"Απεργία" δικαστών

4 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
gpan
Εικόνα: gpan
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 06/10/2009

 Η ομοσπονδία των δικαστών ανακοίνωσε ότι από αύριο θα διακόπτει 12 με 3 τις συνεδριάσεις των δικαστηρίων..

Την Πέμπτη έχω μία συζήτηση προσωρινής 12 και μισή .. Υπάρχει περίπτωση να διακοπεί αυτή? Και τί θα γίνει, θα επανέλθει μετά τις 3 ο δικαστής στις 3 δηλαδή? Ή οι προσωρινές θα διεξαχθούν κανονικά?

lobby
Εικόνα: lobby
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 12/10/2010

 όπως φαινεται απο την ανακοινωση δεν θα εχεις προβλημα.

www.ende.gr/anakoinoseis.asp

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
15/10/2011

 

                   ΕΝΩΣΗ

   ΔΙΚΑΣΤΩΝ   &   ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ                                  

               ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

            (ΠΡΩΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ)

                   ΚΤΙΡΙΟ 6 –ΓΡΑΦΕΙΟ 210

      ΤΗΛ: 210 88 27 380-  FAX 210 88 41 529

                           Τ.Κ. 101. 71

                e- mail: endikeis@otenet.gr

                                                                                       Αθήνα 15-10-2011

                                                                                       Αρ. Πρωτ. 106

 

                                                                 Προς τους κ. κ. Συναδέλφους

 

Σας κοινοποιούμε το από 15 Οκτωβρίου 2011 Ψήφισμα –Απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών της Ένωσης μας και διευκρινίζουμε τα εξής :

Α) όσον αφορά τις καθημερινές διακοπές των συνεδριάσεων των Δικαστηρίων, αυτές θα διαρκούν από ώρα 12.00 έως ώρα 15.00. Αν ο Γραμματέας της έδρας δηλώσει στις 12.00 ότι δεν θα επανέλθει στην συνεδρίαση λόγω τηρήσεως εκ μέρους του του ωραρίου λειτουργίας του Δικαστηρίου, τότε οι υποθέσεις θα αναβάλλονται για άλλη δικάσιμο , ή θα διακόπτεται η συνεδρίαση του Δικαστηρίου για άλλη ημέρα , ανάλογα με τις επικρατούσες για κάθε Δικαστήριο συνθήκες.  Αντίθετα, αν ο Γραμματέας της έδρας δηλώσει ότι θα επανέλθει στις 15.00, οι πιο πάνω αναβολές ή διακοπές των συνεδριάσεων θα γίνονται τότε. Ο Προεδρεύων της συνεδρίασης θα σημειώνει επί του πινακίου , ή της δικογραφίας , ως λόγο διακοπής της συνεδρίασης την σχετική απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Ενώσεως μας. Οι Ειρηνοδίκες δεν θα εκτελούν, κατά το αντίστοιχο χρονικό διάστημα, τις υπηρεσίες ενόρκων βεβαιώσεων , διαταγών πληρωμής , σφραγίσεων, προανάκριση κλπ

Β) οι επείγουσες πολιτικές υποθέσεις (προσωρινές διαταγές, επείγοντα ασφαλιστικά μέτρα, παραγραφόμενες), όπως και οι επείγουσες ποινικές υποθέσεις (συμπλήρωση παραγραφής ,ή ορίου προσωρινής κράτησης , αυτόφωρα) θα εκδικάζονται κανονικά. Το αυτό ισχύει και για την λειτουργία των Δικαστικών Συμβουλίων (παραγραφές , προσωρινά κρατούμενοι  κ.α.) . Οι Ανακριτές και Εισαγγελείς υπηρεσίας θα ασκούν τα καθήκοντά τους κανονικά, όπως και οι Ειρηνοδίκες και Πταισματοδίκες τις έρευνες.

Γ) όσον αφορά την άσκηση των καθηκόντων μας αποκλειστικά στα δικαστικά καταστήματα, μετά την 7η Νοεμβρίου 2011 : δεν θα γίνεται επεξεργασία των υποθέσεων κατ’ οίκον και συνεπώς δεν θα δημοσιεύονται οι σχετικές αποφάσεις , εκτός των επειγουσών και αυτών που έχουν ήδη εκδικασθεί.

               Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                               Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

        ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ                                                                        ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ

gpan
Εικόνα: gpan
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 06/10/2009

 Ευτυχώς!

Σ' ευχαριστώ πολύ

destav
Εικόνα: destav
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 23/06/2009

δλδ για να καταλαβω μετά τις 7 του Νοέμβρη δικάζονται οι υποθέσεις αλλά δεν εκδίδονται αποφάσεις?

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΛΛΙΑΝΟΥ
Εικόνα: ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΛΛΙΑΝΟΥ
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 02/04/2011

παιδιά, αν κατάλαβα καλά οι δικαστές από 17-10 δε δικάζουν 12-3. Και μέχρι την τακτική ΓΣ της ένωσης δικαστών και εισαγγελέων, που είναι πότε? Στις 7-11? Μόλις δε διάβασα ότι και οι δικαστικοί υπάλληλοι απέχουν από 24-27/10 από 9-11:30. Δηλ. στις 24 με 27-10, οι δίκες θα διεξάγονται 11:30 με 12????Η 1η υπόθεση κάθε πινακίου????Όλα καλά και δίκαια δε λέω, αλλά όσοι ασκούν ελεύθερο επάγγελμα και έχουν ένα δικαστήριο στο τόσο και περιμένουν τα λεφτά πως και τι, μάλλον με καταλαβαίνουν...Με τόσες αποχές, κλείστο το ρημάδι το γραφείο, μην το παιδεύουμε άδικα...