Ανάκληση δωρεάς

3 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
ks
Εικόνα: ks
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 21/05/2010

Έχω μια γονική παροχή ψιλής κυριότητας ,με παρακράτηση της επικαρπ'ιας απο τον πατέρα, που υπερβαίνει το μέτρο που επιβάλλουν οι περιστάσεις( ΑΚ1509) και για αυτό το λόγο ως προς το υπερβάλλον θεωρείται δωρεά. Θέλω να την ανακαλέσω λόγω αχαριστίας( ΑΚ 505). Γνωρίζει κάποιος τι διαδικασίες πρέπει να κάνω? Χρειάζεται αγωγή αναγνώρισης της ανάκλησης και αδικαιολόγητου πλουτισμού, με αίτημα την καταδίκη σε επιστροφή του αντικειμένου της δωρεάς?
Ευχαριστώ!

midas1
Εικόνα: midas1
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 25/10/2010

Όπως τα λες.
Εγώ σε αντίστοιχη περίπτωση έστειλα πρώτα εξώδικο (δεν είναι απαραίτητο - μπορείς και με την αγωγή κατευθείν). Μετά έκανα αγωγή και ζήτησα να αναγνωριστεί ότι η επίδικη μεταβίβαση είναι δωρεά και όχι γονική παροχή, να αναγνωριστεί ως έγκυρη η ανακλήση μέσω της εξωδίκου και την επαναμεταβίβαση. (Προόχή : Δεν εγγράφεται στο υποθηκ και θέλει δικαστικό ένσημο).

ks
Εικόνα: ks
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 21/05/2010

Μήπως είναι δυνατόν να μου στείλεις κάποιο υπόδειγμα? Σε ευχαριστώ πολύ!

Marathos
Εικόνα: Marathos
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 06/05/2009

Να ρωτήσω και εγώ κάτι; έχω κάνει την ανάκληση μέσω εξωδίκου.....χρειάζεται να το μεταγράψω και στο υποθηκοφυλακέιο; δεν έχω κάνει καμμία άλλη πράξη πλην του εξωδίκού γιατί διάβασα ότι δεν χρειάζεται δικαστική απόφαση για την ανάκληση.........ο δωροδόχος πόση προθεσμία έχει να την προσβάλλει;