ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ

5 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
evi83a
Εικόνα: evi83a
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 09/05/2015

Συνάδελφοι, καλημέρα σας.

Επί έγκλησης, που είχε υποβληθεί πριν τρεις μήνες σε βάρος πελατών μου, διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση από το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα.

Πήγαμε πλήρη φάκελο με έγγραφες εξηγήσεις και ογκώδη σχετικά.

Η δικογραφία επέστρεψε στην εισαγγελία και πήρε ΕΓ.

Τις τελευταίες μέρες, όμως, είδα στον ΙΣΟΚΡΑΤΗ, ότι έχει χρεωθεί σε πταισματοδίκη πάλι για προκαταρκτική εξέταση (το προανακριτικό τμήμα, στο οποίο βρίσκεται η δικογραφία, θα μπορεί να με ενημερώσει σχετικά γύρω στα μέσα Σεπτεμβρίου, όπως μου είπαν, λόγω των αδειών των γραμματέων).

Αυτό που ήθελα να σας ρωτήσω, δεδομένου ότι δεν το έχω ξανααντιμετωπίσει, είναι:

Γιατί θα γίνει πάλι προκαταρκτική εξέταση; Σας έχει τύχει ποτέ; 

Ευχαριστώ πολύ, όποιον γνωρίζει και μου απαντήσει.

dikigoroskl
Εικόνα: dikigoroskl
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 04/01/2017

Καλησπέρα συνάδελφε,

Μου έχει τύχει, προφανώς είναι για επιπλέον στοιχεία ή για αποσαφήνιση στοιχείων ή για μαρτυρικές καταθέσεις.

Καλό είναι αυτό για τους πελάτες σου γιατί ο Εισαγγελέας το ερευνά ενδελεχώς πριν απαγγείλει κατηγορίες.

feni
Εικόνα: feni
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 13/11/2014

Καλησπέρα, όπως είπε ο συνάδελφος παραπάνω μπορεί να είναι για επιπλέον στοιχεία, αλλά να ξέρεις ότι μπορεί να ασκηθηκε ποινική δίωξη και τώρα να σε καλεί για την προανάκριση. Ρώτα από πριν για να ξέρεις. Επειδή το έχω αντιμετωπίσει, γι αυτό στο λέω, ο Ισοκράτης έλεγε επέστρεψε στον πταισματοδίκη για προκαταρκτική, ενώ πριν κανα μήνα είχαμε ήδη καταθέσει εξηγήσεις και έγγραφα και όταν πήγα στον πταισματοδίκη, μου είπαν ότι άσκησε ο εισαγγελέας ποινική δίωξη και ζητά πλέον, όχι έγγραφες εξηγήσεις, αλλά απολογητικό υπόμνημα κανονικό. Ρώτα τους ευθέως αν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για να είσαι σίγουρος/-η.

evi83a
Εικόνα: evi83a
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 09/05/2015

Σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο για την απάντησή σας.

Το αδίκημα, για το οποίο εγκαλούνται οι πελάτες μου, είναι ψευδορκία. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι καλό γι' αυτούς το ψάξιμο της υπόθεσης, δεδομένου ότι πολύ σύντομα έχουμε και άλλο δικαστήριο (αστικό), για το οποίο οι ίδιοι μάρτυρες θα δώσουν ένορκες βεβαιώσεις.

Πήγα στο Ειρηνοδικείο και ρώτησα και μου είπαν ότι ο γραμματέας επιστρέφει από την άδειά του στις 15/9 και ότι από το φάκελο δε φαίνεται να υπάρχει κάτι επείγον (θα μπορούσα να απευθυνθώ σε άλλον γραμματέα, που τον αναπληρώνει, μόνο για επείγουσα περίπτωση).

Επίσης, να σας αναφέρω ότι από τη δικογραφία προκύπτει καραμπινάτη πλαστογραφία, για την οποία οι πελάτες μου δεν έχουν θελήσει προς το παρόν να κάνουν μήνυση, καθώς ο αντίδικος είναι γιος τους (αρκέστηκαν στο αστικό δικαστήριο, θέλοντας να του δώσουν μια τελευταία ευκαιρία να συνετιστεί). Έχουμε προσκομίσει όλα τα σχετικά στοιχεία με τις έγγραφες εξηγήσεις μας (γραφολογικές εκθέσεις κλπ).

Πιστεύετε ότι η χρέωση στον Πταισματοδίκη μπορεί να αφορά την πλαστογραφία;

 

 

 

dikigoroskl
Εικόνα: dikigoroskl
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 04/01/2017

Συνάδελφε καλημέρα,

Το τι πιστεύουμε μικρή σημασία έχει. Αν σε απασχολεί τόσο πολύ κ θέλεις να προετοιμαστείς κατάλληλα, παρακάλεσε τον Γραμματέα υπηρεσίας να σ' ενημερώσει. Αυτά.

evi83a
Εικόνα: evi83a
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 09/05/2015

Σ' ευχαριστώ πολύ, συνάδελφε. Σε κάθε περίπτωση, η απάντηση σε ερωτήσεις, που θεωρείς άνευ ουσίας ή περιττές, δεν είναι υποχρεωτική. Τη γνώμη όποιου συναδέλφου διαβάσει τα παραπάνω και έχει να εισφέρει κάτι στη συζήτηση, ζήτησα. Αν κανείς δε θέλει να απαντήσει (όπως πολύ συχνά συμβαίνει στο παρόν forum), τελειώνει εκεί το θέμα. Τα υπόλοιπα δε χρειάζονται μεταξύ συναδέλφων.