Αλλαγή δικηγορικού Συλλόγου (για δικηγόρους)

4 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
Lestat23
Εικόνα: Lestat23
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 04/05/2010

Καλημέρα!!Είμαι νέο μέλος (και νέος δικηγόρος...) και θέλω να ρωτήσω αν κάποιος γνωρίζει τι παίζει για την αλλαγή δικηγορικού συλλόγου. Εγώ είμαι εγεγραμμένος στο ΔΣΑ και σκέφτομαι κάποια στιγμή να πάω επαρχία.. Απ'ότι γνωρίζω όμως οι σύλλογοι σου απορρίπτουν την αίτηση που κάνεις και πρέπει να προβείς μετά σε αιτήσεις ακυρώσεως κτλ...Γνωρίζει κανεις σχετικά με το ζήτημα???Ευχαριστώ!!

AlexiaM
Εικόνα: AlexiaM
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 08/01/2009

δε νομίζω να στο απορρίπτουν (!!!) εφόσον βέβαια πληρούνται οι σχετικές προυποθέσεις που ορίζονται (ρώτα τι όρους θέτει ο σύλλογος που θες να πας-απ' όσο ξέρω σίγουρα πληρώνεις και ένα τσουχτερό παράβολο...)

Lestat23
Εικόνα: Lestat23
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 04/05/2010

Απ'ότι γνωρίζω, είναι πάγια τακτική να στο απορρίπτουν, ακόμα και αν έχεις όλες τις προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά, για να αποθαρρύνουν κάποιους απο το να πάνε εκεί (την τακτική αυτή βέβαια δεν την καταλαβαίνω, αφου τελικά θα δικαιωθείς στο ΣτΕ...). Το πρόβλημά μου είναι η διαδικασία στο ΣτΕ και πόσο αυτή παίρνει (γιατί πχ αν κάνει 2 χρόνια μπορεί να σκεφτώ να καταθέσω απο Σεπτέμβρη τα χαρτιά μου..), καθώς επίσης και αν χρειάζεται κάποια άλλη διαδικασία στους συλλόγους (πέρα του να μαζέψω τα όποια δικαιολογητικά)... Και κάτι άλλο...Με τα νέα μέτρα και αυτό που εξήγγειλαν ότι θα απελευθερωθούν τα κλειστά επαγγέλματα, τελικά εμας τους δικηγόρους μας πιάνει (εννοώ αν θα μπορούμε να δικηγορούμε και αλλού πέρα απο το πρωτοδικείο που είμαστε...)!!Ευχαριστώ!!

alexiost
Εικόνα: alexiost
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 16/12/2007

Το θεμα της απελευθερωσης συζητειται εδω και πολλα χρονια και μαλλον λογω της κρισης θα γινει και φυσικα και στους δικηγορους μεσα στο πλαισιο της σφροδης πολεμικης που ασκειται εναντιον μας απο τις κυβερνησεις των τελευταιων χρονων. Απελευθερωση σημαινει κατ' εξοχην το δικαιωμα παραστασης σε ολα τα δικαστηρια της χωρας χωρις περιορισμους.

eg
Εικόνα: eg
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 16/03/2010

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ! ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ! ΤΟ ΕΧΩ ΨΑΞΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΩΣ ΑΣΚΟΥΜΕΝΗ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΠΑΝΤΩΣ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΩΣ ΟΝΤΩΣ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ ΑΡΧΙΚΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΧΡΟΝΟΒΟΡΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.... ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΙΝΗΣΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΝΤΩΣ Η ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΔΙΕΤΟΥΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΙΣΑΙ. ΔΗΛΑΔΗ,ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ, ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ... ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.