ΑΛΛΑΓΗ Δ.Ο.Υ.-ΤΑΜΕΙΟΥ

3 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
katerina.t
Εικόνα: katerina.t
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 01/07/2009

Μετατέθηκα από σύλλογο της επαρχίας στον ΔΣΑ στις 15/6/2009. Γνωρίζετε μήπως μέσα σε ποιο χρονικό περιθώριο πρέπει να κάνω αλλαγή έδρας στη ΔΟΥ, καθώς και διαγραφή από Ταμείο Υγείας Δικηγόρων Επαρχιων-εγγραφή σε ΤΠΔΑ? !quesexclaim

anastasis
Εικόνα: anastasis
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 19/11/2007

Η αλλαγή της ΔΟΥ καλό είναι να γίνει μέσα σε 30 μέρες από την επίδοση της απόφασης της εγγραφής στο νέο Σύλλογο. Πας στην παλιά σου ΔΟΥ με το Πιστοποιητικό Εγγραφής στο Σύλλογο και πχ το θεωρημένο αντίγραφο του μισθωτηρίου αν δηλώνεις ως έδρα την κατοικία σου, ζητάς την αλλαγή και γίνεται υπηρεσιακά από αυτούς η μεταφορά, συμπεριλαμβαλομένης και της επιλογής της νέας ΔΟΥ.

Όσον αφορά το Ταμείο Προνοίας, δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός με την έννοια της προθεσμίας αλλά προφανώς καλό είναι να γίνει σύντομα για να τελειώνεις. Εκεί θέλει κάποια έγγραφα επιπλέον, όπως το Πιστοποιητικό της εγγραφής στο ΔΣΑ, Βεβαίωση Ασφάλισης από το Ταμείο Νομικών (η οποία παίρνει αρκετές μέρες για να εκδοθεί), φωτογραφίες κτλ και παράβολο 150 Ευρώ για όσους μετατίθενται από άλλο Σύλλογο με την έκδοση του βιβλιαρίου.

Αυτά πάνω κάτω!

Α.

katerina.t
Εικόνα: katerina.t
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 01/07/2009

Σ' ευχαριστώ Αναστάση!

waltz
Εικόνα: waltz
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 15/11/2010

Πρόκειται να μισθώσουμε εγώ και ο σύζυγός μου ένα διαμέρισμα για κατοικία. Θέλω να το δηλώσω και ως έδρα. Αυτό (δηλαδή ότι θα έχω και την έδρα μου εκεί) πρέπει να αναγράφεται στο μισθωτήριο ή χρειάζεται ξεχωριστή υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων