ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΜΙΣΘΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ 2008 ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΔΟΘΗΚΕ ΠΟΤΕ

7 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
mavou
Εικόνα: mavou
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 09/02/2012

Συνάδελφοι,

Ήθελα να ρωτήσω, αν μπορείτε να μου πείτε, τι κάνουμε όταν έχουμε μια απόφαση Μονομελούς του 2008, η οποία διατάσσει την καταβολή μισθωμάτων και έχει κηρυχθεί προσωρινά εκτελεστή αλλά δεν επιδόθηκε ποτέ στην εναγόμενη και γενικότερα δεν έχει γίνει καμία ενέργεια. Επιδίδω την απόφαση προς γνώση μόνο με εντολή πληρωμής και μετά απόγραφο με εντολή προς εκτέλεση??? απόγραφο μπορώ να πάρω κανονικά μετά από τοσα χρόνια απραξίας???

Ευχαριστώ

Vaia
Εικόνα: Vaia
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 02/11/2011

Νομίζω ότι όντως την επιδίδεις πρώτα προς γνώση και στη συνέχεια επιδίδεις  επιταγή. Γιατί να μην μπορείς να πάρεις απόγραφο? Εκτός και αν είχε λάβει τότε ο συνάδελφος απόγραφο και δεν το είχε προχωρήσει... Δεν νομίζω ότι θα έχεις πρόβλημα...

v_katja
Εικόνα: v_katja
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 24/11/2006

Αν είναι προσωρινά εκτελεστή δεν χρειάζεται καν επίδοση προς γνώση, αλλά επιδίδεις κανονικά με επιταγή..Και δεν χρειάζεται και απόγραφο εκ μόνης της εκτελεστότητας.Αν κάνω λάθος, ας με διορθώσει κάποιος!

Vaia
Εικόνα: Vaia
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 02/11/2011

Σωστό, είναι προσωρινά εκτελεστή,οπότε όχι απόγραφο. Είπα όμως να την επιδώσει πρώτα προς γνώση για να ενημερωθεί ο αντίδικος μπας και συμφωνήσει να τα πληρώσει, καθώς μετά από τόσα χρόνια οι τόκοι θα είναι πάρα πολλοί.

Yiannis
Εικόνα: Yiannis
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 30/03/2007

Και υπάρχει ένα ενδεχόμενο μήπως η μακροχρόνια αδράνεια θέτει θέμα καταχρηστικότητας ως προς το σύνολο των τόκων..

law868
Εικόνα: law868
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 19/03/2009

1ον Για την προσωρινή εκτελεστότητα μιας αποφάσεως απαιτείται έκδοση απογράφου. Δεν τίθεται θέμα παραγραφής τόκων.

2ον Στη περίπτωσή σου, έχει παρέλθει η τριετία από την δημοσίευσή της αποφάσεως (καταχρηστική προθεσμία ασκήσεως ενδίκων μέσων) και κατά συνέπεια η απόφαση είναι πλέον αμετάκλητη, πράγμα που σημαίνει ότι παίρνεις πιστοποιητικό τελεσιδικίας και βγάζεις απόγραφο για το συνολικό ποσό που αναφέρεται στο διατακτικό και όχι μόνο για το προσωρινά εκτελεστό.

malmc123
Εικόνα: malmc123
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 20/11/2008

συναδελφε, όταν λέμε για το συνολικο ποσό και όχι μόνο το προσωρινα εκτελεστο, εννοεις και το ποσο της δικαστικης δαπανης μαζι ε;;διοτι ειχα θεσει ερωτημα, σε άλλο θεμα, αν στην επιταγη προς πληρωμη προσωρινα εκτελεστης αποφασης, συμπεριλαμβάνεις και το ποσό της δικαστικής δαπάνης (γιατιε χω την εντυπωση ότι αυτο ειναι απαιτητο μετα την τελεσιδικια)..

mavou
Εικόνα: mavou
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 09/02/2012

οπότε συναδελφοι καταλήγουμε στο ότι, δεδομένου ότι είναι οντως αμετάκλητη, βγάζω απόγραφο και συνεχίζω κανονικά για το σύνολο του κεφαλαίου συν τους τόκους.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις όλων.

Το εκτιμώ