ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ

4 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
katkout
Εικόνα: katkout
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 04/04/2007

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ

ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΟΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΟΥ ΚΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΑΠΟΛΑΒΕΣ?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!! !ciggy

almos
Εικόνα: almos
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 07/10/2006

Η συνεργασία δικηγόρου με τράπεζα γίνεται συνήθως με σχέση έμμισθης εντολής. Οι όροι παροχής της εργασίας μπορεί να διαφέρουν όχι μόνο ανάμεσα σε διαφορετικές τράπεζες αλλά και ανάμεσα σε διαφορετικά υποκαταστήματα της ίδιας τράπεζας. Συνήθως, οι απασχολούμενοι σε νομικά τμήματα τραπεζών έχουν την δυνατότητα ενασχόλησης και με δικές τους υποθέσεις, εκτός αν υπάρχει ρητή αντίθετη συμφωνία, οπότε δεν θα πρόκειται για σχέση έμμισθης εντολής αλλά για σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου. Σχετικά με το αντικείμενο της εργασίας, αυτό συνίσταται στην δικαστική και εξώδικη εκπροσώπηση της τράπεζας, ανάλογα βέβαια με την θέση που έχει ένας δικηγόρος στο αντίστοιχο νομικό τμήμα. Ελλείψει εξωτερικών συνεργατών, είναι πιθανόν να υπάρχει επίσης και καθημερινή ενασχόληση με ζητήματα όπως οι προσημειώσεις υποθηκών, ο έλεγχος τίτλων, οι εγγραφές στα βιβλία διεκδικήσεων ακινήτων, κ.ά. Οι συνθήκες είναι γενικά καλές και το ωράριο κατά βάση ανεκτό. Σχετικά, τέλος, με το πού κυμαίνονται οι μηνιαίες αποδοχές, θα έλεγα ότι ένας νέος δικηγόρος δύσκολα μπορεί, εν προκειμένω, να ελπίζει σε κάτι πολύ υψηλότερο από τα ελάχιστα όρια αμοιβών που ορίζει ο Δ.Σ.Α., αλλά και αυτό εξαρτάται εν πολλοίς από την ιδιαίτερη πολιτική της εκάστοτε τράπεζας.

katkout
Εικόνα: katkout
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 04/04/2007

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΜΑΙ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΘΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΑΓΧΩΝΟΜΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ.ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ.

katrina
Εικόνα: katrina
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 07/11/2007

Για το συγκρότημα της ΕΤΕ όσοι δικηγόροι είναι με πάγια, είναι ελεύθεροι να έχουν τις δικές τους υποθέσεις, πέραν εταιρείας.

Γενικότερα, οι περισσότεροι έχουν τον μισθό να τρέχει από την εταιρεία και βγάζουν το κάτι παραπάνω από τις προσωπικές τους υποθέσεις... Οπότε μην σνομπάρεις τα χρήματα. Θεώρησέ το σαν 'βασικό μισθό', όπου τα 'επιδόματα' θα είναι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ.

diwup
Εικόνα: diwup
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 05/11/2010

Για ερευνα σε υπ/κειο στην επαρχια η τραπεζα δινει περιπου 20 ανα ερευνα οπως εχω ακουσει....Γενικως και εκει οι αμοιβες δεν λενε...αν και λογω ειδικων συνθηκων στο Ελλαντα, υπαρχει ζητηση απο νεους ιδιως δικηγορους...αν εργαζεται κανεις ως δικηγορος τραπεζας ας μας διαφωτισει λιγο για το ειδος της εργασιας τις συνθηκες κλπ κλπ..