ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΓΡΑΦΟΛΟΓΙΑ

3 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
sv
Εικόνα: sv
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 12/01/2012

Καλησπέρα!
Έχει κάποιος πληροφορίες σχετικά με σπουδές δικαστικής γραφολογίας στην Αθήνα ή σχετικά με κάποιο πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στην Ελλάδα ή το εξωτερικό που να απονέμει την  ιδιότητα του  δικαστικού πραγματογνώμονα?
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

evi83a
Εικόνα: evi83a
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 09/05/2015

Αύριο και το Σάββατο διεξάγεται στο Π. Φάληρο το πρώτο πανελλήνιο συνέδριο δικ. γραφολογίας. Αν το γκουγκλάρεις, θα βρεις και το πρόγραμμα. Δες το μήπως σε βοηθήσει. Κάτι άλλο δε γνωρίζω επί των ερωτημάτων σου.

papadika
Εικόνα: papadika
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 12/11/2015

Συνάδερφε, καλημέρα ! Στο παρελθόν το είχα ψάξει αρκετά και δυστυχώς για ένα είμαι βέβαιη: Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει δημόσιο πανεπιστήμιο ή έστω κάποιο  κολλέγιο που να διδάσκει γραφολογία και να απονέμει επαγγελματικά δικαιώματα γραφολόγου. Σπουδές προσφέρονται μόνο σε χώρες του εξωτερικού ( Ιταλία, Αγγλία, Ελβετία, Αμερική) και από ότι γνωρίζω όχι με δυνατότητα εξ' αποστάσεως παρακολούθησης. Κατά καιρούς διεξάγονται σεμινάρια πάνω στο θέμα στην Ελλάδα (νομίζω το πανεπιστήμιο Αιγαίου διοργανώνει ανά εξάμηνο), αλλά αυτά παρέχουν μόνο επιμόρφωση και σε καμία περίπτωση επαγγελματικά δικαιώματα.  Επί της ουσίας τώρα, απαιτείται εκπαίδευση 2-3 χρόνων σε κάποιο πανεπιστήμιο και κατόπιν πρακτική άσκηση δίπλα σε πιστοποιημένο γραφολόγο για ορισμένο αριθμό υποθέσεων. Σου απονέμεται κατόπιν τίτλος δικαστικού γραφολόγου, τον αναγνωρίζεις στην Ελλάδα και εγγράφεσαι στον κατάλογο πραγματογνωμόνων του Πρωτοδικείου που ενδιαφέρεσαι. Πολλές περαιτέρω πληροφορίες θα βρεις στο google. Ελπίζω να σου έδωσα μια γενική εικόνα περί των ερωτημάτων σου. 

fivos
Εικόνα: fivos
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 01/01/2013

Γεια σας, 

υπάρχει κάποιος συνάδελφος που να έχει πιο συγκεκριμένες πληροφορίες επί του θέματος; Στο διαδίκτυο υπάρχουν πληροφορίες μόνο για το σκέλος των σπουδών. Με την πρακτική και τη διαδικασία αναγνώρισης του τίτλου του δικαστικού γραφολόγου τί γίνεται; 

* Δυστυχώς στο Ινστιτούτο Δικαστικής Γραφολογίας δεν είναι ιδιαίτερα εξυπηρετικοί και δεν δίνουν πληροφορίες πέραν του γνωστού "Χρειάζονται σπουδές στο εξωτερικό"...