Απαράδεκτη συμπεριφορά δικηγόρου

2 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
xarouli
Εικόνα: xarouli
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 22/07/2009

 Δεν ξέρω πόσοι από εσάς το έχετε δει, εγώ πάντως το είδα και μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι..

http://www.youtube.com/watch?v=-suUdsFAxxA&feature=player_embedded#!

Όχι μόνο για τον απίστευτο σκοταδισμό που εξακολουθεί να υπάρχει εν έτει 2012, οχι μόνο για την αχαρακτήριστη συμπεριφορά - που αγγίζει τα όρια της παρενόχλησης - απέναντι στα παιδάκια, που δεν είναι σε θέση να απαντήσουν και στα οποία προκαλείται τεράστια σύγχυση ως προς την εμπιστοσύνη που πρέπει να δείχνουν σε γονείς και δασκάλους τους, όχι μόνο για το αισχρό θέαμα της καταστροφής βιβλίων, αλλά και γιατί σε όλα αυτά πρωτοστατεί μια "συνάδελφός" μου, μια νομική επιστήμονας, συλλειτουργός της Δικαιοσύνης και όλα αυτά τα όμορφα.. 

Επειδή λοιπόν ο Κώδικας περί Δικηγόρων προβλέπει ότι:

"2.2. Ο δικηγόρος απολαμβάνει πλήρους ελευθερίας και σεβασμού από τα δικαστήρια και τις άλλες Αρχές, οφείλει όμως ν’ ασκεί το λειτούργημά του σύμφωνα με τον όρκο του,  να διάγει με αξιοπρέπεια,  να συμπεριφέρεται σύμφωνα με τις παραδόσεις του δικηγορικού σώματος και ν’ απονέμει το σεβασμό που πρέπει στις δικαστικές Αρχές από τις οποίες επίσης απολαμβάνει του αυτού σεβασμού. 

2.3. Ο δικηγόρος έχει την υποχρέωση ν’ ασκεί το λειτούργημά του με οδηγό τη συνείδησή του και το νόμο και να συμπεριφέρεται εν γένει με αξιοπρέπεια και σύμφωνα με τις παραδόσεις του δικηγορικού σώματος."
 
Δεν ξέρω αν μπορεί να παρέμβει η ΕΑΝΔΑ με κάποιο τρόπο, αλλά θα ήθελα πολύ να δω μια αντίδραση του ΔΣΑ σε όλα αυτά, παρ' όλο που γνωρίζω ότι στις μέρες μας υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά θέματα που αφορούν τον κλάδο.. Όμως όπως και να το κάνουμε, η συμπεριφορά ενός μέλους του Συλλόγου, εφόσον παραμένει ατιμώρητη χαρακτηρίζει και τον ίδιο το Σύλλογο και ολόκληρο το σώμα.  

 

Annabel
Εικόνα: Annabel
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 07/06/2011

Η συνάδελφος στο video δεν σκίζει το βιβλίο κατά την άσκηση του λειτουργήματός της. Το ότι ήταν δικηγόρος μας πείραξε δηλαδή? Δεν κοιτάμε τις υποκρισίες επιφανών μελών των Συλλόγων λέω εγώ καλύτερα? Δεν κοιτάμε δικηγόρους που τα παίρνουν και λαδώνονται? Θέλουμε επέμβαση επειδή έσκισε το βιβλίο της Γραμματικής και είναι δικηγόρος? Δεν καταλαβαίνω το πως συνδέονται τα δύο αυτά στοιχεία..

xarouli
Εικόνα: xarouli
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 22/07/2009

 Καμία αντίρρηση να κοιτάξουμε και τις "υποκρισίες". Τι σημαίνει "τα παίρνουν και λαδώνονται" δεν καταλαβαίνω. Παίρνουν μαύρα ας πούμε; Εάν ξέρεις συγκεκριμένη περίπτωση μπορείς να κάνεις ό,τι σου λέει η συνείδησή σου (καταγγελία στο Σύλλογο, στο ΣΔΟΕ ή έστω ένα θέμα στο φόρουμ της ΕΑΝΔΑ καλή ώρα).

Tο θέμα αυτό το άνοιξα γιατί η εικόνα που έβλεπα με πρόσβαλλε ως πολίτη και ως δικηγόρο. Δηλαδή με πείραξε και ως συμπεριφορά γενικώς και ως συμπεριφορά δικηγόρου ειδικώς. Οι παράγραφοι που παρέθεσα του άρθρου 2, σε αντίθεση με το άρθρο 3 που αφορά τη συμπεριφορά "κατά την άσκηση του λειτουργήματος", αφορούν τη γενικότερη στάση του δικηγόρου ("να συμπεριφέρεται εν γένει με αξιοπρέπεια"). Επιπλέον όμως, το να περιφρονεί με αυτό τον τρόπο μια νομική επιστήμονας τις αποφάσεις αρχών όπως το Υπουργείο Παιδείας ή το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (για θέματα που δεν έχουν να κάνουν με την επιστήμη της) και να καταφέρεται με τέτοιο μένος μπροστά σε ανήλικα κατά της διαδικασίας μάθησής τους που έχει αποφασιστεί αρμοδίως, νομίζω ότι ως πράξεις άπτονται και του ρόλου της στην απονομή δικαιοσύνης γενικότερα. Δείχνουν ένα ήθος του τύπου "επιβάλλω την άποψή μου όπως, όταν, και όπου θέλω". Ε αυτό νομίζω ότι δε συνάδει με το ρόλο του δικηγόρου, ο οποίος πρέπει να σέβεται τις αποφάσεις όχι μόνο των δικαστηρίων αλλά και των υπολοίπων Αρχών. Στο κάτω κάτω αν έχει αντίρρηση για το συγκεκριμένο βιβλίο θα έπρεπε ως νομικός να γνωρίζει τις νόμιμες διαδικασίες υποστήριξης των θέσεών της.

Και φυσικά το ότι μπορεί να υπάρχουν και άλλα πράγματα που μας ενοχλούν σε συναδέλφους δεν έχει να κάνει με το συγκεκριμένο θέμα.