απαλλοτριωσις τεμαχιων περιληφθεντων εις την οριστικην διανομην

Επισκέπτης
Εικόνα: Επισκέπτης

ζητω βοηθεια σε υποθεση απιστευτη. Το 2006, οταν ηθελα να κανω αποδοχη κληρονομιας, εμαθα οτι η Επιτροπη Απαλλοτριωσεων ειχε ηδη τελη του 1988 χορηγησει την ακινητη περιουσια της μητερας μου στην πρωτη εξαδελφη της, παροτι που η μητερα μου ζουσε απο το 1911 μεχρι το 2006 στην ανω ακινητη περιουσια. Αυτο συνεβη, διοτι η ΕΑ καν δεν ηξερε, οτι ηταν η μη δημευθεισα περιουσια της μητερας μου, ενω μονον η ακινητη περιουσια του πατρος της εξαδελφης της ως πολιτικου φυγαδος ειχε το 1955 περιελθει στο Δημοσιο.
Στις αιτησεις μου προς ανακλησην αυτης της παρανομης χορηγησης απαντα η Διευθυνση Γεωργιας, οτι το οικοπεδο κατα τον ΓΟΚ 1985 δεν κατατεμνεται. Ρωτω, πως επιτρεπεται μια κρατικη υπηρεσια να καταπατα δικαιωματα και να επιμενει σε αποφασεις εναντιον συνταγματικων νομων, οι οποιοι περιεχουν την προστασιαν της ιδιοκτησιας, παροτι εχω αποδειξει, οτι η ανω περιουσια ηταν κληρονομια της μητερας μου απο την μητερα της. Παρεκτος ουδεις των στενων μου συγγενων δεν ηταν πολιτικος φυγας και συνεπως η περιουσια των δεν ειχε περιελθει στην κυριοτητα του Δημοσιου, διοτι οι καταληψεις του 1955 αφορουσαν μονο την περιουσια πολιτικων φυγαδων και ειχαν ως στοχο τον "επανεποικισμον των Παραμεθοριων Περιοχων...".
Η "απαλλοτριωση" της περιουσιας της μητερας μου συνεβη απο λαθος και το λαθος ηταν το εξης: λογω της καταστροφης των αρχειων κατα τον εμφυλιον σχεδιασε το 1962 η Διευθυνση Γεωργιας τον κτηματολογικο χαρτη και ηδη τοτε κατεγραψε στο διαγραμμα της οριστικης διανομης του 1962 εσφαλμενα το οικοπεδο ως ενιαιο και μονο με εναν ως ιδιοκτητην, μη αποτυποντας ταυτοχρονα αφενος τα κτισματα της μητερας μου και αφαιροντας αφετερου περιπου 300 τ. μ. απο το πραγματικο εμβαδον του οικοπεδου, γεγονος που δεν μετραει ενωπιον του νομου κατα τον δικηγορον μου. Αποδεδειγμενον ειναι, οτι η ΔΓ ουδεποτε δεν γνωστοποιησε αυτο το εσφαλμενο διαγραμμα της οριστικης διανομης και ουδεποτε δεν ενημερωσε τους γονεις μου, ωστε να ελαμβαναν γνωση και να προεφεραν διαμαρτυριες. Το 1988, οταν εγινε αυτη η "απαλλοτριωση", η ΔΓ συμβουλευθηκε αυτο το εσφαλμενο διαγραμμα της οριστικης διανομης του 1962, οπου το οικοπεδο ηταν ως ενιαιο και μονο με εναν ως ιδιοκτητην καταγραμμενο και το παραχωρησε ολο στην κορη του. Και ουτε το 1988 ενημερωσε η υπηρεσια τους γονεις μου, παροτι γραφει στην αποφαση της απαλλοτριωσης, οτι εκανε επιτοπια αυτοψια. Εαν την ειχε κανει, οχι μονον θα συναντουσε τους γονεις μου, αλλα θα καταλαβαινε και το λαθος της. Αλλα ουδεν τουτων.
Αυτα και ζητω και παρακαλω βοηθεια, διοτι κατα τον δικηγορον μου η προοπτικη της υποθεσης μου ενωπιον του Δικαστηριου ειναι λογω της νομοθεσιας, της τοποθεσιας της περιουσιας μου και μιας νεας προσθηκης στο αρθρο 242 του Αγρ. Κωδ. μηδαμινη. Αλλα και η τρεχουσα αγωγη κατιοντων της εξαδελφης προς αναγνωριση της κυριοτητας των εκ μερους μου πιεζει κατα τον δικηγορον μου την κατασταση.
Ευχαριστω
Κ. Λοκκα

almos
Εικόνα: almos
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 07/10/2006

Οι πληροφορίες νομικού περιεχομένου που παρέχονται στο eanda.gr είναι γενικής φύσεως, δεν επιτρέπεται να σχετίζονται με συγκεκριμένες υποθέσεις, δεν συνιστούν νομικές συμβουλές και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες. Οι χρήστες του eanda.gr δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να δράσουν με βάση οποιαδήποτε νομική πληροφορία η οποία παρέχεται σ' αυτή την ιστοσελίδα, χωρίς να αναζητήσουν επαγγελματική νομική συμβουλή.