ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ

9 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
konfok81
Εικόνα: konfok81
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 02/02/2011

Συνάδελφοι, έχει ασχοληθεί κανείς με ανανέωση άδειας παραμονής αλλοδαπού, συγκεκριμένα υπηκόου τρίτης χώρας εκτός ΕΕ, η οποία έχει λήξει? πελάτης μου υπήκοος Αιγύπτου εξέδωσε άδεια το 2007, την οποία δεν ανανέωσε. είναι μισθωτός σε εργοδότη και πληρώνει εισφορές στο ΙΚΑ κανονικά. γνωρίζει κανείς λεπτομέρειες για τη διαδικασία και για το ύψος του ποσού του παραβόλου, που απαιτείται? ευχαριστώ πολύ

lima
Εικόνα: lima
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 25/11/2010

Αν εκδόθηκε η άδεια παραμονής του  και δεν ανανέωσε πριν την λήξη της ,είναι παράνομος  στη Χώρα .Το μόνο μου μπορεις να κάνεις είναι να συγκεντρώσεις οτι εγγραφα εχει απο οταν ηρθε στην Ελλάδα μέχρι σήμερα και να καταθέσεις αιτηση χορήγησης άδειας  διαμονης για εξαιρετικους λόγους  αρθρο 44 Ν.3907/11. Δεν θα του χορηγηθει άδεια διαμονης αμεσα αλλα  ενα πρωτοκολο καταθεσης αιτηματος χορήγησης αδειας διαμονής για εξαιρετικους λόγους .Το αιτημα θα εξεταστει σε ενα χρόνο γιατι ειναι πολλες οι αιτησεις .Η αίτηση κατατειθεται Ευαγγελιστριας 4 στο Υπουργείο Εσωτερικών.

ΠΕΓΚΥ
Εικόνα: ΠΕΓΚΥ
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 23/05/2011

 τηλ 2131361265 και 213361014. καλύτερα να πάρεις μετά τις 2.30!

Οιωνοσκόπος
Εικόνα: Οιωνοσκόπος
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 04/10/2011

 Γνωρίζετε αν η εν λόγω αίτηση μπορεί να κατατεθεί και με την μορφή εξωδίκου; Αν απορριφθεί προσφεύγουμε στο ΤΔΠ;

ΠΕΓΚΥ
Εικόνα: ΠΕΓΚΥ
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 23/05/2011

Γιατί να διαλέξεις τη διαδικασία εξωδίκου; τι κερδίζεις;

Κωνστ.νος Κατσανέβας
Εικόνα: Κωνστ.νος Κατσανέβας
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 22/10/2012

 Έχω και έγω 2 τέτοιες όμοιες υποθέσεις αλλά δυστυχώς δεν έβγαλα άκρη με τις υπηρεσίες, τώρα βρήκαν την καραμέλα της απεργίας των υπαλλήλων των ΟΤΑ για το Μεσοπρόθεσμο και δεν εξυπηρετούν κανέναν, ούτε εμάς τους δικήγορους, μαθαίνω όμως ότι υπάρχει κλειστό κύκλωμα δικηγόρων και δημοσίων υπαλλήλων που απορρίπτουν όσες αιτήσεις είναι εκτός κυκλώματος ασχέτως δικαιολογητικών. Κοινώς θα περιμένεις απο 1 χρόνο έως 3 χρόνια για απάντηση, και πάλι δεν βγάλεις άκρη και θα χάσεις τα παράβολα. Όσο για το ΥΠΕΣ άκουσα ότι στην επιτροπή μεταναστευτικής πολιτικής αν δεν λαδώσεις ή δεν βάλεις πολιτικό βύσμα δεν έχει μέλλον η αίτηση σου. Αυτά είναι ξεπεσμός του επαγγέλματος μας, και όνειδος διαφθοράς της Δημόσιας Διοίκησης. Δυστυχώς μέσα σε τέτοιες αισχρές συνθήκες καλούμαστε οι δικηγόροι να δουλέψουμε....  Μακάρι συνάδελφε να βγάλεις άκρη και να μας πείς και στο φόρουμ τον δρόμο που ακολούθησες μπάς και σπάσει ο φαύλος κύκλος αυτός.

Για να σε βοηθήσω υπάρχουν 3 αξιόλογες ιστοσελίδες με όλο το νομοθετικό πλαίσιο για άδειας Διαμονής Αλλοδαπών και τις τελευταίες υπουργικές αποφάσεις:

1. sites.google.com/site/adeiadiamonis

2. http://www.euripidis.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=NODE&cnode=124  

3. http://www.ypes.gr/el/Generalsecretariat_PopulationSC/general_directorat...  

valiw
Εικόνα: valiw
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 21/11/2008

 kkatsane δεν ξέρω από που μαθαίνεις όλα αυτά τα περί κυκλωμάτων, εγώ πάντως  2 φορές που χρειάστηκε να πάω βγήκαν οι άδειες των πελατών μου, χωρίς λαδώματα ούτε βύσμα. 2 χρόνια μετά, αλλά τουλάχιστον βγήκαν!

Εάν απορριφθεί η αίτησή σου συνάδελφε αρμόδιο είναι το ΤΔΠ. Να κάνεις και αίτηση αναστολής.

Οιωνοσκόπος
Εικόνα: Οιωνοσκόπος
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 04/10/2011

 Πολύ διαφωτιστικά όλα αυτά. Παιδιά έχω το εξής θέμα για να καταλάβετε: Ζεύγος Αλλοδαπών νόμιμα εγκατεστημένων στην Ελλάδα, εκ των οποίων ο σύζυγος έχει άδεια για εξαρτημένη εργασία που λήγει τέλος του έτους, έχει δύο τέκνα, για τα οποία έχει προ μηνών γίνει αίτηση για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας. Το πρόβλημα είναι πως ο σύζυγος (πατέρας) δεν έχει επαρκή ένσημα για να ανανεώσει την άδεια για το επόμενο έτος, και σε κάθε περίπτωση αποκλείεται μέχρι τότε να έχουν λάβει τα τέκνα του την ελ. ιθαγένεια (ώστε οι υπόλοιποι να μείνουν λόγω οικ. επανένωσης). Το έχει αντιμετωπίσει κανείς; Καμιά ιδέα; Αν δεν ανανεώσει την άδεια, θα απορριφθεί ως εκ τούτου η αίτηση των τεκνων; (στο τελευταίο δεν βοηθά η ασαφεια του αρ. 3284/2005 παρ. 1Α)

Οιωνοσκόπος
Εικόνα: Οιωνοσκόπος
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 04/10/2011

 Αν δεν απαντήσει το Υπουργείο σε αίτηση για άδεια για εργασία ή για εξαιρετικούς λόγους κλπ. προσφεύγουμε στο ΤριμΔιοικΠρωτ;

chris84
Εικόνα: chris84
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 22/12/2011

 συνάδελφοι, για ανανέωση άδειας διαμονής τρίτων χωρών (κων/πολη), η αλλοδαπή είναι υπέργηρη και με εχει εξουσιοδοτήσει. Πού την καταθέτω? στην πέτρου ράλλη? δέχονται προτεραιότητα στους δικηγόρους? λειτουργούν συγκεκριμένες ώρες και μέρες??

ευχαριστώ.