Διακονία Αποφυλακίσεως Απόρων Κρατουμένων και Φυγοποίνων

Χρήστος Κλειώσης
Εικόνα: Χρήστος Κλειώσης
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 20/11/2006

[b]Γνωρίζατε ότι υπάρχει οργάνωση που δρα σε παγκόσμιο επίπεδο (όσο φυσικα της επιτρέπουν οι δυνάμεις της) και σαν σκοπό έχει την αποφυλάκιση απόρων που έχουν φυλακιστεί για χρέη ή οι κρατουμένων οποίοι δεν έχουν να καταβάλλουν τα χρήματα της εγγύησης για να αφεθούν?[/b]

Και όμως υπάρχει και εδρεύει στη χώρα μας, και είναι ένας απλός ιερέας που τρέχει σε όλο το κόσμο να αποφυλακίσει απλους ανθρωπους ανεξαρτήτως εθνικότητας, φυλής και θρησκείας.

σύμφωνα με την σελιδα του:

"[i]Οι αποφυλακίσεις απόρων κρατουμένων και η εξαγορά ποινών απόρων φυγοποίνων αυξάνουν καθημερινά.
Ήδη έχουν αποφυλακισθεί 9.750 άποροι κρατούμενοι με δαπάνη 2.100.000 EURO.
[/i]. "

Δυστυχώς όμως το έργο του είναι γνωστό μόνο σε όσους βοηθούνται από αυτόν. Εγω τουλάχιστον, δεν έχω δει στα ΜΜΕ να γινεται λογος για αυτόν.

Πρόκειται για τον Αρχιμανδρίτη Γερβάσιο Ιωάν. Ραπτόπουλο. και παραθέτω και την σελίδα με το έργο του.

http://www.diakonia-filakon.gr/ergo.php

Φυσικά δεν θα προτείνω να τον καλεσει ο ΔΣΑ ή η ΕΑΝΔΑ για να τον τιμήσουν. Τέτοιοι άνθρωποι πιστεύω ότι θα θεωρουν τις κοινωνικές εκδηλώσεις ώς χάσιμο χρόνου. (φυσικά μπορεί κα να κάνω λάθος)

Εντουτοις θα μπορουσαμε, να τον στηρίξουμε οικονομικά είτε σαν άτομα, είτε σαν ΔΣΑ είτε σαν Εανδά είτε σαν Φόρουμ της ΕΑΝΔΑ.

Επίσης, θα πρέπει να βεβαιωθούμε, για τους τύπους τουλάχιστον, ότι όντως οι ενισχύσεις πηγαίνουν εκεί που πρέπει (αν και προσωπικά εγω δεν νομίζω να μην είναι αξιόπιστο το εν λόγω φιλανθρωπικό ίδρυμα).

Εσείς τι πιστεύετε; Αξίζουν βοήθειας τέτοιες προσπάθειες?

fivos
Εικόνα: fivos
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 01/01/2013

Συνάδελφοι καλημέρα.

Αν και δεν είναι απολύτως συναφές το υπάρχον θέμα με τη δική μου απορία, το χρησιμοποιώ γιατί αντιμετωπίζω πρόβλημα με τη δημιουργία νέου topic στο forum...

Ήθελα, λοιπόν, να ρωτήσω εάν έχει κανείς σας γνώση ή και εμπειρία επί του θέματος "pro bono παροχή νομικών υπηρεσιών"; 

Ενδιαφέρομαι για pro bono νομική συμβουλευτική στα πλαίσια λειτουργίας μίας δομής υποστήριξης
απόρων. 

Το άρθρο 82 του Κώδικα Δικηγόρων δεν είναι κατατοπιστικό... Μήπως θα πρέπει να αποσπάσω προηγουμένως κάποια άδεια από το Σύλλογό μου;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!