Αναβολή

dalia78
Εικόνα: dalia78
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 02/02/2011

 Καλησπέρα.. Είμαι νέα δικηγόρος και θα ήθελα να ρωτήσω κάτι εντελώς διαδικαστικό.. Θέλω να πάρω αναβολή για να εξυπηρετήσω έναν συνάδελφο από επαρχία για πρωτοείσακτη υπόθεση στο Ειρηνοδικείο. Υπάρχει περίπτωση να μη γίνει δεκτή, γιατί τελευταία στιγμή μου το ζήτησε και δεν έχω γνώση της ουσίας της υπόθεσης. Χρειάζεται να έχω κάτι μαζί μου? ή απλά λέω παρίσταται δια και ζητάω αναβολή για λόγους αδυναμίας παράστασης του πληρεξουσίου δικηγόρου? εκείνη τη στιγμή θα μου ορίσει και νέα δικάσιμο?? Ευχαριστώ. Είμαι πολύ φρέσκια στο επάγγελμα και όπως καταλαβαίνετε κάπως αγχωμένη μην κάνω κανένα λάθος...Θα με βοηθούσατε ιδιαίτερα!

katerinap
Εικόνα: katerinap
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 04/11/2010

Kαλησπέρα.

Είναι πολύ εύκολη η διαδικασία και δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι. Αφού η υπόθεση είναι πρωτοείσακτη, θα στη δώσει την αναβολή κατά 99%,.. Αν γνωρίζεις τον δικηγόρο της άλλης πλευράς, καλό είναι να τον έχεις ενημερώσει, αφενός μεν για λόγους δεοντολογικούς (να μην προετοιμάζεται για δίκη), πράγμα που δεν του αφήνει και πολλά περιθώρια να αντιδικήσει στο αίτημά σου,  αφετέρου για δική σου διευκόλυνση, ώστε να προτάξετε την υπόθεση και να μην περιμένετε το πινάκιο σας. Αν είναι συναινετική η αναβολή, ακόμη καλύτερα.

Από εκεί και πέρα, όταν ακούσεις το όνομα του πελάτη, θα πεις "παρίσταται δια.....(το όνομά σου)'' και θα ζητήσεις την αναβολή για τον λόγο που την ζητάς (αδυναμία παράστασης του δικηγόρου που χειρίζεται την υπόθεση, αδυναμία να προσέλθει μάρτυρας ή οτιδήποτε άλλο). Εν συνεχεία ο Πρόεδρος ρωτά την άλλη πλευρά τη θέση της (εκτός αν όπως σου προείπα είανι συναινετική) και εν τέλει, ακόμη κι αν η άλλη πλευρά αντιδικήσει, σου δίνει την αναβολή και ορίζει και νέα δικάσιμο.

Μαζί σου αρκεί να έχεις το δικόγραφο, απλώς για να ξέρεις τα ονόματα των διαδίκων, το πινάκιο, την αίθουσα που δικάζεις κλπ.

Στην απίθανη περίπτωση που δεν δοθεί η αναβολή (1 στο δισεκατομμύριο!), να έχεις εκ των προτέρων συνεννοηθεί με τον συνάδελφο που εξυπηρετείς, για το τι θα κάνεις. Η δικάζεις ή ερημοδικάζεσαι.

 

Αυτά τα ολίγα. Πάντως μην αγχώνεσαι. Ποτέ Πρόεδρος (και ειδικά Ειρηνοδικείου) δεν αρνείται αναβολή σε πρωτοείσακτη υπόθεση Και οι συνάδελφοι το ίδιο (αρκεί να υπάρχει μια ενημέρωση από μέρους σου, μη κουβαλάνε και μάρτυρες κλπ). Τέλος, κράτα και μια παράσταση παρά πρωτοδίκαις μαζί σου να τη δώσεις στη Γραμματέα αφού δοθεί η αναβολή

Καλή επιτυχία στην πρώτη σου αναβολή. Να δεις που θα είναι το ευκολότερο πράγμα της καριέρας σου.