διαταγή πληρωμής για οφειλόμενα μισθώματα+κοινόχρηστα?

21 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
ntakhs_82
Εικόνα: ntakhs_82
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 16/01/2009

Μπορεί να εκδοθεί διαταγή  πληρωμής για οφειλόμενα μισθώματα+κοινόχρηστα η πρέπει να αναγκαστικά να ακολουθήσω διαδικασία μισθωτικών διαφορών?  Δεδομένου ότι υπάρχει ενεργή μίσθωση αρκεί το θεωρημένο μισθωτήριο+ η ύπαρξη εξοφλητικών αποδείξεων προηγούμενων μηνών? Για τα κοινόχρηστα τι χρειάζεται? νομιμοποιείται ενεργητικά ο ιδιοκτήτης διαμερίσματος?  Σημειώνω ότι ο πελάτης ΔΕ θέλει απόδοση του μισθίου αλλά εμμένει στη σύμβαση. Ευχαριστίες εκ των προτέρων  :)

TZINA
Εικόνα: TZINA
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 10/10/2007

Για τα μισθώματα μπορεις να βγάλεις διαταγή πληρωμής και αρκεί το μισθωτήριο..για κοινόχρηστα νομίζω στρέφεσαι με αγωγή την οποία την ασκεί ο διαχειριστής της πολυκατοικίας..χρειαζεσαι τον κανονισμό, τις αποδείξεις και σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης της πολυκατοικίας στην οποία θα αποφασιστεί η δικαστική διεκδίκηση των οφειλομένων και θα δοθεί η εξουσιοδότηση στο διαχειριστή για εκπροσώπηση των υπολοίπων ενοίκων.

ntakhs_82
Εικόνα: ntakhs_82
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 16/01/2009

http://www.eanda.gr/forum/diatagi-pliromi   σελίδα 2. 

Με (μια) αγωγή μπορείς να ζητήσεις και κοινόχρηστα και καθυστερ μισθώματα. Το ερώτημα είναι αν γίνεται με μια διαταγή πληρωμής ( αν δεχτούμε ότι υπάρχει όρος στο συμφωνητικό να πληρώνει ο μισθωτής τα κοινόχρηστα). (και ένα ερώτημα είναι νομιμ ενεργ ο εκμισθωτής)

 

gpan
Εικόνα: gpan
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 06/10/2009

o diaxeirisths den borei na strafei kata tou misthwth kathws den sundeodai.. O kanonismos ths polukatoikias afora mono idiokthtes

Symeon
Εικόνα: Symeon
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 18/01/2010

Χωρίς να μου έχει τύχει, γνωρίζω ότι διαταγη πληρωμής εκδίδεται και για κοινόχρηστα, συνεπώς νομίζω ότι  μπορείς να εκδώσεις μία  διαταγή πληρωμής και για  μισθώματα και για  κοινόχρηστα.  Εξάλλου, θεωρώ τον εκμισθωτή -ιδιοκτήτη κατεξοχήν ενεργητικά νομιμοποιούμενο, λόγω της μισθωτικής σχέσης,  να στραφεί κατά του μισθωτή του . Η άποψη , ότι νομιμοποιείται ενεργητικά ο διαχειριστής να στραφεί κατά  του μισθωτή οριζόντιας ιδιοκτησίας είναι μάλλον μειοψηφική και , πάντως , χρειάζεται ειδική θεμελίωση (βλ. για την τελευταία 287/2001 ΕφΛαρ , Νόμος) .

christine_190684
Εικόνα: christine_190684
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 11/03/2008

 Συνάδελφε τελικά εξέδωσες τη διαταγή πληρωμής?- γιατί αντιμετωπίζω πανομοιότυπη περίπτωση....για τα οφειλόμενα κοινόχρηστα η εκμισθώτρια έχει αποδείξεις ότι τα κατέβαλε..για τα μισθώματα προσκομίζω μόνο το μισθωτήριο θεωρημένο? υπάρχει τρέχουσα προθεσμία αίτησης για έκδοση της διαταγής?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.:)

ροζαλία
Εικόνα: ροζαλία
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 20/07/2011

Στο Ειρηνοδικείο μου είπαν ότι για τα κοινόχρηστα (τα οποία όταν δεν καταβληθούν από το μισθωτή βαρύνουν τον ιδιοκτήτη, κι ως εκ τούτου έχει δικαίωμα να τα ζητήσει  ίδιος), χρειάζονται οι λογαριασμοί κοινοχρήστων και ο Κανονισμός της Πολυκατοικίας, από τον οποίο προκύπτουν τα ποσοστά επί των ι δαπανών κοινοχρήστων που βαρύνουν το μίσθιο διαμέρισμα.

Κατέθεσα έτσι την αίτηση και περιμένω την δ/π, ελπίζω να μην συναντήσω πρόβλημα.

faz
Εικόνα: faz
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 04/06/2009

eixame kapio neo ? 

to dextikane sto protodikio?

tous kalipsane ta dikaiologitika? an nai pia itan afta?

antimetopizo to idio

efxaristo prokatavolika

alexkal
Εικόνα: alexkal
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 07/11/2011

Παιδιά, ως προς την καθύλην αρμοδιότητα η διαταγή αυτή που κατατίθεται? Και γενικά διαταγή πληρωμής από μισθωματα. Πάει με το μίσθωμα ή με το σύνολο των οφειλομένων? Στην περίπτωσή μου το μίσθωμα-1.500 €-είναι αρμοδιότητας Μονομελούς κατά το 14§1 β', ενώ το συνολικά οφειλόμενο ποσό αρμοδιότητας Ειρηνοδικείου-623. Πώς καθορίζεται η καθύλην στη διαταγή πληρωμής από μισθώματα????

malmc123
Εικόνα: malmc123
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 20/11/2008

η καθυλη αρμοδιότητα, πάει με το μίσθωμα.Δηλαδη όχι με το συνολικό ύψος της απαιτησης, αλλα με το αν το μίσθωμα παει Μονομελες ή Ειρηνοδικείο.

alexkal
Εικόνα: alexkal
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 07/11/2011

Katpat σ' ευχαριστώ πάρα πολύ!

nomikos79
Εικόνα: nomikos79
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 10/03/2011

Διαταγή πληρωμής για τα μισθώματα και αγωγή για τα κοινόχρηστα. Μια μέρα είχα ρωτήσει μια Ειρηνοδίκη στο Ειρηνοδικείο Αθηνών και μου είπε ότι μπορώ με την αίτηση μου για διαταγή πληρωμής να ζητήσω και τα μισθώματα και τα κοινόχρηστα. Επειδή οι απόψεις είναι διφορούμενες  και έχω μια τέτοια υπόθεση θα ζητήσω τα μισθώματα με διαταγή πληρωμής και τα κοινόχρηστα με Αγωγή. Δεν ξέρεις ποτέ σε τι δικαστή θα πέσεις.

Marathos
Εικόνα: Marathos
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 06/05/2009

ΣΥΜΦΩΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ!!!!!

tasos_pe
Εικόνα: tasos_pe
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 16/10/2011

Για κοινόχρηστα μόνον θέλω να καταθέσω αίτηση για διαταγή πληρωμής, απλά δεν ξέρω σε ποιό κατά τόπο αρμόδιο δικαστήριο. Θα πάω με τη δωσιδικία του ακινήτου (Αθήνα) ή με τη δωσιδικία της κατοικίας του καθού (επαρχία); Ευχαριστώ

Οιωνοσκόπος
Εικόνα: Οιωνοσκόπος
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 04/10/2011

 Για να αναζητηθούν τα κοινόχρηστα, απαιτείται να έχουν πρώτα πληρωθεί; Ο νόμος δεν το διασαφηνίζει, ούτε και ο δικαστής που ρώτησα..

ghelly
Εικόνα: ghelly
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 27/01/2012

Κατεθεσα μια χαρά αίτηση διαταγής πληρωμής από οφειλώμενα κοινόχρηστα, η οποιά εξεδόθη και ταχύτατα. Δεν ειχαν πληρωθεί τα κοινόχρηστα απλά υπήρχαν τα δελτία που στέλνουν οι εταιρίες διαχείρισης στον διαχειριστή και με αυτά ως αποδεικτικό (μεταξύ των υπολοιπων απαιτούμενων) προχώρησα. Με δικαστή που μίλησα μου είπε πως βάσει της μισθωτικής σχέσης μπορούμε πλαγιαστικά εκπροσωπώντας τον διαχειριστή να στραφούμε και κατά του μισθωτή.

 

Marathos
Εικόνα: Marathos
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 06/05/2009

Να ρωτήσω και εγώ κάτι; για έκδοση διαταγής πληρωμής από κοινόχρηστα αρμόδιο είναι το δικαστήριο του τόπου που βρίσκεται το ακίνητο; εγώ έχω τον διαχειριστή και ο ιδιοκτήτης έχει εκμισθώσει το ακίνητο εδώ Αθήνα, αλλά αυτός διαμένει μόνιμα στην επαρχια....Marathos

v_katja
Εικόνα: v_katja
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 24/11/2006

Marathos βρήκες απάντηση; Γνωρίζει κάποιος άλλος συνάδελφος αν η δωσιδικία του ακινήτου εκτείνεται και στα κοινόχρηστα;

Και, τέλος, απ'ό,τι κατάλαβα, η διαχείριση μπορεί να στραφεί απευθείας κατά του ιδιοκτήτη - εκμισθωτή, παρακάμπτοντας τον μισθωτή;

Ευχαριστώ πολύ!

Yiannis
Εικόνα: Yiannis
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 30/03/2007

H αρμοδιότητα πάει με βάση τον τόπο του ακινήτου. (ΜΠΑ 5693/1995)

petros1985
Εικόνα: petros1985
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 10/09/2012

 

 Καλησπέρα σας ,

 

Θα ήθελα τη βοήθεια σας αν είναι εύκολο σχετικά με τα μισθωτήρια κατοικίας.

 

Πριν λίγους μήνες υπέγραψα καινούρια σύμβαση με τον εργοδότη μου με μειωμένες αποδοχές κατά 40%. Αντίστοιχα στη σύζυγο μου έγινε μείωση 30%.

 

Θέλω να φύγω απ το σπίτι που έχω νοικιάσει & να πάω σε άλλο με χαμηλότερο ενοίκιο γιατί αδυνατώ να ανταπεξέλθω & δεν μου το μειώνει καθόλου , αντιθέτως μου λέει ότι έχω 14 μήνες συμβολαίου ακόμα. Μπορώ να φύγω λόγω αδυναμίας πληρωμής?

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

v_katja
Εικόνα: v_katja
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 24/11/2006

Γιάννη καλησπέρα και σ'ευχαριστώ πολύ. :)

v_katja
Εικόνα: v_katja
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 24/11/2006

Επανέρχομαι με απορία!

Προ καιρού είχα δει ανάρτηση από τους δικαστές στο Πρωτοδικείο Αθηνών, όπου για την έκδοση ΔΠ κοινοχρήστων μεταξύ των δικαιολογητικών ήταν και η αποστολή εξώδικης  όχλησης στον οφειλέτη.

α) Γνωρίζετε αν αυτό ισχύει γενικότερα;

β) Μπορώ να παρακάμψω τον μισθωτή και να απευθυνθώ απευθείας στον εκμισθωτή - ιδιοκτήτη;

Ευχαριστώ πολύ!