ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

20 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
tolisspi
Εικόνα: tolisspi
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 23/12/2009

Λοιπον, εχω μια περιπτωση οπου το ΙΚα κατεθετε σε κοινο λογαριασμο (γιαγιας και εγγονης) την συνταξη της γιαγιας.

Η γιαγια απεβιωσε τον Φεβρουαριο του 2009. Η εγγονη οταν απεβιωσε η γιαγια, ζητησε απο το ΙΚΑ τα εξοδα κηδειας κλπ. Κατεθεσε ληξιαρχικη πραξη θανατου και οτι ηταν απαραιτητο για να της καβληθει το ποσο των εξοδων κηδειας, στο ΙΚΑ της Α περιοχης οπου και η γιαγια, εν ζωη, εκανε ολες τις διαδικασιες ανανεωσης βιβλιαριου ασθενειας κλπ.

Παρολο που το ΙΚΑ ειχε λαβει γνωση το θανατο της γιαγιας συνεχιζε να καβαλει την συνταξη στον κοινο λογαριασμο. Η εγγονη ενημερωνε συχνα πυκνα το ΙΚΑ, οτι η συνταξη συνεχιζοταν να κατατιθεται στο λογαριασμο αλλά το ΙΚΑ δεν εκανε καμια ενεργεια για την διακοπη. Καλως ή  κακως, η εγγονη,  προεβη σε αναληψη χρηματων αλλά ενος μικρου συνολικου ποσου. Τον Ιουλιο του 2012, κοινοποιειται μαι αποφαση στην εγγονη απο ΙΚΑ της Β περιοχης να καταβαλει/επιστρεψει ολο το ποσο απο το Μαρτιο του 2009 μεχρι τον Οκτώβριο του 2011 οπου το ΙΚΑ σταματησε την καταθεση της συνταξης επειδη δεν εγινε η φυσικη παρουσια της συνταξιουχου οπως αναφερεται στην αποφαση (φαινεται και απο το βιβλιαριο τραπεζης).

Και εχουμε τα εξης θεματα:

- Το ΙΚΑ της Β περιοχης απαντησε σε ερωτηση της εγγονης, οτι το ΙΚΑ της Α περιοχης ειναι αναρμοδιο σχετικα με την διαδικασια της διακοπης της συνταξης της γιαγιας και οτι κακως το ΙΚΑ της Α περιοχης εδωσε τα εξοδα κηδειας. Το ΙΚΑ της Α περιοχης δεν ηξερε οτι ειναι αναρμοδιο?  

- Απο το βιβλιαριο τραπεζης φαινεται οτι τον Ιουλιο του 2012, το ΙΚΑ προεβη σε αναληψη (κωδικος αιτιολογιας 091, δεν εχω προχειρο βιβλιαριο για να δω τι ειναι το 091)  ενος μικρου ποσου (περιπου 2.500 €)? Μπορει να κανει κατι τετοιο?

- Υπολογιζοντας απο το βιβλιαριο τα ποσα που εχουν κατατεθει απο το ΙΚΑ ειναι περισσοτερο απο το ποσο που ζητα το ΙΚΑ στην αποφαση του. Ωστοσο το ΙΚΑ θα ξανακοινοποιησει αποφαση με νεα μεγαλυτερο συνολικο ποσο! Σημειοτεον οτι το ΙΚΑ δεν εχει αφαιρεσει το ποσο που εκανε αναληψη!.

Οπως και να χει, η εγγονη δεν εχει προβλημα να επιστρεψει το πραγματικο ποσο στο ΙΚΑ αλλά ζητα την μην καταβολη τοκου 5% και μια ρυθμιση (η αποφαση αναφερει για εφαπαξ καταβολη) για το ποσο που ειχε κανει αναληψη.

Αν δεν κανω λαθος ειναι και ποινικο αδικημα? Εχουμε καποιον νομο?

Εχουμε κανα υποδειγμα ενστασης προς το ΙΚΑ?

Διοικητικα τι μπορει να γινει?

 

Ευχαριστω πολυ....

-

sosigenis
Εικόνα: sosigenis

Το ΙΚΑ δεν μπορεί να αφαιρέσει το ποσό που κατέθεσε. Εσείς πρέπει να το επιστρέψεται.

Μια φορά που μας είχε τύχει κάτι ανάλογο (δεν θυμάμαι όνομα και δεν βρίσκω την ένσταση) είχα βασιστεί στην νομολογία του ΣΤΕ για τις αχρεωστήτως καταβληθήσες συντάξεις που καλόπιστα ο διοικούμενος απορρόφησε τα ποσά βασιζόμενοι στο ότι το ΙΚΑ γνώριζε οτι ο δικός μας πέθανε αφού κατέβαλε εξοδα κηδείας και εμείς νομίζαμε οτι δικαιούμασταν να πάρουμε τα χρήματα. Επίσης οτι η επιστροφή των χρημάτων θα μας δημιουργούσε πρόβλημα αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Στην δική σου περίπτωση δεν ξέρω τι μπορε΄'ις να κάνεις...μάλλον να πεις τα ίδια ή διαφορετικά επέστρεψε τα χρήματα.

sosigenis
Εικόνα: sosigenis

Είσαι τυχερός βρήκα την ένσταση.

Από την Επιτροπή μην περιμένεις πολλά πράγματα νομίζω, μετά χρειάζεται προσφυγή στο Διοικητικό Πρωτοδικείο.

 

 

                                    ΕΝΣΤΑΣΗ

            του ...................

ΚΑΤΑ

            Της με αριθμό πρωτοκόλλου ..................................

            ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΥΠΟΚ/ΤΟΣ ΙΚΑ...................

Με τη με αριθμό πρωτοκόλλου ............... απόφαση Διευθυντή του Τοπικού Υποκ/τος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ........, υποχρεώνομαι να επιστρέψω ως αχρεωστήτως καταβληθέν ποσό ύψους ...............πλέον τόκων ..................... και συνολικά ..................................

Την ως άνω απόφαση Σας προσβάλλω ενώπιων  Σας για τους παρακάτω νομίμους, βάσιμους και αληθινούς λόγους και όσους νόμιμα θα προσθέσω και με ρητή επιφύλαξη κάθε δικαιώματος μου :

            Α. Διότι αντίκειται στην αρχή της χρηστής διοίκησης- γενική αρχή που ισχύει στο δίκαιο της κοινωνικής ασφάλισης-η αναζήτηση από τον ασφαλιστικό οργανισμό περιοδικών ασφαλιστικών παροχών μετά την πάροδο εύλογου χρόνου από την είσπραξή τους, αν οι παροχές έχουν μεν καταβληθεί αχρεωστήτως από τον ασφαλιστικό οργανισμό, ο ασφαλισμένος όμως τις έχει εισπράξει καλόπιστα. Η αναζήτηση των πιο πάνω παροχών επιτρέπεται μόνον εφόσον κριθεί ότι αυτός που έχει εισπράξει τα αναζητούμενα ποσά τελούσε κατά την είσπραξή τους σε δόλο έναντι του οργανισμού. Η κρίση δε για τη συνδρομή του δόλου πρέπει να αιτιολογείται ειδικώς.

            Αμέσως μετά το θάνατο της συζύγου μου ....................... την ...................... προσήλθα στο αρμόδιο Τοπικό Υποκ/μα ΙΚΑ ...................................., όπου και δήλωσα το θάνατο της προσκομίζοντας ληξιαρχική πράξη θανάτου και όποια άλλα πιστοποιητικά μου ζητήθηκαν. 

            Η αναζήτηση από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ των παραπάνω ποσών αντίκειται στην παραπάνω αρχή. Η είσπραξη από μέρους μου των ποσών που πιστώθηκαν στον λογαριασμό μου έγινε χωρίς δόλο. Μετά τον θάνατο της συζύγου μου ενημέρωσα αμέσως το αρμόδιο Υποκ/μα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για τον θάνατό της προσκομίζοντας τα απαραίτητα έγγραφα και λαμβάνοντας και τα έξοδα κηδείας που δικαιούμην και εσείς μου καταβάλατε. Η από μέρους μου ενημέρωση για τον θάνατό της συντελέστηκε με την προσκόμιση των απαραίτητων εγγράφων και το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα έπρεπε να σταματήσει την καταβολή παροχών στη σύζυγο μου. Εάν με δόλο προσπαθούσα να παραπλανήσω το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, με σκοπό να συνεχίσω να λαμβάνω παροχές, οι οποίες την αφορούσαν και δεν τις δικαιούμην (όπως αβάσιμα ισχυρίζεστε) δεν θα είχα προσκομίσει τα απαραίτητα έγγραφα-αποδεικτικά του θανάτου της συζύγου μου. Εάν με δόλο προσπαθούσα να παραπλανήσω το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, με σκοπό να συνεχίσω να λαμβάνω παροχές, οι οποίες την αφορούσαν, δεν υπέβαλα καν αίτηση για λήψη εξόδων κηδείας της.

Προφανώς εκ παραδρομής ή από λάθος των προστηθέντων υπαλλήλων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ δεν καταχωρήθηκε η σύζυγός μου στους αποθανόντες ώστε να μην πιστώνεται στο λογαριασμό της οποιαδήποτε παροχή.

Εγώ καλόπιστα και χωρίς δόλο συνέχισα να προβαίνω σε αναλήψεις ποσών από τον λογαριασμό της Αγροτικής Τράπεζας θεωρώντας ότι είμαι ο νόμιμος δικαιούχος των εν λόγω ποσών, ως κληρονόμος της αποθανούσας συζύγου μου, χωρίς οποιοδήποτε άλλο εισόδημα.

            2. Η προσβαλλόμενη είναι επίσης μη νόμιμη, διότι δεν αναφέρονται σε αυτή αναλυτικά τα ποσά, τα οποία δήθεν αχρεωστήτως μου καταβλήθηκαν, και ποιες ημεροχρονολογίες, διαστήματα.

Εγώ καλόπιστα και χωρίς δόλο συνέχισα να προβαίνω σε αναλήψεις ποσών από τον λογαριασμό της Αγροτικής Τράπεζας θεωρώντας ότι είμαι ο νόμιμος δικαιούχος των εν λόγω ποσών, ως κληρονόμος της αποθανούσας συζύγου μου, χωρίς οποιοδήποτε άλλο εισόδημα.

3. Η είσπαραξη από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ποσών που έχω εισπράξει καλόπιστα, θα προκαλέσει σε εμένα απρόβλεπτες και δυσμενείς για τη διαβίωσή μου συνέπειες. Δεν διαθέτω οποιαδόποτε πρόσοδο ή εισόδημα και η επιβάρυνσή μου με την επιστροφή των παραπάνω ποσών θα εκθέσει με βεβαιότητα σε ανυπέρβλητους κινδύνους την διαβίωσή μου.

4. Η προσβαλλόμενη τυγχάνει παντελώς αόριστη δεν αναγράφονται ειδικά τα ποσά και τα διαστήματα που αφορούν, ώστε να μπορώ να αμυνθώ στις εναντίον μου αιτιάσεις,

5. Επειδή η προσβαλλόμενη, τυγχάνει μη νόμιμη, αναιτιολόγητη και εκδόθηκε κατά παράβαση της αρχής της προηγούμενης ακρόασης, για τους λόγους αυτούς και με ρητή επιφύλαξη κάθε δικαιώματος μου,

                                                ζητώ

να γίνει δεκτή η παρούσα ένσταση μου. Να ακυρωθεί και εξαφανισθεί για τους προαναφερθέντες λόγους η με αριθμό πρωτοκόλλου ...........................απόφαση του Διευθυντή του Τοπικού Υποκαταστήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ .......................... και να μην καταλογιστεί εναντίον μου οποιοδήποτε ποσό.

                                                                        ........................

                                                                                    Ο ενιστάμενος

                                                                                .......................

tolisspi
Εικόνα: tolisspi
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 23/12/2009

Ευχαριστω πολυ για το υποδειγμα.....ειναι οτι πρεπει για την περιπτωση μου...!!!!!!!!

Η αληθεια ειναι οτι η πελατης μου θελει να πληρωσει μονο το "κεφαλαιο" και οχι το 5% των τοκων γιατι υποστηριζει οτι εχει δηλωθει ο θανατος της γιαγιας και λογω γραφειοκρατιας και ισως αμελειας των υπαλληλων, το ΙΚΑ δεν προεβη στη διακοπη της καταβολης της  συνταξης.

Επισης θελει να αποφυγει το ποινικο. Εχω διαβασει μερικες  μηνυτήριες αναφορες του ΙΚΑ για αυτες τις περιπτωσεις και αναφερονται για απατη και αυτο γιατι το ΙΚΑ αναφερεται στο γεγονος οτι ο μηνυομενος προεβη κακοπιστα και με δολο στην αναληψη χρηματων χωρις να εχει δηλωσει τον θανατο του δικαουχου της συνταξης.

Στην περιπτωση μου εαν αποδειχθει οτι το ΙΚΑ ειχε ενημερωθει για τον θανατο, τοτε κατα την συζητηση της υποθεσης, λογικα, ο εισαγγελεας θα παυσει την ποινικη διωξη, ετσι δεν ειναι? Δεν ξερω εαν ο εισαγγελεας μπορει αυτεπαγγελτα και εκεινη την ωρα να ασκησει ποινικη διωξη για υπεξαιρεση(?). Μπορει?

sosigenis
Εικόνα: sosigenis

Στο ακροατήριο ο εισαγγελέας δεν μπορεί να παύσει την ποινική δίωξη, μόνο να τον αθωώσει το δικαστηριο. Εκείνη την ώρα αυτόματα δεν μπορεί να ασκήσει ποινική δίωξη για υπεξαίρεση πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικάσια της ποινικής δίωξης. Πιθανόν να μετατρέψουν την κατηγορία από απάτη σε υπεξαίρεση.

tolisspi
Εικόνα: tolisspi
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 23/12/2009

Εχουμε κανα υποδειγμα υμομνηματος?

tolisspi
Εικόνα: tolisspi
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 23/12/2009

Η ενσταση μου απορριφθηκε λογω οτι "εκκρεμει το ποινικο"(αυτο μου το ειπε υπαλληλος προφορικα).

Το υπολοιπο ποσο που πρεπει να κατατεθει ειναι περιπου 5.000 €  (ηδη η συνδικαιουχος του λογαριασμου εχει καταθεσει 19.000) + 1.900 € τοκοι (που εχουν υπολογιστει για ολο το ποσο των αχρεωστητως καταβληθεντων  δηλ 24.000 €). Η ενσταση ηταν για τους τοκους και οχι για το υπολοιπο ποσο. Σχετικα με τους τοκους, εαν δεν υπαρχει δολος για τις αναληψεις (ειχε "τραβηξει στους 5 πρωτους μηνες με 3 πραξεις αναληψης το συνολικο ποσο των 5.000 € και ο ισχυρισμος ηταν οτι η συνδικαιουχος πεπεισμενη και σιγουρη οτι εχει δηλωσει τον θανατο, τα ποσα που  κατατιθεντο απο το ΙΚΑ στον λογαριασμο προερχονταν απο αναδρομικα, μερος του δωρου Πασχα κλπ που δικαιουτο η συνταξιουχος, τα υπολοιπα παραπανω στο πρωτο ποστ) τοτε ο τοκος επιβαλλεται απο την κοινοποιηση της αποφασης και οχι απο τον θανατο του συνταξιουχου.

Εχει κανει καποιος την διαδικασια στο Διοικητικο?

Για το χρονικο, αντιμετωπισα 7μελη επιτροπη, να μιλανε ολοι μαζι και να προσπαθω να εξηγησω στον καθενα ξεχωριστα!

 

Λιγη βοηθεια παρακαλω....

Στεργίου Ελευθέριος
Εικόνα: Στεργίου Ελευθέριος
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 17/09/2012

Να σε ρωτήσω κάτι... τι εννοείς προφορικά;;;; δεν σου έδωσαν γραπτό πτακτικό με αιτιολογία της απόρριψης της ένστασής σου;;;!!!!

tolisspi
Εικόνα: tolisspi
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 23/12/2009

Χθες συζητηθηκε η ενσταση, απλα σημερα προφορικα μου ειπε ενα μελος της επιτροπης το τι αποφασισε η επιτροπη...

Εχεις καμια ιδεα το τι κανουμε?

Ο πελατης μου δεν εχει προβλημα να πληρωσει το υπολοιπο ποσο 5.107 €, το προβλημα του ειναι να μην πληρωσει τους τοκους δηλ. 1.900 € που εχουν λογιστει απο το Μαρτιο του 2009. Και το εχει παρει εγωιστικα διοτι ειχε ενημερωσει επανελλειμένως το ΙΚΑ οτι συνεχιζοταν η καταθεση της συνταξης....

Στεργίου Ελευθέριος
Εικόνα: Στεργίου Ελευθέριος
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 17/09/2012

κοίτα, κανονικά, θα έλεγα ότι μπορεί ακόμη και να καταλογιστεί μη υπαιτιότητά του ( αν είναι όπως σου τα είπε) και για το ποσό , οπότε να μην υποχρεωθεί να το καταβάλει και αυτό...) πάντως θα πρέπει να είσαι έτοιμος να προσφύγεις στο Διοικητικό πρωτοδικείο, με βάση την αιτιολογία της  απόφασης... και φυσικά και με προσωρινά μέτρα ώσπου να δικαστεί/βγει...

Σίγουρα θα βρεθούν πλείστα νομικά επιχειρήματα και το πιο πιθανό είναι να το χάσει το ΙΚΑ... θυμάμαι αντίστοιχη περίπτωση που εγγονή ήταν μία συμφοιτήτρια στη Θεσσαλονίκη (συνάδελφος μάλλον πια)....

tolisspi
Εικόνα: tolisspi
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 23/12/2009

Απο τον Ιουλιο του 2009, δεν εκανε καμια αναληψη χρηματων απο τον λογαριασμο. Ειχε ενημερωσει με το τοπικο ΙΚΑ  και της ειχε πει οτι θα μεριμνησουν για την διακοπη της συνταξης οπου εκ των υστερων αποδειχθηκε οτι δεν ηταν αρμοδιο για την δηλωση θανατου άλλα ηταν άλλο σε κοντινη πολη και γιαυτο το λογο δεν εγινε ποτε η δηλωση απο την συγγενη.

Ψαχνω υποδειγμα προσφυγης για την περιπτωση μου αλλά δεν βρισκω...Ρωτησα στο διοικητικο εαν τους εχει κατατεθει κατι παρομοιο αλλά δεν.....μαλλον θα περασω και απο το ΙΚΑ, μηπως και τους εχει κοινοποιηθει κατι σχετικο.

Στεργίου Ελευθέριος
Εικόνα: Στεργίου Ελευθέριος
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 17/09/2012

μην σε στεναχωρεί καθόλου...  δεν χρρειάζεσαι ειδικό υπόδειγμα για αυτήν την περίπτωση... ούτως ή άλλως θα περιμένεις την απόφαση για να κάνεις προσφυγή με βάση τα όσα θα έχει η "ειδική και εμπεριστατωμένη" αιτιολογία της ή ακόμη και με βάση την έλλειψή της... άλλωστε είναι υπέρμετρο βάρος στον διοικούμενο να ανακαλύψει μόνος του ποιό είναι το αρμόδιο υποκατάστημα, χωρίς μάλιστα να τον πληροφορούν ότι απευθύνεται σε αναρμόδιο... κοίτα τις γενικές αρχές του διοικητικού δικαίου και τις αρχές της Δημόσιας Διοίκησης (από τα βιβλία των σχολών μας αν δεν έχεις κάτι άλλο) και θα βρείς πλείστα όσα επιχειρήματα για αυτό... όσες αρχές πάντως μου έρχονται στο μυαλό έχουν ήδη παραβιαστεί!!!!

 

Αν δεν έχεις ξανακάνει ποτέ προσφυγή κοίτα και στα υποδείγματα του σάιτ...και στείλε π.μ. αν χρειαστεί...

tolisspi
Εικόνα: tolisspi
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 23/12/2009

Δεν εχω ασχοληθει καθολου με διοικητικο......και 100% θα χρειαστεις...

Ευχαριστω,...

 

Δηλ. η γνωμη σου, συμφωνα με αυτα που εχω αναφερει, ειναι να το συνεχισω....?

Στεργίου Ελευθέριος
Εικόνα: Στεργίου Ελευθέριος
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 17/09/2012

Συγνώμη φίλε μου τώρα το είδα... ναι να το σνεχίσεις.... μόνο να κερδίσεις μπορείς.... ό,τι θελήσεις μπορείς να μου στείλεις π.μ. να σε βοηθήσω....

ariadni
Εικόνα: ariadni
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 02/12/2012

Συναδελφοι, η δικη μου υποθεση εχει ως εξής:

Το Ταμείο ΤΕΑΥΦΕ (φαρμακευτικών υπολλήλων) παρειχε στον ασφαλισμενο του (πατερα πελατη μου), εδώ και 30  έτη, ως μερος της επικουρικης του συνταξης και ενα επιδομα ανηλικης θυγατέρας που δικαιούταν. Ωστοσο ο ασφαλισμενος δεν γνωριζε ότι απο το 1992 ,ετος κατα το οποιο ενηλικιωθηκε η κορη του, οτι εξακολουθουσε  να το λαμβανει στην επικουρικη του συνταξη καθως επισης δεν γνωριζε οτι επρεπε να εχει ενημερωσει το ταμειο για την ενηλικιωση της κορης του. Θεωρουσε δηλαδη οτι το ταμειο αυτοματα θα  διεκοπτε αυτο το επιδομα, χωρις να αποτελει υποχρεωση εκ μερους του η ενημερωση του ταμειου. Τωρα πια και αφου εχουν περασει 2 χρονια απο τον θανατο του ασφαλισμενου,  η κορη του ζητησε τα εξοδα κηδειας και το ταμειο με αποφαση του της ζηταει πια την επιστροφη των επιδοματων που λαμβανε ο πατερας της απο το 1992 μεχρι και τον θανατο του.

Υπαρχει περιπτωση παραθετωντας αυτα τα στοιχεια να γινει δεκτη η ενσταση της κορης?

Εχει και ποινικη ευθυνη αν αρνηθει να πληρωσει?

Διοικητικά επισης μπορει να κανει κατι?

Ευχαριστω εκ των προτερων

 

tolisspi
Εικόνα: tolisspi
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 23/12/2009

Πατερας και κορη ειχαν κοινο λογαριασμο τραπεζης?
Πρακτικως, ο πατερας ή η κορη εισεπραττε το επιδομα και απο που προκυπτει?
Υποθετω επειδη ειναι απο αχρεωστηστως καταβλιθεντα ποσα συνιστα το ποινικο αδικημα της απατης.
Τελος θα πρεπει να δεις το θεμα της παραγραφης. Σχετικα με το ΙΚΑ, για τις συνταξεις, ειναι 10ετης οταν υπαρχει υπαιτιοτητα του λαβοντος και 5ετης οταν δεν υπαρχει υπαιτιοτητα του λαβοντος.

ariadni
Εικόνα: ariadni
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 02/12/2012

ευχαριστω πολυ για την αμεση ανταποκριση..Δυστυχως ειχαν κοινο λογαριασμο στον οποιο εμπαινε η συνταξη και τον διαχειριζοταν αποκλειστικα η κορη λογω του προχωρημενου της ηλικιας του πατερα. Ωστοσο δεν γνωριζε οτι συμπεριλαμβανοταν το επιδομα της ανηλικοτητας στην επικουρικη του συνταξηα μηδαμινο επιδομα. Απο την στιγμη που κανουμε την ενσταση και λογικα θα απορριφθει μετα τι επακολουθει απο την πλευρα του Ταμειου για να εισπραξει τα χρηματα? αγωγη? ως προς την παραγραφη στην αποφαση του Ταμειου που μας κοινοποιηθηκε εχουν ηδη αφαιρεθει οι προ εικοσαετιας απαιτησεις του ταμειου λογω παραγραφης...  ευχαριστω πολυ

tolisspi
Εικόνα: tolisspi
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 23/12/2009

Εχουμε καμια αποφαση ποινικου;

tolisspi
Εικόνα: tolisspi
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 23/12/2009

Εχουμε καμια αποφαση στο θεμα ποινικου?

tolisspi
Εικόνα: tolisspi
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 23/12/2009

Καποιο νεο;

Στεργίου Ελευθέριος
Εικόνα: Στεργίου Ελευθέριος
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 17/09/2012

 Απόστολη, έχει αιτιολογία η πράξη απόρριψης της προσφυγής; τι λέει ακριβώς (για να σου στείλω όσο το δυνατόν πιο κοντινό υπόδειγμα...)