τις εξετάσεις για την άδεια άσκησης δικηγορικού επαγγέλματος, αλλά λόγω υποχρεώσεων δεν θα ξεκινήσω να εργάζομαι ως δικηγόρος για κάποιο χρονικό διάστημα (ίσως ένα χρόνο).

θα ήθελα να σας ρωτήσω τα ακόλουθα:

  1. Για τις εξετάσεις για το δικαστικό απαιτείται «διετής άσκηση δικηγορίας». Μετά από τις πρόσφατες αλλαγές στο ασφαλιστικό, αν είσαι Δικηγόρος -χωρίς να έχεις κάνει έναρξη στην εφορία- εγγεγραμμένος σε δικηγορικό σύλλογο για 2 χρόνια μπορείς να δώσεις εξετάσεις ή πρέπει να έχεις κάνει και έναρξη επαγγέλματος στην εφορία για αυτά τα 2 χρόνια?
  2. Αν χρειαστεί να κάνω έναρξη στην εφορία πληρώνω εισφορές ακόμη και αν δεν έχω εισοδήματα (επειδή δεν ασκώ το επάγγελμα προς το παρόν);
  3. Μη έναρξη στην εφορία συνεπάγεται ότι δεν γράφομαι στο πρώην ΤΑΝ; Συνεπώς πληρώνω τις ίδιες εισφορές μόνο για υγεία (28 ευρώ το μήνα) όπως όταν ήμουν ασκούμενος χωρίς να κάνω κάτι άλλο (πχ πρέπει να δηλώσω στο πρώην ΕΤΤΑ ότι πλέον είμαι δικηγόρος);
  4. Στον ΔΣΑ τι εισφορές πληρώνουμε κάθε χρόνο; Αν γραφτώ τώρα θα πληρώσω και ετήσια εισφορά για το 2017; (σκέφτομαι μήπως να γραφτώ από το 2018)