Αλλοδαποι

14 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
diwup
Εικόνα: diwup
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 05/11/2010

Παιδια μπορει καποιος που εχει ασχοληθει με τους αλλοδαπους, να μου πει επιγραμματικα ετσω, ποιες κινησεις κανουμε οταν κρατειται αλλοδαπος σε κεντρο φυλαξης δηλ. εχει εκδοθει εναντιον του απο τον αστ. διευθυντη ηδη αποφαση απελασης και κρατησης (διοικητικη απελαση);; κανουμε περαν αιτηση ακυρωσης στο τρ.διοικ. πρωτκειο και ενδικοφανης προσφυγη στον αστ. διυθυντη;; αντιρρησεις και αιτηση αναστολης κατα της αποφασης απελασης ποτε κανουμε;  και οταν μας παρει αλλοδαπος απο εκει που κρατειται για να τον βοηθησουμε , πως πρεπει να κινηθουμε γενικα; ευχαριστω προκαταβολικα σ οποιον απαντησει.

Symeon
Εικόνα: Symeon
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 18/01/2010

1) Αντιρρήσεις ενώπιον του οικείου Αστυνομικού Διευθυντή  κατά της υπό έκδοση απόφασης απέλασης , εντός 48ωρης προθεσμίας ( 76 παρ. 2 ν. 3386/2005) .

2) Αντιρρήσεις κατά της κράτησης ,  ενώπιον του προέδρου διοικητικού πρωτοδικείου ( 76 παρ. 4)

3) (Ενδικοφανής) προσφυγή ενώπιον του οικείου Αστυνομικού Διευθυντή  κατά της απόφασης απέλασης  (άρθρο 77). 

4)   Αίτηση ακύρωσης ενώπιον του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου κατά της επί της ενδικοφανούς  προσφυγής απόφασης : είτε της εκ του νόμου τεκμαιρομένης απορριπτικής μετά πάροδο τριημέρου είτε της τυχόν ρητής απορριπτικής. Επίσης , μαζί με την αίτηση ακύρωσης , αίτηση αναστολής και προσωρινής διαταγής. 

5) Αίτηση ενώπιον του Υπουργού για διαγραφή από τον Εθνικό Κατάλογο Ανεπιθυμήτων Αλλοδαπών.

 

Οπωσδήποτε τηρούμε τη διαδικασία ενδικοφανούς προσφυγής (υπό στοιχ. 3) , αλλιώς η αίτηση ακύρωσης που ακολουθεί απορρίπτεται ως απαράδεκτη. Οι αντιρρήσεις είναι απρόθεσμες και μόνη προϋπόθεση έχουν , να κρατείται ο αλλοδαπός.  Η αίτηση αναστολής και το αίτημα προσωρινής διαταγής έχουν ως στόχο να προλάβουν την πραγματοποίηση της απέλασης και με αυτήν την έννοια πρέπει νομίζω  να γίνουν εντός λίγων  ημερών από την έκδοση απόφασης απέλασης . Επίσης το πρώτο πράγμα νομίζω που πρέπει να κάνει κανείς , μόλις ειδοποιηθεί για σύλληψη αλλοδαπού με σκοπό την απέλασή του , είναι να πάει στο αστυνομικό τμήμα όπου κρατείται ο αλλοδαπός , για να πάρει μια υπογεγραμμένη εξουσιοδότηση από τον αλλοδαπό , με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής επί τόπου από τον αρμόδιο αξιωματικό , η οποία να εξουσιοδοτεί το δικηγόρο αναφορικά με όλα τα ανωτέρω αντικείμενα . Τέλος , επιβάλλεται συχνή  επικοινωνία με το αστυνομικό τμήμα που έκανε τη σύλληψη και κρατείται ο αλλοδαπός ( π.χ. για λήψη αριθμού απόφασης κράτησης και απέλασης , για προσδιορισμό ακριβούς ημερομηνίας , κατά την οποία φέρεται να έγινε η  κοινοποίηση στον αλλοδαπό της απόφασης απέλασης και από την οποίαν τρέχει η 5νθήμερη προθεσμία άσκησης  ενδικοφανούς προσφυγής, κτλ.)  

Αν κάτι παρέλειψα ή κάπου έσφαλα , ας με συμπληρώσει ή διορθώσει κάποιος.

diwup
Εικόνα: diwup
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 05/11/2010

Συμεών σε ευχαριστω παρα πολυ, ησουν κατατοπιστικος και περιεκτικός.

Ilva
Εικόνα: Ilva
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 12/04/2011

Η αίτηση για την διαγραφή από τον Εθνικό Κατάλογο Ανεπιθύμητων Αλλοδαπών γίνεται ενώπιον του Υπουργού Δημόσιας Τάξης ή του Υπουργού Δικαιοσύνης;Και τι περιλαμβάνει;

diwup
Εικόνα: diwup
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 05/11/2010

Εχω την εντυπωση οτι γινεται ενωπιον ΥΠ. ΔΗμ. Τ.

christine_190684
Εικόνα: christine_190684
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 11/03/2008

 Γνωρίζει κανείς ποιά είναι η διαδικασία για έναν αφγανό με άδεια παραμονής εδώ να βγάλει βίζα και να μεταναστεύσει στον Καναδά αιτούμενος πολιτικό άσυλο?

πρέπει να πάω στην καναδική πρεσβεία εδώ? έχει κάνει κανείς συνάδελφος παρόμοια διαδικασία να μου δώσει κάποιες πληροφορίες πώς να κινηθώ?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

gpot
Εικόνα: gpot
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 03/10/2010

Καλημερα συναδελφοι,

μηπως υπαρχει καποιο υποδειγμα για τις αντιρρησεις κατα της αποφασης κρατησης στο Διοικητικο Πρωτοδικειο?

sofianaxos
Εικόνα: sofianaxos
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 08/04/2010

καλησπέρα, έχω ένα υπόδειγμα θα μπορούσα να σου το στείλω αν μου πεις ένα μέιλ.

v_katja
Εικόνα: v_katja
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 24/11/2006

Γεωργία, έχω κι εγώ, αν θες στείλε πμ :)

gpot
Εικόνα: gpot
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 03/10/2010

Κατια σ'ευχαριστω πολυ αλλα καληφθηκα ηδη!Οπως και να εχει σας ευχαριστω πολυ κοριτσια!!!

amm
Εικόνα: amm
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 10/11/2009

 Καλησπέρα!Πολύ κατατοπιστική η σύνοψη της διαδικασίας από τον Symeon! Απ' ό,τι καταλαβαίνω πάντως, αν χάσεις την 5ημερη προθεσμία για την ενδικοφανή προσφυγή δεν έχεις από εκεί και πέρα ουσιαστική άμυνα. Οι αντιρρήσεις κατά της κράτησης ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου έχουν  στην πράξη κάποιο αποτέλεσμα και αν μπορεί κάποιος ας μου στείλει ένα υπόδειγμα?

gpot
Εικόνα: gpot
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 03/10/2010

Την προσφυγη πρεπει να την κανεις εστω κ εκπροθεσμα για να μπορεσεις μετα να κανεις αιτηση ακυρωσης.Οι αντιρρησεις μπορει να γινουν κ δεκτες δεν χανεις τιποτα να τις  κανεις.Αν θελεις υποδειγμα δωσε κπ μειλ.

Σοφία Κρήτη
Εικόνα: Σοφία Κρήτη
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 20/11/2012

Η εκπρόθεσμη άσκηση της ενδικοφανούς προσφυγής τι νόημα έχει να γίνει, αφού θα απορριφθεί? Στη συνέχεια δεν θα απορριφθεί για τον ίδιο λόγο και τη αίτηση ακύρωσης?

Ευχαριστώ

noomikarios
Εικόνα: noomikarios
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 16/02/2011

Καλησπέρα συνάδελφοι.. Μήως γνωρίζετε εαν  έχει μεταβληθεί κατι στην προπεριγραφόμενη διαδικασία?

Law-st
Εικόνα: Law-st
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 19/07/2012

 Καλημέρα συνάδελφοι,

γνωρίζει κανείς αν έχει αλλάξει κάτι; Έχουν καμία τύχη οι αντιρρήσεις και οι αιτήσεις ακύρωσης; από συναδέλφους που έχω ρωτήσει "στο πόδι" λένε ότι από τη στιγμή που κρατούνται για απέλαση (Πέτρου Ράλλη ο δικός μου) χωρίς χαρτιά είναι θέμα χρόνου να τους διώξουν. Μόνο να καθυστερήσουν την απέλαση μπορούν, παραμένοντας κρατούμενοι. Ισχύει;