Ανάληψη υπόθεσης από άλλο συνάδελφο

2 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
georged81
Εικόνα: georged81
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 06/05/2008

 Τον τελευταίο καιρό μου ήρθαν μερικές υποθέσεις που τις είχαν αναλάβει αρχικά άλλοι συνάδελφοι. Ήταν υποθέσεις που είχαν κολλήσει σε κάποιο σημείο, είχε κατατεθεί αγωγή από το δικηγόρο και είχε πάρει δικάσιμο για το 2014  κτλ. Οι πελάτες έφυγαν από τους συναδέλφους γιατί δεν ήταν ευχαριστημένοι με τον τρόπο που χειρίστηκαν την υπόθεση, τη συμπεριφορά τους και τις χρεώσεις τους. Και σε κάποιες περιπτώσεις οι πελάτες ήταν ανυπόφοροι και είχαν μπει χαμηλά στη λίστα προτεραιοτήτων του γραφείου. 

Παλιός δικηγόρος με συμβούλευσε το εξής: Όταν αναλαμβάνω υπόθεση που έχει ξεκινήσει άλλος, να ζητάω έγγραφη βεβαίωση του συναδέλφου ότι έχει ενημερωθεί γι' αυτό και ότι δεν έχει άλλες χρηματικές απαιτήσεις από τον πελάτη. Λογικό, αφού μπορεί να εμφανιστεί την ημέρα της δικασίμου ο παλιός δικηγόρος ανήξερος για να δικάσει την υπόθεση ή να ζητάει επιπλέον αμοιβή.

Οι πελάτες φυσικά αντιδρούν όταν τους το λέω γιατί δεν θέλουν να έρθουν σε απευθείας αντιπαράθεση μαζί τους, απλά προτιμούν να την κάνουν για αλλού.  

Τί να κάνω; Υπάρχει περίπτωση να αναλάβω μισή δουλειά και να μπλέξω τελικά χειρότερα ;  

Yiannis
Εικόνα: Yiannis
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 30/03/2007

Θεωρώ απολύτως απαραίτητη την σχετική επιστολή. Μην το ρισκάρεις, κινδυνεύεις να βρεθείς εκτεθειμένος. Δες και το σχετικό άρθρο 21 του Κωδικα Δεοντολογιας.

law81
Εικόνα: law81
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 10/09/2010

Συμφωνώ με τον Γιάννη. Είναι αντιδεοντολογικό να μην ενημερωθεί ο προηγούμενος συνάδελφος ότι ο πελάτης του έχει προσλάβει πλέον άλλον δικηγόρο. Συνεπώς ζητάς από τους πελάτες σου, όσο ανυποφόρο και αν τους είναι, οφείλουν να το κάνουν, να πάρουν τον φάκελό τους από το γραφείο του άλλου συναδέλφου και εκείνος να υπογράψει μία βεβαίωση ότι δεν του οφείλουν τίποτε άλλο.