Διάλειμμα δικαστικών αντιπροσώπων

10 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
lenaki33
Εικόνα: lenaki33
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 25/10/2010

Διορίστηκα για πρώτη φορά δικαστική αντιπρόσωπος σε αυτές τις εκλογές. Την πρώτη Κυριακή δεν διέκοψα καθόλου για φαγητό. Αυτή την Κυριακή διέκοψα 20 λεπτά. Το αποτέλεσμα ήταν να χτυπούν με μένος την κλειδωμένη πόρτα του εκλογικού μου τμήματος. Όταν λοιπόν βγήκα να δω τι συμβαίνει εμφανίστηκε μία κυρία η οποία άρχισε να με βρίζει και να τσιρίζει ¨Μωρή αυτό είναι αντισυνταγματικό''. Εκνευρίστηκα πάρα πολύ με την συγκεκριμένη η οποία παρέμεινε επί 20 λεπτά έξω από το τμήμα φωνάζοντας. Το χειρότερο όμως όλων είναι ότι όπως έμαθα αργότερα από τη συνάδελφο στο διπλανό τμήμα η ΄΄κυρία΄΄ είχε ψηφίσει ήδη στο δικό της τμήμα πριν κάνει όλο αυτό το πανηγύρι. Κι όλα αυτά όχι σε κάποιο μεγάλο δήμο αλλά στην επαρχία της Κέρκυρας. Θα ήθελα παρακαλώ την άποψη σας για το πως πρέπει να αντιμετωπίζονται τέτοιες καταστάσεις. Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Annam
Εικόνα: Annam
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 07/05/2009

Καλησπέρα! Δεν δικαιολογώ σε καμία περίπτωση την κυρία που έβαλε τις φωνές, αλλά απ' ό,τι ξέρω απαγορεύται να σταματήσει η διαδικασία και μάλιστα να κλείσει και η πόρτα του τμήματος.

lenaki33
Εικόνα: lenaki33
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 25/10/2010

Ναι το γνωρίζω. Αλλά επίσης ξέρω ότι συνηθίζεται στα περισσότερα τμήματα να γίνεται ένα μικρό διάλειμμα περίπου μισής ώρας. Μου έχει τύχει εμένα προσωπικά να πάω να ψηφίσω και να περιμένω μισή ώρα επειδή είχαν διάλειμμα. Και η λογική νομίζω ότι υπαγορεύει την ύπαρξη διαλείμματος. Αυτό που δεν ξέρω είναι αν πραγματι είναι τόσο διαδεδομένο να γίνεται διάλειμμα και επίσης αν έχουν αντιμετωπίσει συνάδελφοι παρόμοια φαιν'ομενα

law868
Εικόνα: law868
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 19/03/2009

Αν κατάλαβα καλά κλείδωσες το εκλογικό κέντρο για 20΄ λεπτά προκειμένου να φας;
Αν είναι έτσι λυπάμαι αλλά η "μαινόμενη κυρία" αν και αγενής (για την προσφώνηση [i]μωρή[/i]) είχε δίκιο.
Απαγορεύεται ρητά να κλείσει το εκλογικό κέντρο για οποιοδήποτε λόγο. Κατ΄ εξαίρεση μπορείς να απουσιάσεις για λίγο (π.χ. τουαλέτα) παίρνοντας μαζί σου όμως την σφραγίδα, διακόπτοντας για λίγο την εκλογική διαδικασία. Να κλειδώσεις όμως απαγορεύεται.
Την επόμενη φορά φρόντισε να φας σε κάποια φάση που θα έχει μικρή προσέλευση ψηφοφόρων.

tzelis
Εικόνα: tzelis
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 25/07/2008

Δεν καταλαβαίνει ο κόσμος...Έχουμε ξυπνήσει από τις 5 το πρωϊ και είμαστε με έναν καφέ και σαν άνθρωποι θέλουμε να φάμε μέσα σε 10 λεπτά το μεσημέρι... Τότε θα έρθουν στις 2:15 και θα κάνουν και τους δυσαρεστημένους...αν εξυπηρετήσεις κάποιον που <<έχει>> δουλειά, την έβαψες, θα πλακώσουν όλοι... Δεν πειράζει, πέρασε και αυτό...Πάμε για άλλα.

lenaki33
Εικόνα: lenaki33
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 25/10/2010

Στην περίπτωση μου ο μαινόμενος ταύρος που χτυπιόταν δεν είχε καν λόγο να το κάνει καθώς 1ον δεν ψηφιζε στο εκλογικό τμήμα μου 2ον είχε ήδη ψηφίσει στο διπλανό εκλογικό. Γενικότερα πάντως νομίζω ότι επιβάλλεται να υπάρξει σχετική πρόβλεψη για διάλειμμα

Ronin
Εικόνα: Ronin
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 02/09/2008

Πάντως και εγώ έτρωγα εν διαμέσω εκλογικής διαδικασίας. Με το ένα χέρι σφράγιζα, και με το άλλο κράταγα την πίτσα, χαχα.

Ναι μεν απαγορεύεται να κλείσεις το τμήμα, και αν το κάνεις επιβάλλεται να παρατείνεις αντίστοιχα την εκλογική διαδικασία, αλλά από την άλλη, και οι ψηφοφόροι είναι υπερβολικοί.

EFTHIMIOS25
Εικόνα: EFTHIMIOS25
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 04/08/2010

ΚΑΛΑ, ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΚΑΝΑ... ΕΤΡΩΓΑ ΕΝΝΟΩ. ΣΕ ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΟΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑ , Ο ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΕΩΝ ΗΤΑΝ 65 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΙΧΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ... ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΕΦΕΡΝΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 90ΧΡΟΝΟΥΣ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ( Α, ΡΕ , ΠΟΥ ΠΑΜΕ... )

cathe
Εικόνα: cathe
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 10/03/2007

Εγώ και τις δύο Κυριακές έκλεισα τη πόρτα για 10 λεπτά για το φαγητό. Την 2η Κυριακή ήρθε ο Δήμαρχος, ο οποίος επανεξελέγει για να μας χαιρετήσει. Όταν είδε ότι είμαστε κλειστά πήγε στα άλλα εκλογικά τμήματα και μετά στο τέλος όπου είχαμε τελειώσει το φαγητό μας και άνοιξα τη πόρτα ήρθε και μας χαιρέτησε.

katrina
Εικόνα: katrina
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 07/11/2007

[quote1289913413=Ronin]
Πάντως και εγώ έτρωγα εν διαμέσω εκλογικής διαδικασίας. Με το ένα χέρι σφράγιζα, και με το άλλο κράταγα την πίτσα, χαχα.
[/quote1289913413]

Παρομοίως. Στο ένα χέρι το σάντουιτς και στο άλλο στυλό/σφραγίδα. Βασικά μην είμαστε υπερβολικοί, με τέτοια αποχή δεν πρέπει να παραπονιόμαστε και το μεσημερι ειδικά βαράγαμε μύγες.

Rebel Assault
Εικόνα: Rebel Assault
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 09/10/2006

[size=14]Το εκλογικό τμήμα το κλειδώνουμε μόνον όταν πάμε τουαλέτα ή πρέπει να βγούμε για να ψηφίσει σε" απόμερο μέρος" του σχολείου κάποιος ανάπηρος που δεν έχει δυνατότητα να φθάσει στο εκλογικό τμήμα. Όταν τρώμε αφήνουμε ανοιχτά την πόρτα και διακόπτουμε το φαγητό όποτε έλθει να ψηφίσει κάποιος.
Η κυρία που χτυπούσε την πόρτα φυσικά και ήταν πυροβολημένη!!![/size]