Απλή απορία..

4 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
zita
Εικόνα: zita
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 06/05/2009

Πρόκειται για μια απλή απορία που μπορεί να γίνει αφορμή για πολλές σπαζοκεφαλιές!
Ένα πολύ σύνηθες πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι να βρω [b]τα ακριβή στοιχεία[/b] της αντιδίκου ή της εν δυνάμει αντιδίκου πλευράς. Είτε πρόκειται για φυσικό είτε για νομικό πρόσωπο. Το ακριβές ονοματεπώνυμο, τη διεύθυνση, απο ποιόν εκπροσωπείται μια εταιρία, την επωνυμία της, πατρώνυμα ή ονόματα συζύγων για φυσικά πρόσωπα κλπ.
Θέλω να σημειώσω εδώ ότι είναι κάπως "αντιεπιστημονικός" ο τρόπος που όλοι εφαρμόζουμε και κατά τον οποίο πολλές φορές δόλια επιχειρούμε να μάθουμε από τη γειτονιά, από γνωστούς, από μια απόδειξη, ένα τιμολόγιο, ένα ιδιωτικό συμφωνητικό κλπ. προκειμένου να αντλήσουμε τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε περί την ταυτότητα!
Εσείς συνάδελφοι τί μέθοδο ακολουθείτε για την ανεύρεση αυτών των στοιχείων;
Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει ένας [u]τυπικά σωστός τρόπος[/u]; Για παράδειγμα η αστυνομία μπορεί να σου παράσχει αυτά τα δεδομένα, έστω ακόμα και κατόπιν κάποιας αιτήσεως;

AlexiaM
Εικόνα: AlexiaM
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 08/01/2009

Κατ' αρχήν αν έχεις έγγραφο από το οποίο απορρέει η συναλλαγή (πχ τιμολόγιο), αναμφισβήτητα έχεις να κάνεις με τον αποδέκτη του εγγράφου (προς συμπλήρωση των στοιχείων σου ακολουθείς τα κατωτέρω).
Για προσωπ.εταιρία: Βιβλία Πρωτοδικείου-καταστ+τροποποιήσεις
Για ΑΕ: Νομαρχία - τμήμα Α.Ε.
Για Φ.Πρόσωπα (και όχι μόνο): μία αποδοτιική συνήθως μέθοδος είναι τα υποθηκοφυλάκεια (και τα εκεί τηρούμενα συμβόλαια, όπου οι ίδιοι οι αντίδικοι δηλώνουν τα ακριβή στοιχεία τους).
Η αστυνομία δεν δίνει στοιχεία, παρά μονο με εισαγγελική διαταγή.
Τώρα αν έχεις και καμία άκρη στην Δ.Ο.Υ....
Ελπίζω να μην ξεχνάω κάτι

zita
Εικόνα: zita
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 06/05/2009

Πολύ σωστά.
Αναφέρομαι όμως περισσότερο στο στάδιο ακόμα πριν απ αυτό. Ένας υδραυλικός που δεν κόβει ποτέ απόδειξη, ένας γείτονας που από το σπίτι του έρχονται καπνοί στο δικό σου, μια αποθήκη που κάνει φασαρία ή και ακόμα ένας δημόσιος υπάλληλος που δε σε εξυπηρετεί, ένας εργολάβος που στέλνει αλλοδαπούς για να σου κάνουν τη δουλειά και δε φαίνεται πουθενα ότι πληρώθηκε, ο διαχειριστής μιας πολυκατοικίας, κάποιος που διεκδικεί την κληρονομιά επίσης εκ διαθήκης άλλης νεώτερης κλπ.
Ποιοί είναι όλοι αυτοί; Πώς λέγονται;;
Σε τέτοιες περιπτώσεις και στο πολύ πρώτο αυτό στάδιο υπάρχει ένας ευθύς τρόπος να μάθουμε την ταυτότητα;

AlexiaM
Εικόνα: AlexiaM
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 08/01/2009

Εκεί είναι που οι πελάτες σου πρέπει να γίνουν λαγωνικά...δεν θα κάνουμε και τους ντετέκτιβ!!! Καλά είναι πάντα να παίρνουν τα βασικά στοιχεία αυτού με τον οποίο συναλλάσσονται, ιδίως ΑΦΜ (και τα βρίσκεις τα υπόλοιπα)

x32klaw
Εικόνα: x32klaw
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 31/03/2010

Υπάρχει θέμα, ακριβώς όπως το θέτεις...Οι δικαστικοί επιμελητές είναι μία καλή πηγή.