ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΛΟΓΩ ΔΙΕΤΙΑΣ

4 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
xrysa v.
Εικόνα: xrysa v.
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 22/01/2008

Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με την άσκηση αγωγής διαζυγίου λόγω διετούς διάστασης. Η διετία πρέπει να έχει συμπληρωθεί κατά την κατάθεση της αγωγής ή κατά την πρώτη συζήτηση στο ακροατήριο? Η πελάτισσα θέλει οπωσδήποτε να το προχωρήσουμε και η διετία της συμπληρωνεται σε ένα χρόνο, όταν περίπου θα οριστεί και δικάσιμος. Να καταθέσω την αγωγή ή υπάρχει κίνδυνος να απορριφθεί? Δεν μου έχει ξανατύχει και στη νομολογία βρίσκω  και τις δύο αποψεις.Και εάν η διετία συμπληρώνεται κατά τη συζητηση, πρέπει να το αναφέρω στην αγωγή και πως? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

CosmicVoyager
Εικόνα: CosmicVoyager
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 13/11/2008

Η διετία πρέπει να συμπληρώνεται κατά την συζήτηση.Δεν ξέρω που λέει ότι πρέπει να συμπληρώνεται κατά την κατάθεση.Εγω σε νομολογία βρήκα μόνο αυτό για την συζήτηση.Καλο θα ήταν να την καταθέσεις σε κανένα εξάμηνο για να έχεις τουλάχιστον εναμιση χρόνο.Αν δεις ότι προσδιοριστεί σύντομα πάρε μία αναβολή.

xrysa v.
Εικόνα: xrysa v.
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 22/01/2008

Έχω ρωτήσει ήδη στον προσδιορισμό και κλείνει η διετία κατά την συζήτηση (έχουν φτάσει να προσδιορίζονται μετά από ένα χρόνο και τα διαζύγια!). Βρήκα για τη διχογνωμία σε βιβλία θεωρίας και σε νομολογία και γι΄αυτό προβληματίστηκα. Πιστεύεις ότι στο δικόγραφο πρέπει να γράψω ότι η διετία συμπληρώνεται κατά την συζήτηση της υπόθεσης ή να αποφύγω να το γράψω?  Ευχαριστώ πολύ!

CosmicVoyager
Εικόνα: CosmicVoyager
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 13/11/2008

Εγώ σε ίδια περίπου περ'ίπτωση το έγραψα έτσι....

Επειδή σύμφωνα με την προαναφερθείσα διάταξη (αρθ. 1439 παρ.3 του ΑΚ) η συμπλήρωση του χρόνου διάστασης υπολογίζεται κατά το χρόνο συζήτησης της αγωγής και δεν εμποδίζεται από μικρές διακοπές που έγιναν ως προσπάθεια αποκατάστασης των σχέσεων μεταξύ των συζύγων

Καλό θα ήταν να περιμένεις λίγους μήνες 2-3 για παράδειγμα για να είσαι σίγουρος ότι συμπληρώνεται η διετία.

 

 

xrysa v.
Εικόνα: xrysa v.
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 22/01/2008

Νομίζω ότι είμαι εντάξει με τη διετία, γιατί έχω συμφωνητικό μίσθωσης νέας κατοικίας της πελάτισσας, οπότε αποδεικνύεται και εγγράφως η χωριστή διαβίωση από τις 20-1-2010. Ευχαριστώ και πάλι για όλα.