αλλαγή έδρας;;;

4 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
penguin
Εικόνα: penguin
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 16/12/2010

Συνάδελφοι καλησπέρα!!

Θέλω να κάνω αλλαγή έδρας και έχω μπερδευτεί. Έκανα για πρώτη φορά έναρξη επαγγέλματος τον Ιούλιο και έβαλα για έδρα το γραφείο όπου εργαζόμουν. Τώρα που διακόψαμε τη συνεργασία  μας θέλω να μεταφέρω την έδρα μου στο σπίτι όπου μένω (το οποίο ανήκει στη μητέρα μου). Γνωρίζει κάποιος τη διαδικασία; Και συγκεκριμένα, γνωρίζετε αν θα κάνουν κάποια αυτοψία, αν θα πρέπει να βγάλω καινούρια βιβλία και μπλοκ και αν θα πρέπει να προσκομίσω εκ νέου πιστοποιητικά από ΔΣΑ, ΤΠΔΑ και ΤΑΝ; Η κάθε ΔΟΥ μου λέει τα δικά της! Θα το εκτιμούσα πολύ αν κάποιος συνάδελφος που έχει αντίστοιχη εμπειρία μπορούσε να με διαφωτίσει.

Ευχαριστώ!

dimvlach
Εικόνα: dimvlach
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 18/06/2009

Για νέους επαγγελματίες δεν κάνουν σχεδόν ποτέ αυτοψία. Θα χρειαστείς το συμβόλαιο του σπιτιού και μια υπεύθυνη δήλωση (γνήσιο υπογραφής ΚΕΠ/Αστυνομία) από τη μητέρα σου, στην οποία και θα αναφέρει ότι σου παραχωρεί μέρος (σε τ.μ.) του σπιτιού για την επαγγελματική σου δραστηριότητα. Βιβλία και μπλοκ δε βγάζουμε καινούρια...εδώ καλά καλά αρνούνται να θεωρήσουν καινούρια ενώ έχουν αλλάξει αρκετά μέσα σε αυτά (από το καλοκαίρι με τον ΦΠΑ), οπότε κανένα άγχος για αυτό. Πιστοποιητικά δε ζητούν. Αν οι εφορίες διαφέρουν, λόγω του ότι το σπίτι είναι σε άλλη περιοχή από το γραφείο που είχες δηλώσει, τότε πας πρώτα στην καινούρια εφορία, παίρνεις μια αίτηση, σου τη "μουτζουρώνει" κάποιος "υπεύθυνος" (ήτοι υπογράφει, αναγράφοντας "χωρίς αυτοψία") και πας στην παλιά σου εφορία και το διασκεδάζεις ανεβοκατεβαίνοντας τους ορόφους για να σου υπογράψουν 4-5 τμήματα ότι είσαι οκ για την αλλαγή, το οποίο και αφήνεις στην παλιά εφορία...Η αλλαγή έχει γίνει, δεν πας εκ νέου στην καινούρια. Ελπίζω να σε κάλυψα και να μην άλλαξαν και πολύ τα πράγματα μες το Δεκέμβρη, έκανα αλλαγή πριν από ένα μήνα ο ίδιος. Καλή συνέχεια.

gpan
Εικόνα: gpan
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 06/10/2009

etsi akrivws opws ta leei o sunadelfos

vivlia kai stoixeia thewreis mono an sou teleiwsoun ta uparxoda

destav
Εικόνα: destav
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 23/06/2009

Μην ξεχασεις να αλλάξεις σφραγίδα και στις αποδείξεις που θα κόψεις εφεξής να αναφέρονται τα νέα σου στοιχεία. Μπορείς να περάσεις και απο ΔΣΑ να δηλώσεις τη νέα έδρα σου.

penguin
Εικόνα: penguin
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 16/12/2010

Χίλια ευχαριστώ!! Με καλύψατε πλήρως!!  :)