Αναστολή-Προσωρινή στα Υπερχρεωμένα

3 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
Takis2008
Εικόνα: Takis2008
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 12/07/2012

Συνάδελφοι έχω δύο περιπτώσεις στα υπερχρεωμένα, 1.  Σε περίπτωση που έχω καταθέσει ήδη την αίτηση υπερχρεωμ. Και κινηθεί η διαδικασία εκτέλεση από τις Τράπεζες, απλά προχωράω σε ασφαλιστικά μέτρα κ προσωρινή, χωρίς να χρειάζεται κατάθεση ανακοπής…???

2.  Στα παραπάνω ασφαλιστικά-προσωρινή ζητάω την αναστολή λόγω καταχρηστικότητας ή είμαι υποχρεωμένος στην αίτηση ασφαλιστικών να προτείνω και κάποια καταβολή χρημάτων από τον οφειλέτη…???

3. Στη συζήτηση παίρνω πρώτα την προσωρινή και μετά κοινοποιώ το δικόγραφο με την «ΔΕΚΤΗ» προσωρινή ή χρειάζεται επίδοση του δικογράφου (ασφαλιστικών-προσωρινής) και πριν τη συζήτηση της προσωρινής..???

ΣΟΣ 4. Απ’ ότι κατάλαβα υπάρχει η δυνατότητα κατα την κατάθεση της αίτησης υπερχρεωμένων προληπτικά να ζητήσω στο ίδιο δικόγραφο και προσωρινή, δηλαδή χωρίς να έχει ξεκινήσει η διαδικασία εκτέλεσης…. Α) Αυτό πως γίνεται...., απλά αναφέρω-ζητώ στα επειδή την προσωρινή..?? Β) Προτείνω υποχρεωτικά και κάποια καταβολή χρημάτων προς τις τράπεζες ή όχι…???    Γ) Περνώ την προσωρινή και επιδίδω μετά μέσα στο μήνα από την κατάθεση το δικόγραφο με την «ΔΕΚΤΗ» προσωρινή…???

Δ) Προσκομίζουμε κάτι συγκεκριμένο στην προσωρινή ή ευδοκιμεί έτσι κ αλλιώς..???

Ε) Τέλος αν πάρω την προσωρινή, υποχρεούμαι να καταθέσω και αίτηση ασφαλιστικών μετά ή η προσωρινή κρατάει μέχρι το 2015 που θα γίνει το δικαστήριο..???

Υπάρχουν μήπως υποδείγματα της αίτησης ασφαλιστικών-προσωρινής διαταγής και της ενσωματωμένη προσωρινή στο δικόγραφό της αίτησης υπερχρεωμένων? Σας ευχαριστώ..συνάδελφοι.....!!!

Elena K
Εικόνα: Elena K
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 13/12/2011

 4.Φυσικά και μπορείς να ζητήσεις προσωρινή διαταγή χωρίς να έχει ξεκινήσει η αν. εκτέλεση αφού η κατάθεση της αίτησης του αρ. 4 παρ.1 δεν αναστέλει την εκτέλεση και πρέπει να το κάνεις για να εξασφαλιστεί ο πελάτης σου.Ο Βενιέρης συνιστά πολύ τη χρήση του 781 Κπολ(προσωρινή διαταγή).Για το αν αυτή θα την βάλεις στο ίδιο δικόγραφο με την αίτηση,δεν το γνωρίζω.

2.Υπάρχει απόφαση όπου οφειλέτης,αφού ζήτησε βεβαίωση οφειλών η τράπεζα του επέδωσε διαταγή πληρωμής και αυτός στη συνέχεια πρέβαλε ένσταση καταχρηστικότητας κατά της τράπεζας η οποία έγινε δεκτή από το δικαστήριο(νομίζω υπάρχει σε κάποιο νομικό βήμα Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2011 αν θυμάμαι καλά).

Αν βρώ κάτι  άλλο στα ερωτήματα σου θα σου πω

Vlado
Εικόνα: Vlado
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 16/05/2010

Οι προσωρινές ευδοκιμούν? Τις δέχονται οι δικαστές συνήθως? Συγκεκριμένα, αν ξέρει κάποιος στα Ειρηνοδικεία Καλλιθέας και Αθηνών.

ΕVITAKI
Εικόνα: ΕVITAKI
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 26/12/2009

Συνάδελφοι καλημέρα.

Συνήθως, αν δεν έχει ξεκινήσει διαδικασία εκτέλεσης από κάποια Τράπεζα(πχ καταγγελία της σύμβασης, έκδοση Δ.Π κλπ), οι ειρηνοδίκες απορρίπτουν το αίτημα χορήγησης προσωρ. διαταγής.

Βέβαια, είναι ένα θέμα το ότι η εκδίκαση της αίτησης μπορεί να έχει προσδιοριστεί γαι το 2015....