ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΛΟΓΩ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ΕΠΙΤΑΓΗΣ

4 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
maria85
Εικόνα: maria85
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 24/10/2011

 Συνάδελφοι καλημέρα! επειδή δεν έχω ξανασχοληθεί με διαταγή πληρωμής από επιταγή, θα ήθελα να κανω κάποιες ερωτήσεις..

1) θεμελιώνεται κατά τόπον αρμοδιότητα στον τόπο σφράγισης της επιταγής?

2)ποια είναι η διαδικασία έκδοσης? πάω στο ειρηνοδικείο με την αίτηση και τη διαταγή και ένα φάκελο με τα σχετικά μου? και αυτά ποια είναι? η επιταγή? απαιτείται και εξώδικη όχληση?  και 

3) η τράπεζα μου είπε ότι αν βγάλω διαταγή επειδή έχει σφραγιστεί λόγω αν'ακλησης με επαρκές υπόλοιπο , θα μου την πληρώσει! ισχύει κάτι τέτοιο?

Yiannis
Εικόνα: Yiannis
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 30/03/2007

1) Αρμοδιότητα μπορείς να θεμελιώσεις είτε στον τόπο έκδοσης της επιταγής είτε στον τόπο κατοικίας του εκδότη

2) Θες αίτηση, διαταγή, σώμα επιταγής και απλό αντίγραφο, δικαστικό ένσημο και προείσπραξη. Εξωδικο δεν χρειάζεται

3) Δεν καταλαβαίνω αυτό που ρωτας. Η τράπεζα δηλ. σου είπε ότι αν της πας το απόγραφο θα σου πληρώσει την επιταγή θα στην πληρώσει; Πρώτη φορά το ακούω και δεν νομίζω ότι γίνεται..  

maria85
Εικόνα: maria85
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 24/10/2011

Γιάννη, σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια! Ναι, έτσι μου είπε η Τράπεζα!! Για να σιγουρευτώ όμως , θα μιλήσω και με τη συνάδελφο που την εκπροσωπεί. παρ'όλα αυτά, σχετικά με την αρμοδιότητα, επίσης το άκουσα από έναν συνάδελφο, θα ψάξω να βρω αντίστοιχη νμλγ..

Yiannis
Εικόνα: Yiannis
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 30/03/2007

Με τον τόπο σφράγισης μπορείς να θεμελιώσεις αρμοδιότητα, όταν κάνεις αγωγή κατά του εκδότη με βάση τις διατάξεις της αδικοπραξίας (σε συνδυασμό με το 35 ΚΠΟΛΔ).

elibali
Εικόνα: elibali
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 23/03/2010

Υποθέτω ότι η Τράπεζα εννοούσε ότι εφόσον ο εκδότης έχει τα κεφάλαια, με την απειλή της διαταγής πληρωμής και το φόβο να μπει στον Τειρεσία θα πληρώσει το αντίστοιχο ποσό. Υποθέτω..

Θα ήταν πάντως καλό να ρωτήσεις τον πελάτη αν γνωρίσει τους λόγους της ανάκλησης ή/και να επικοινωνήσετε με τον αντίδικο πριν προχωρήσεις στη διαδικασία της δ/γης πλ/μης.

Το λέω γιατί αν πχ ανακλήθηκε επειδή ο εκδότης εξόφλησε με μετρητά ή αμφισβητεί το χρέος, είναι πιθανόν να κάνει ανακοπή κατά της διαταγής πληρωμής.