ΑΠΟΧΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ και αίτημα αναβολής κατά τη μετέπειτα δικάσιμο

4 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
despoinaK
Εικόνα: despoinaK
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 01/03/2013

Καλησπέρα, ήθελα να ρωτήσω το εξής:
Πριν από περίπου δύο μήνες είχα ένα δικαστήριο στην Κόρινθο (διαδικασία μισθωτικών διαφορών). Την ημέρα εκείνη είχαν αποχή οι δικηγορικοί σύλλογοι όλης της Ελλάδος (μεταξύ των οποίων και ο δικηγορικός σύλλογος Αθηνών και Κορίνθου), οπότε η υπόθεση αναβλήθηκε λόγω υποχρεωτικής αποχής.
Ορίστηκε ημερομηνία δικασίμου η ερχόμενη Τετάρτη 6/3/2013. Όμως την ημέρα εκείνη μου προέκυψε κώλυμα καθώς πρέπει να παραστώ ως συνήγορος σε σοβαρή ποινική υπόθεση και θέλω να προβάλω στην Κόρινθο αίτημα αναβολής λόγω δικηγόρου.

Το ερωτημα είναι: δικαιούμαι να ζητήσω αναβολή λόγω κωλύματος συνηγόρου ή επειδή αναβλήθηκε λόγω αποχής, δεν μπορώ να ζητήσω τώρα αναβολή. Το θέμα είναι ότι τότε μπορούσα να δικάσω, αλλά βεβαίως σεβαστηκα όπως και έπρεπε, την αποχή. Τώρα που έχω κώλυμα συνηγόρου τι γίνεται??

Μπορείτε να μου δώσετε μία απάντηση και αν γίνεται τεκμηριωμένη και με κάποια απόφαση συλλόγων, ΦΕΚ κτλ κτλ...?

Ευχαριστώ πολύ

tolisspi
Εικόνα: tolisspi
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 23/12/2009

Το θεμα ειναι οτι τα πραγματα εχουν γινει αυστηρα με τις αναβολες. Οι ειρηνοδικες δυσκολα δινουν δευτερη αναβολη και οπως ειπε μια ειρηνοδικης στο Ξυλοκαστρο.."Ελεγχομαστε για τις αναβολες που δινουμε ακομα και οταν σε αυτες συναινουν οι διαδικοι". Σε μια με τα χιλια ζορια την εδωσε, σε μια δυο αλλες δεν την εδωσε και προχωρησε στην συζητηση."

AlexiaM
Εικόνα: AlexiaM
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 08/01/2009

 Ξέρω ότι η αποχή των δικηγόρων γίνεται πάντα σεβαστή ως λόγος αναβολής και τη δίνουν ακόμα και αν είναι 2η, 3η κ.α. Τώρα που εδώ ήταν 1η, καλά θα ήταν να ρωτήσεις το οικείο ειρηνοδικείο, εξηγώντας τους ότι είσαι από Αθήνα και έχεις αντικειμενική δυσκολία να παρασταθείς και στην Κόρινθο. 

victory
Εικόνα: victory
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 01/06/2011

Αλεξία, με ποιον να μιλήσει, με τους γραμματείς; Ένα ξερό "δεν ξέρουμε εμείς" θα πετάξουν.. Δοκίμασέ το βέβαια, despoina, μη σε αποθαρρύνω σε μια πιθανή λύση. Σε κάθε περίπτωση, αν ρισκάρεις να μην πας, εφοδίασε τον πελάτη σου οπωσδήποτε με σχετική ενυπόγραφη δήλωσή σου κ με το κλητήριο θέσπισμα του πελάτη σου. Γράψε κ κάτι για το σοβαρότερο του συγκεκριμένου ποινικού (έχω δει δικαστής να σχολιάζει "γιατί προτίμησε εκείνο κ όχι το δικό μας"). Δυστυχώς δεν ξέρω κάτι άλλο, καλή επιτυχία!

tolisspi
Εικόνα: tolisspi
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 23/12/2009

Ποτε ειναι η δικασιμος?