ΑΜΟΙΒΗ ΝΕΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ

12 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
emmeleia
Εικόνα: emmeleia
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 31/08/2011

 Είμαι Δικηγόρος εδώ και 3 έτη. 

Ο στόχος μου είναι το δικαστικό, έδωσα μια φορά αλλά δεν τα κατάφερα... και φυσικά ξαναπροσπαθώ. 

Το πρόβλημα είναι ότι χρειάζομαι απεγνωσμένα κάποια χρήματα για να τακτοποιήσω τα ταμεία μου και κάποια χρέη...Και σκ'εφτομαι να βρω για ένα 4-5μηνο μια δουλίτσα με νορμάλ!!!!! ωράριο και νορμάλ χρήματα για να ανταποκριθώ. 

Βγήκα λοιπόν στην αγορά μετά από ένα χρόνο διαβάσματος... πολλές αγγελίες, λίγα τηλεφωνήματα και ακόμη λιγότερα ραντεβού...

Σε ένα γραφείο λοιπόν με ρώτησαν πόσο περίπου θέλω να είναι η αμοι βή μου μαζί με ΦΠΑ... και αφού λάβω υπόψην την κρίση...

Αγαπητοί Συνάδελφοι, τί απαντώ σε αυτή την ερώτηση? γιατί είμαι τόσο εκτός της τωρινής δικηγορικής πραγματικότητας που πραγματικά τα έχω χαμένα... και από την άλλη έχω απελπιστικά ανάγκη τα λεφτά...

Σκεφτόμουν να πω 800 αλλά μαζί με φπα βγαίνουν καθαρά 616 ευρώ.... Μα είναι δυνατόν Δικηγόρος τριετίας να πάω να δουλέψω για 616 καθαρά, έστω και αν μού επιστραφούν αργότερα?

 

Θέλω τα φώτα Σας!

 

x32klaw
Εικόνα: x32klaw
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 31/03/2010

Σε ποια κατεύθυνση δίνεις στο δικαστικό κλάδο?

evalymbe
Εικόνα: evalymbe
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 17/10/2009

Σαν λίγα να μου φαίνονται 616 ευρώ για δικηγόρο τριετίας. Ζήτα παραπάνω. Να σκεφτείς ότι  εγώ ως ασκούμενη,  έπαιρνα 650 ευρώ. Εσύ, δικηγόρος τριετίας 616 ευρώ?  Λίγα μου φαίνονται... Προσπάθησε για κάτι παραπάνω. Το ξέρω, δεν είναι και τόσο εύκολο, αλλά από την άλλη, κρίμα είναι.

thepookaway
Εικόνα: thepookaway
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 04/01/2009

 Συμφωνώ με τη συνάδελφο. Σκέψου πως έχεις και τα ταμεία αλλά και τις μετακινήσεις με τις συγκοινωνίες. Φρόντισε να μένουν σε σένα γύρω στα 500 να βγάλεις το μήνα σου κι άρχισε να ανεβαίνεις από εκεί και πάνω.

emmeleia
Εικόνα: emmeleia
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 31/08/2011

 1) Στην κατεύθυνση των Διοικητικών δίνω....

2) τελικά  1000 καθαρά ζήτησα και μού είπε ότι αυτό σημαίνει 600 (!!!!) ευρώ για το γραφείο παραπάνω έξοδα για αυτόν... άρχισε και τους υπολογισμούς στο κομπιουτεράκι του ! Τού είπα τα δικά μου, ότι δλδ έξοδα, μετακινήσεις, εισφορές, κλπ, είπε και αυτός τα δικά του, ότι δεν με ξέρει, δεν με έχεο δοκιμάσει, κλπ κλπ και τέλος...

3) Μήπως πρέπει να ψάξω δουλειά σε κανένα φωτοτυπάδικο για δακτυλογράφηση? 'ένα 500ευρω το μήνα θα βγάζω πιστεύω.... και από το σπίτι μου. 

 

Τί λέτε ?

x32klaw
Εικόνα: x32klaw
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 31/03/2010

Είναι πραγματικά πολύ δύσκολα τα πράγματα. Επειδή με ενδιαφέρει η κατεύθυνση που δίνεις δικαστικό κλάδο, μπορείς να μου πεις αν έχεις κάνει φροντιστήρια και πού? Πόσο διάβασμα χρειάζεται και ποιοι περνάνε τελικά?

ΠΑΡΜΕΝΙΩN
Εικόνα: ΠΑΡΜΕΝΙΩN
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 24/04/2010

  To μερίδιο ευθύνης που αναλογεί σε μας (ως ασκούμενοι και νεοι δικηγοροι) είναι τεράστιο! Όταν υπάρχουν πλείστοι οι οποίοι ικανοποιούνται με εξευτελιστικές αμοιβές (από 200-300 ευρώ στην άσκηση και απο 600-700 στην δικηγορία. -Αλήθεια, ρε παίδες, αυτό ήταν το ονειρό σας, όταν ξενυχτούσατε διαβάζοντας στις πανελλήνιες και στις εξεταστικές;) με εξαντλητικά ωράρια είναι καπιταλιστικώς λογικό ο εργοδότης δικηγόρος να στραβώση με την "παράλογη" απαίτησή σου για 1 αμοιβή σχετικής αξιοπρέπειας, Είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης! Όταν ο άλλος αναρτά 1 αγγελία, ανταποκρίνονται εκατοντάδες. Συνεπώς, καλούνται κάποιοι εξ αυτών και σε όλους τίθεται η κρίσιμη ερώτηση "πόσα θες". Η απάντηση είναι καταλυτική! Δε πα να τους αναλύσης ότι θες 150 για ταμεία, τόσα για φαγητό αφ`ού σε θέλουν 10ωρο-12ωρο  (εμένα σε αυτό μου απαντησαν ότι δεν θα προλαβαίνω να τρώω από την πολλή δουλειά άρα να μην αγχώνωμαι για τα έξοδα. Άντε να αντικρούσης τέτοιο επιχείρημα :) ), τόσα για μετακινησεις-τηλέφωνα κλπ. Το κακό είναι, όπως και με τις εκλογές, ότι έτσι  μας παίρνει όλους η μπάλλα! Χίλιες φορές άνεργος στον Ο.Α.Ε.Δ για να παίρνης και κανένα επίδομα ή απολυθείς από το Δημόσιο με 500 ευρώ στην τσέπη για 1 μεταβατική περίοδο (όπως ενδέχεται να συμβή). Εμείς εδώ, με τα ταμεία, μπαίνουμε και μέσα (σε λίγο  και το μέρισμα θα είναι 30 ευρώ)!

 

Υ: Για τους άνδρες μάλιστα είναι ακόμα πιο ζοφερό το τοπίο καθώς οι μισές αγγελίες ζητάνε γυναίκες δικηγόρους!

alnikzos
Εικόνα: alnikzos
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 23/03/2011

Σε μία αργεντίνικη ταινία, που είχα δει παλαιότερα, σε παρόμοια κουβέντα εργοδότη (άνδρας)-υποψηφίου υπαλλήλου (άνδρας,όχι δικηγόρος, βέβαια), και αφού ο εργοδότης περιγράφει ο τις απαιτήσεις του από τη δουλειά και την  εξευτελιστική αμοιβή που προσφέρει, διαδραματίζεται ο κάτωθι διάλογος:

υπ. υπάλληλος: Μπορείτε να με φιλήσετε:

εργοδ.:Συγγνώμη

-Λέω, μπορείτε να με φιλήσετε στο στόμα

- Δεν σας καταλαβαίνω...

Αφού θέλετε να με γαμήσετε, τουλάχιστον  αν μπορείτε να με φιλήσετε.

Στο τέλος τον μπινελικώνει και φεύγει, ένω το αφεντικό κοιτάζει άλαλο το κενό.

Υ.Γ Η Αργεντινή είναι πολύ κοντά. Καλημέρα.

Υ.Γ 2 Συμφωνώ απολύτως με τον προλαλήσαντα Παρμενίωνα. Νομίζω ότι η αξιοπρέπεια δεν είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Πέραν τούτου, μόνο το τρέξιμο και η διεκπεραίωση της γραφειοκρατίας αξίζει τουλάχιστον 800 ευρώ. Ας τις κάνουν μόνοι τους οι δικηγόροι-εκμεταλλευτές.

thepookaway
Εικόνα: thepookaway
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 04/01/2009

 Χαχαχαχ και εγω αναρωτιέμαι τι ζόρι τραβάνε και ζητάνε γυναίκες... Μήπως έχουν κι άλλα πράγματα κατα νου; Κι εγώ στο τρέξιμο με συνεντεύξεις είμαι, κοντεύω να απελπιστώ... Γι' αυτό τραβήξαμε τόσα ζόρια τόσα χρόνια; 

Αλίη
Εικόνα: Αλίη
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 14/06/2011

Σχετικά με τις εξετάσεις για το δικαστικό (διοικητική κατεύθυνση). Εξαιρετικό φροντιστήριο είναι του κ. Προυσανίδη (Ακαδημίας). Τα μαθήματα ξεκινούν σχεδόν 1 έτος πριν τις εξετάσεις. Όσο για το διάβασμα, όσο περισσότερο γίνεται. Ευαγγέλιο είναι το βιβλίο του Σπηλιωτοπουλου και φυσικά νομολογία ΣτΕ, ΕΔΔΑ, ΤΔΔ και ΕλΣ. Οι εξετάσεις είναι απαιτητικές. Υπάρχουν άνθρωποι που πέρασαν με την 5η ή 6η προσπάθεια. Καλή τύχη και πολλή υπομονή.

tasos_pe
Εικόνα: tasos_pe
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 16/10/2011

Είναι ντροπή τέτοιοι μισθοί ! Λυπάμαι ακόμα και για το Σύλλογο μας που τέτοιους μάγκες εργοδότες δεν τους πειράζουν ! λογικό μιας και τα εκάστοτε συμβούλια απαρτίζονται από δικηγόρους-εργοδότες. Τόσα χρόνια έχουν περάσει και ακόμα να κατοχυρωθεί η θέση του έμμισθου συνεργάτη!!! αυτό και αν είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.

olive81
Εικόνα: olive81
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 14/02/2012

ΜΙΣΘΟΙ 1000 ΕΥΡΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ

ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ!!

Κατ'αρχήν δεν πρέπει να δεχόμαστε να δουλεύουμε για τόσο λιγα χρήματα και εν πάσει περιπτώσει πρέπει να κατοχυρωθεί ένα ελάχιστο όριο πχ 1000 ευρώ για έμμισθους συνεργάτες.

Αν αναλογιστούμε ότι πρεπει να πληρώνουμε και τα ταμεία μας δεν είναι καθόλου υπερβολικό ποσό.

sunergatis
Εικόνα: sunergatis
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 12/03/2012

Μα καλά πάτε καλά ; Καθόμαστε και συζητάμε για 600-700 ευρώ όταν είμαστε δικηγόροι και όχι εργάτες; ; ; Και ΤΕΡΜΑ πλέον σε αυτήν την καραμέλα της ΚΡΙΣΗΣ. Ένας ελεύθερος επαγγελματίας όταν διατηρεί γραφείο και έχει υποθέσεις, μπορεί να ζητήσει 100 ευρώ παραπάνω από κάθε πελάτη και να είναι αξιοπρεπής και εντάξει απέναντι στις υποχρεώσεις του !  Και αυτό πια με το ωράριο, 9 το πρωί με 9 το βράδυ ποτέ μου δεν το κατάλαβα. Όπως και να χει, ο Σύλλογος πρέπει να βάλει ένα πλαφόν ! επιτέλους πια !