Απόψεις σχετικά με επιλογή καριέρας

5 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
LAWYER FROM ABROAD
Εικόνα: LAWYER FROM ABROAD
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 12/04/2011

Καλησπέρα σας, θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά με ένα θέμα που με απασχολεί ιδιαίτερα. Έχω τελειώσει νομική στο εξωτερικό, συγκεκριμένα στην Ουκρανία, με άριστα. Ενώ ήμουν έτοιμη να συνεχίσω τις σπουδές μου στο εξωτερικό, μετακόμισα στην Ελλάδα, καθώς εδώ μένει ο σύζυγος μου. Αποφάσισα να κάνω αναγνώριση πτυχίου μου, που μου πήρε αρκετό χρόνο για να αναγνωρίσω πρώτα το πανεπιστήμιο μου, και μετά να περάσω και κάποια μαθήματα. Αυτήν την στιγμή χρωστάω ένα μάθημα για να πάρω το πτυχίο, αλλά δεν έχω ιδέα τι θα κάνω μετά... Δεν έχω πάρει ακόμα υπηκοότητα και θα την έχω σε 2 χρόνια το λιγότερο. Μήπως θα μπορούσατε να μου πείτε τις απόψεις σας σχετικά με το τι θα μπορούσα να κάνω, τώρα αλλά και όταν θα γίνω Ελληνίδα. Χωρίς μισθό στις εποχές μας δεν ζούμε οπότε ασκούμενη δεν θα μπορούσα να γίνω. Επίσης έχοντας 2 μικρά παιδιά δεν μπορώ να λείπω και πολλές ώρες, επίσης δεν βλέπω το μέλλον μου σαν δικηγόρος, καθώς πρέπει να ξέρεις γλώσσα πολύ καλά, το οποίο δεν το κατέχω. Αν και μιλάω πολύ καλά ελληνικά, για δικηγόρο δεν φτάνει. Εσείς σίγουρα καταλαβαίνετε τι εννοώ.
Οπότε έχουμε και λέμε: σε 2 χρόνια θα έχω υπηκοότητα, πτυχίο νομικής ισότιμο και αντίστοιχο, 4 ξένες γλώσσες που μιλάω πολύ καλά. Τι θα μπορούσα να κάνω με αυτά τα προσόντα? Μήπως έχετε καλή ιδέα να μου προτείνετε?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

dikigoroskl
Εικόνα: dikigoroskl
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 04/01/2017

Γιατί δεν δοκιμάζετε να ασχοληθείτε με τον τουρισμό, είναι από τους λίγους τομείς που προσλαμβάνουν υπαλλήλους, κ εάν γνωρίζετε κ ρώσικα νομίζω πως ο τουρισμός είναι μιά πολύ καλή επιλογή.

LAWYER FROM ABROAD
Εικόνα: LAWYER FROM ABROAD
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 12/04/2011

Βασικά αυτήν την στιγμή στον κλάδο τουρισμού εργάζομαι, αλλά θα ήθελα μια πιο σοβαρή και μόνιμη δουλειά. Επίσης αφού έχω αφιερώσει 5 χρόνια για σπουδές και άλλα τόσα για αναγνώριση, και είναι πράγματι κάτι με το οποίο θα ήθελα να ασχοληθώ, δεν είναι κρίμα να το παρατάω στα 30 μου;

mel
Εικόνα: mel
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 13/06/2016

Γιατί δεν κοιτάτε την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης?\

 

Hummerhead90
Εικόνα: Hummerhead90
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 13/11/2017

Μεταναστευτικό και προσφυγικό είναι μια επιλογή, σε Μ.Κ.Ο ή διεθνή οργανισμό , υπηρεσία ασύλου ακόμη και ως δικηγόρος κτλ.

mel
Εικόνα: mel
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 13/06/2016

Κι επίσης τη Διπλωματική Ακαδημία