Αναπληρωτής Δικαστικός Αντιπρόσωπος Επαρχίας

7 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
ifigeniat
Εικόνα: ifigeniat
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 16/10/2008

Αγαπητοί συνάδελφοι,
διορίστηκα αναπληρωτής δικαστικός αντιπρόσωπος στην επαρχία. Αυτό που δεν ξέρω - και δυστυχώς λόγω δουλειάς δεν μπορώ να παρακολουθήσω σεμινάριο στον ΔΣΑ- είναι ποιές είναι οι υποχρεώσεις μου, ήτοι που παρουσιάζομαι, αν πρέπει να παρουσιαστώ αυτοπροσώπως ή αρκεί τηλεφωνική κλήση στον έφορο δικαστικών αντιπροσώπων, αν πρέπει να μείνω στην έδρα του εφόρου ή πόσο μπορώ να απέχω απ'αυτήν και μέχρι πότε δεσμεύομαι να παραμείνω εντός της περιφέρειας διορισμού μου. Επιπλέον ο διορισμός αναφέρει μόνο περιφέρεια και όχι ειδικότερο τμήμα ή έστω δήμο. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί αν προκύψει ανάγκη να πάω σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα οπουδήποτε μέσα στην περιφέρεια? ή όταν παραλάβω τον διορισμό μου θα αναφέρει τμήμα ή έστω δήμο?

Παρακαλώ όποιος συνάδερφος γνωρίζει και έχει λίγο χρόνο ας με διαφωτίσει...γιατί έχω αγχωθεί περισσότερο και από όταν είχα διοριστεί τακτική.....
Ευχαριστώ πολύ....

bjh
Εικόνα: bjh
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 12/10/2010

Πρέπει να παρουσιαστείς αυτοπροσώπως την Παρασκευή 7/11 στο Πρωτοδικείο όπου διορίστηκες και να αναλάβεις καθήκοντα. Μερικοί πάνε και Σάββατο. Δηλώνεις διεύθυνση (σπίτι ή ξενοδοχείο στο νομό που διορίστηκες) και αφήνεις τηλέφωνο επικοινωνίας. Εκεί σου λένε τι ώρα θα πρέπει να συγκεντρωθήτε την ημέρα εκλογών και κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της ημέρας σας πηγαίνουν και σε κάποιο εκλογικό τμήμα για να ψηφίσετε.

katerinap
Εικόνα: katerinap
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 04/11/2010

Από προσωπική εμπειρία...μπορείς να εμφανισθείς το αργότερο Σάββατο νώρίς όμως για να δηλώσεις την παρουσία σου στον Έφορο στο αρμόδιο Πρωτοδικείο. Εκεί θα σε ενημερώσουν αν μπορείς τηλεφωνικά να ενημερώσεις την Περιφέρεια ή αρκεί η εμφάνιση στον Έφορο. Εν συνεχεία ο Έφορος (αναλόγως και του πόσο ελαστικός είναι) καλεί τους αναπληρωματικούς να εμφανίζονται ανά τακτά διαστήματα (π.χ Σάββατο απόγευμα σε συγκεκριμένη ώρα και Κυριακή πρωί)για να επιβεβαιώνουν την διαρκή παρουσία τους αν χρειαστεί να καλυφθεί κάποια θέση

katerinap
Εικόνα: katerinap
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 04/11/2010

επίσης αν παραστεί ανάγκη και επιλεγείς εσύ να καλύψεις κάποιον τακτικό, μπορεί αυτό να ισχύει για οποιοδήποτε μέρος του Νομού (όπου υπάρξει ανάγκη δηλαδή). Συνήθως ο έφορος ρωτά αν κάποιος ενδιαφέρεται να καλύψει και συνήθως κάποιος προσφέρεται, αλλιώς στην τύχη επιλέγει ο Έφορος. Καλό είναι να μην αναφέρεις ότι διαθέτεις αυτοκίνητο (αν έχεις πάει με δικό σου όχημα) γιατί προτιμώνται οι αναπληρωματικοί με αυτοκίνητο αν υπάρξει ανάγκη για απομακρυσμένη περιοχή

bjh
Εικόνα: bjh
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 12/10/2010

Επίσης μπορείς να πεις ότι σε έχει πιάσει ξαφνική "διάρροια" που δεν είναι ανιχνεύσιμη και δεν μπορείς να ασκήσεις καθήκοντα τακτικού! (Συνήθως το επιχείρημα αυτό πιάνει).

ask&ans
Εικόνα: ask&ans
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 01/07/2010

Ως αναπληρωματικοί σε περιφέρεια εκτός της περιφέρειας στην οποία ασκούμε τα εκλογικά μας δικαιώματα, ΔΕΝ ψηφίζουμε ΚΑΘΟΛΟΥ. ούτε για τις περιφερειακές εκλογές.
Δυστυχώς ο σύλλογος και η τηλεφωνική υπηρεσία που λειτουργούσε την Κυριακή για πληροφορίες και τυχόν προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζαμε, δεν γνώριζε πολλά πράγματα.
Δυστυχώς και το πότε παρουσιάζονται, και η συχνότητα αλλά και το πότε αποδεσμεύονται οι αναπληρωματικοί δικαστικοί είναι ΣΤΗ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΥΧΕΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΦΟΡΟΥ.
αυτός που έτυχε σε εμάς για παράδειγμα, μετά από τηλεγράφημα και τηλεφωνική επικοινωνία την παρασκευή, μας ζήτησε να παρουσιαστούμε το Σάββατο το πρωί, την Κυριακή το πρωί, την Κυριακή το μεσημέρι, την Κυριακή στισ 7 που κλείνουν οι κάλπες, μετά στις 10 το βράδυ και ΤΕΛΟΣ το επόμενο ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ στις 10 (όπου ο ίδιος εμφανίστηκες στις 11.30!!!)
Ποιον θα αναπληρώναμε το πρωί της δευτέρας....κανείς δεν ξέρει!
ότι θέλει κάνει ο καθένας τελικά!

gpot
Εικόνα: gpot
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 03/10/2010

Μου ειχε τυχει να ειμαι αναπληρωματικη σε βουλευτικες (εντος εδρας κιολας) και απλα μας ειχε καλεσει ο εφορος μια φορα το σαββατο,μια την Κυριακη το πρωι για να ψηφισουμε κ μια το απογευμα για να παρουμε βεβαιωση οτι δεν απασχοληθηκαμε και απλως επειδη ημουν εντος εδρας επρεπε να ειμαι σε ετοιμοτητα μηπως κ με χρειαστουν.Ηταν οι πιο ευχαριστες κ ξεκουραστες εκλογες!

ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Εικόνα: ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 20/08/2007

Καλησπέρα συνάδελφοι!όσοι ήμασταν αναπληρωματικοί δικαστικοί αντιπρόσωποι στην επαρχία, τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε? περιμένουμε νέους διορισμούς αύριο?κ μετά νέα διατακτική? στην εισαγγελία δεν ήξερε η υπάλληλος να μου πει...