ΑΛΛΟΥ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΛΛΟΥ Η ΕΔΡΑ

10 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
agapi
Εικόνα: agapi
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 02/09/2009

Καλησπερα συναδελφοι. Ερώτηση : μπορω να διατηρω γραφειο σε ενα δωματιο του σπιτιου μου, όπου κατοικώ, ενω η εδρα μου ειναι σε αλλη επαρχιακη πολη ?

gpan
Εικόνα: gpan
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 06/10/2009

 δεν το καταλαβαινω αυτο

νομιζω μπορεις να εχεις αλλη διευθυνση αλληλογραφιας και αλλη εδρα

υπαρχει βεβαια και το υποκαταστημα 

δεν ξερω ομως κατα ποσον επιτρεπεται επι του παροντος να εχουμε υποκαταστηματα οι δικηγοροι

αν παντως εχουμε θα πρεπει να τηρουνται και ξεχωριστα φορολογικα βιβλια

agapi
Εικόνα: agapi
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 02/09/2009

σας μπερδεψα , ε ? λογω οικογενειακων συνθηκων, εχω την εδρα μου σε μια χ πολη. εκει δεν εχω γραφειο . κατοικω αλλου ομως με την οικογενεια μου και θα ηθελα ενα δωματιο στο σπιτι να το κανω γραφειο, να βαλω μια πινακιδα απεξω κτλ.

katrina
Εικόνα: katrina
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 07/11/2007

Ο δικηγόρος θεωρείται ότι έχει την έδρα- νόμιμη κατοικία του στην περιφέρεια του Εφετείου, όπου είναι διορισμένος. Εντός της περιφερείας του Συλλόγου όπου είναι εγγεγραμμένος ασκεί τα καθήκοντά του. Για να ασκήσεις καθήκοντα δικηγόρου σε ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ, πρέπει συνάδερφος από τον εκεί Σύλλογο να συμπαρίσταται στις δίκες για να σε νομιμοποιήσει. Εξαίρεση: δικηγόροι του ΔΣΑ και  ΔΣΠ που νομιμοποιούνται να ασκήσουν καθήκοντα σε δικαστήρια ΑΘηνών, Πειραιώς αδιακρίτως. Ως τώρα ίσχυε αυτός ο κανόνας και σήμαινε φυσικά διπλό κόστος για τον πελάτη(αμοιβή δικηγόρου επαρχιας+δική σου αμοιβή). Τώρα βέβαια όλα θα αλλάξουν με την κατάργηση γεωγραφικών περιορισμών!!!!.

gpan
Εικόνα: gpan
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 06/10/2009

 Αυτό έχει ήδη αλλάξει όποιος θέλει παρίσταται σε όποια περιοχή της Ελλάδος θέλει

konstantina ch
Εικόνα: konstantina ch
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 01/08/2011

 katrina αυτό πλέον από τον ιούνιο(αν δεν κάνω λάθος) έχει τροποποιηθεί.δεν υπάρχουν γεωγραφικοί περιορισμοί,ούτε απαιτούνται νομιμοποιήσεις.και ισχύει πανελλαδικά

katrina
Εικόνα: katrina
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 07/11/2007

Ότι έχει ψηφιστεί διάταξη από τον ιούνιο, οκ! Έχει εκδοθεί όμως η υπουργ. απόφαση/νόμος,κτλ που εξειδικεύει ποιος- τι- που κτλ? Διότι και απελευθέρωση φορτηγών και ταξί/απολύσεις,κτλ έχουν ψηφιστεί καταρχήν, στην πράξη όμως... ακόμη.....

konstantina ch
Εικόνα: konstantina ch
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 01/08/2011

 ναι,έχει καταργηθεί κάθε γεωγραφικός περιορισμός για εμάς.

fivos
Εικόνα: fivos
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 01/01/2013

Καλησπέρα και χρόνια πολλά! Σχετικά με τα προαναφερθέντα (και καθώς μόλις πρόσφατα έδωσα εξετάσεις για την άδεια άσκησης), έχω κάποιες απορίες... Όποιος συνάδελφος γνωρίζει και έχει τη διάθεση να με διαφωτίσει, θα του ήμουν ευγνώμων :)

1.Θέλω να ασκήσω το επάγγελμα στην επαρχία, σε ποιό εφετείο είναι καλύτερα να ζητήσω το διορισμό μου, της Αθήνας ή της επαρχίας; (τί ισχύει για το μέρισμα;)

2. Αν είμαι μέλος του ΔΣΑ και εργάζομαι στην επαρχία, α) πέραν του γραμματίου προείσπραξης, θα έχω κάποιο άλλο πρόβλημα να αντιμετωπίσω, π.χ. θα μπορώ να κάνω παράσταση σε συμβόλαια κανονικά; β) μπορώ να ζητήσω κάλυψη από τον τομέα υγείας και πρόνοιας της επαρχίας;

3. Δεδομένου ότι στην επαρχία δεν βρίσκω ανταπόκριση στην προσπάθεια να βρω εργασία πλην όμως θέλω να ζήσω εκεί, αξίζει να προσπαθήσω να δουλέψω μόνη; 

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

 

 

sofianaxos
Εικόνα: sofianaxos
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 08/04/2010

 θα σου πρότεινα να δηλώσεις ως έδρα σου την επαρχία, για να παίρνεις και το μέρισμα που λογικά να είναι καλύτερο από της Αθήνας, και από κει και πέρα θα μπορείς να δουλεύεις και στην Αθήνα αν δεν είσαι ικανοποιημένη με την επαρχία. Το επάγγελμα μας πλέον δεν υπόκειται σε γεωγραφικούς περιορισμούς, οπότε γράφεσαι σε έναν σύλλογο, όπου διατηρείς και γραφείο βέβαια, και απο κει και πέρα δραστηριοποιείσαι παντού χωρίς κανένα πρόβλημα. Εγώ επέλεξα να ξεκινήσω μόνη μου από επαρχία και δεν το έχω μετανοιώσει. Καλό σου ξεκίνημα!!

fivos
Εικόνα: fivos
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 01/01/2013

 Σοφία σ'ευχαριστώ πολύ! Πραγματικά είναι μεγάλο δίλημμα...  Και δεν έχω κανένα γνωστό δικηγόρο για να συμβουλευτώ. Ευχαριστώ λοιπόν για τη βοήθεια ;) πολλές επαγγελματικές επιτυχίες σε εσένα!